הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 4

מס’ ימים עד לסיום” 26

מס’ מתכון מתוך ה-30: 4

אני אוהבת להקיף את עצמי באנשים שאוהבים. אוהבים לפרגן, אוהבים את העולם, ואוהבים בכללי. לא כל כך אוהבת סביבי אנשים שלא. לא רואים את הטוב, לא יודעים להגיד מילה טובה, לא יודעת להסתכל על הסיטואציה ולנסות להוציא ממנה את הטוב ביותר שאפשר.

נתקלתי בימים האחרונים, בכמה טוקבטים, בכמה אתרים שונים, שבואו ננסה וננסח את במילים יפות: נכנסו בי. נכנסו לפוסט לנשמה, העבירו ביקורת ביד קלה על המקלדת (איך לא אוהבת יד קלה על המקלדת במקרים כאלה…), הפכו למומחים בנושא בישול, צילום וכתיבה. ישבו בבית שלהם, או עם הפלאפון שלהם, ובלי לחשוב בכלל, כתבו את כל אשר על ליבם. על הפוסט או המנה שהשקעתי בהם את הנשמה שלי.  לא אחזור פה על המילים המכוערות שבחלק מהטוקבטים שראיתי, אבל אתם יכולים רק לדמיין לעצמכם…

אני לא נושאת הבשורה של הטבעונים, לא של הצמחונים ולא של הקרניבורים… אני יצאתי למסע מרתק (בפעם השלישית) של 30 ימים של אוכל. כזה שבא לי לאכול. ולבשל עם אלה האהובים עליי ביותר. לא מתיימרת להמציא את הגלגל, לא טוענת לכתר בשום תחום, ובעיקר רוצה שתניחו לי.

אני בעיקר רוצה לבשל בשקט. ורוצה להזמין את מי שרוצה, להכין גם. כי בינתיים יצא מזה טעים. אם לא יצא טעים אני מבטיחה לעדכן. הכי כנה. אבל בינתיים, תשחררו אותי מכל התגובות הפחות טובות, לא כי אני לא מוכנה לקבל ביקורת, אלא בגלל שלכל ביקורת יש גבול, וזה סתם מגעיל…:)

אבל איך שניני אומרת?

 ” נעמונת, לא צחקת כשאמרת שידם של אנשים קלה על המקלדת. כמה מרמרה!
אבל מה ‘כפת לנו! זה שלהם! ”

אז יאללה, שיחררתי את זה. ואני עוברת הלאה.

ואם כבר בשניני עסקינן…

היום הבלוג יצא מהבייביסטר עם הילדים האהובים עליו בעולם(שגם עוזרים לקנות ולהשלים חומרים במידה וחסר… גם בייביסטר גם קניות לבלוג- הכל באותו מחיר) , והדרים קצת לכיוון פלורנטין. לבית של שניני.

את שניני הכרתי לפני 7 חודשים (יש יאמרו שמגלגול קודם…) כשהגעתי לגן הילדים בו עבדתי במהלך החצי שנה האחרונה. זאת הזדמנות לספר שאחרי שעזבתי את הקונדיטוריה, ורציתי קצת שקט, החלטתי לחזור לעבוד עם ילדים, שזה בערך הדבר האהוב עליי בעולם. בחיפוש מהיר, מצאתי גן ילדים אנתרופוסופי מדהים. זאת הפעם הראשונה שנחשפתי לעולם האנתרופוסופי, שעד אז, באופן טבעי, פעלתי לפי הגישה הזאת, בלי לדעת אפילו דבר על הגישה הזאת.

ביום הראשון שלי בגן, הגעתי מלאת חששות, ופגשתי את שני. היא נתנה לי משימות (עשתה זובור קל) ואני (אחרי המשימות הרבות שנעשו בתקתוק יש לציין) שאבתי ממנה את כל הידע והאהבה שיכלה לתת. יום למחרת כבר הסתלבטה עליי שאני מפספסת כמה נקודות בספונג’ה ברצפה….(חכי חכי.)

יש לנו חברים משותפים, ומעגלי חיים דומים, אבל כנראה שכל דבר באמת קורה בזמן שלו, ואנחנו הכרנו בדיוק מתי שהיינו צריכות. זאת ההזדמנות שלי להגיד לך שניני, שאת מביאה אליי עולם של אושר וצחוק. שלא סתם לפעמים איתך בא לי לדבר, כשלא בא לי לדבר עם אחרים, כי בשקט המיוחד שלך, את מעניקה עולם שלם.

ובלי קשר, שניני ליצנית רפואית הכי מגניבה שתפגשו. רק אומרת.

שניני, תחללי לי ילד.

איתנו היום בישל שנל החתול. שגם זוכה לתמונה של כבוד, וגם לצלחת עם ציורים של חתולים. כי הוא הילד של שניני, ואי אפשר שלא להזכיר אותו…

IMG_6202_640x480

תודה על אירוח מדהים, ועל תה קר, ויין, וטחינה.

IMG_6195_640x480 IMG_6201_640x480

הכנו יחד מתכון שהוא בן בית אצל שניני והוא לקוח מהבלוג המדהים של טעימונת. המתכון המדהים נמצא כאן.  הכנו ממנו גם קציצות, וגם המבורגרים (שיבואו טוב כזה לערב המבורגרים צמחוני / טבעוני ) תודה אלון גל המלך על הרעיון.

הכי טעים עם טחינה ועגבניות ליד.

קציצות עדשים שחורות/ המבורגרים מעדשים שחורות

מרכיבים:

- 1 כוס עדשים שחורות, שטופות טוב טוב ומסוננות

- בצל אחד, ו3 שיני שום- מטוגנים טוב טוב ככה בשביל הטעם

- חצי צרור פטרויזליה (תכלס שמנו פחות אבל אני חולת פטרוזיליה אז ממליצה הרבבבה)

-כוס שיבולת שועל מושרת במים חמים

-פרורי לחם

-תבלינים (אנחנו השתמשנו בתערובת תבלינים מוכנה וטעימה בטירוף, אבל כל תבלין שאתם אוהבים יכול לבוא טוב פה)

אז מה עושים?

קודם כל שוטפים טוב ומסננים את העדשים השחורות. מבשלים במים בערך חצי שעה עד ריכוך. לא להוסיף מלח. זה מעכב את הריכוך שלהן…

IMG_6193_640x480

כשמוכן, מסננים ומצננים. מועכים קצת כדי שהעדשים יתפרקו, והחלבון שבהן, יעזור להדבקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר המרכיבים זה אחר זה.

את השיבולת שועל, משרים במים רותחים (שמכסים בדיוק את השיבולת) ולאחר כמה דקות, כשהיא סופגת את כל המים, מוסיפים גם לתערובת.

IMG_6203_640x480 IMG_6204_640x480 IMG_6206_640x480

מתבלים וטועמים. מתקנים תיבול.

מטגנים כמה דק מכל צד במחבת משומנת וחמה. אפשר גם לאפות.

IMG_6212_640x480 IMG_6214_640x480 IMG_6217_640x480 IMG_6218_640x480 IMG_6221_640x480 IMG_6223_640x480

 

אם יש זמן, תנו לתערובת לנוח במקרר. זה יעשה לה רק טוב. אבל לבלוג יש רק 30 יום, צריך למהר.

מחר אני קמה בלי שעון, אבל ליום ארוך ומלא בדברים , מקווה שיעבור בקלות ומהר.

מחר נפגש שוב, עם מתכון טעים טרפת, שהפך לקבוע אצלי בשנה האחרונה, מ3 מרכיבים בלבד.

אה כן . והוא מתוק גם.

השיר היומי שלי היום הוא “הכל עובר” של רייכל. כי איזה שיר זה.

“כל עוד יום רודף לו יום ולילה, לילה, וכל עוד אין חדש על פני האדמה, טוב שרק נשארנו יחד, וטוב שיש לנו למי לספר, למרות הכל. אין דרך חזרה. והכל עובר”

לילה טוב

אוהבת לאהוב, כבר אמרנו.

שאו ברכה

נעמיש

 

 

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה