הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 1

מס’ ימים עד לסיום: 29

מס’ מתכון מתוך ה30: 1

פעם שלישית גלידה!

חזרנו! איזה כיף! זה שוב החודש הזה בשנה שהמקרר שלי מלא בכל טוב, שיש בו יותר מחלב ואפרסק, ורבע לשבע במקפיא. זה שוב החודש הזה שאמא ואבא הולכים לישון ממש מאוחר, כי הם צריכים לקרוא את הבלוג קודם. זה שוב החודש הזה, שאני פוגשת המון חברים שלא יוצא לי ביום יום לראות כי (השגרה היא קשה) הם באים לבשל איתי.

אז מי שלא מכיר את הבלוג, יכול לקרוא כאן איך הכל התחיל, אבל אספר בקצרה, שאחרי צפייה בסרט “ג’ולי וג’וליה”  לפני ארבע שנים, החלטתי לצאת לפרויקט חסר תקדים, של 30 מתכונים ב30 ימים. והתאהבתי. וחזרתי שנה שעברה לעוד סשן, שני במספר, עליו תוכלו לקרוא כאן, לעוד 30 יום 30 מתכונים. היה מרגש יותר, חוויתי יותר, בוגר יותר.

משנה שעברה הרבה השתנה, עברתי לגור לבד, ליד הים. בטח אספר על כך עוד בהמשך. עזבתי את העבודה בקונידטוריה, התחלתי לעבוד בגן ילדים (מי שעוקב מהבלוג הראשון , שם עבדתי בין היתר בגן ילדים בבאר שבע) יודע על האהבה העצומה שלי לילדים, עזבתי את גן הילדים, ועכשיו, אני עם ילדים מהבוקר עד הלילה, אבל לפי הלוז שלי. לפי מה שמתאים לי . ולנפש שלי. שהייתה צריכה קצת חופש מהעומס.

לא מזמן, ישבתי עם חברה טובה (שניני איי לאב יו) ברוטשילד, ולידינו עברנו זוג חברים, שאחד מהם הוא(אלעדי) עבד איתי בקונידטוריה, והשני הוא לידור(המהמם) בן הזוג שלו. ובשיחת חולין קצרה, סיפרתי שעכשיו אני מובטלת, והם אמרו שלושתם ביחד,כאילו באותה נשימה, ”

אז אולי אם את לא עושה כלום, תחזרי לבלוג? ולא רק שתחזרי, תתאימי אותו לתקופת האבטלה החדשה שלך. ארוחות ב30 שקלים. נעמה, את חייבת. חייבת . נעמה. את חייבת”

ואני? רק הייתי צריכה את הבעיטה בטוסיק

יום למחרת, כבר החלטתי על מתי, ועל חלק מהמתכונים וידעתי שזה רק עניין של זמן.

אז יאללה, מוכנים? בפעם השלישית? 30 יום, 30 מתכונים. התחלנו.

אז מה יהיה פה בחודש הזה?

אני לא יודעת איך ארגיש בדיוק בעוד 30 יום, אבל יכולה לדעת מניסיון העבר כבר כמה דברים.

קודם כל, יהיה מטורף. כי תנסו אתם לבשל, לאכול, ולכתוב, 30 מתכונים ב30 ימים. ועוד ב-30 שקלים.  אבל חוץ מזה.. יהיו עוד כמה דברים:

אמא ואבא יהיו הראשונים לעשות לייקים, השלישים אם הם ממש יתאמצו לחכות. כי בכל זאת, גאים וזה. וצוחקים בקול, ובכלל הקהל הכי טוב שלי.

אני הולכת לבשל 2 מתכונים שאני בטח אתחרט עליהם בסוף הבלוג.

אני אסע אל מחוץ לתל אביב, כמה פעמים. אני מקווה. כי הבלוג אוהב לטייל.

רוב הבלוג יהיה במרכז תל אביב, כי כמה שהבלוג אוהב לטייל, בכל זאת. מרכז תל אביב.  והכל קרוב, וברגל ו…

אני אשן הרבה פחות, כי ככה יוצא. הימים עמוסים, אפילו שאני בתקופה יותר רגועה בחיים, הימים מתמלאים, והבלוג מתרכז בדרך כלל, לסוף כל יום, השעות בהם האנשים הרגילים חופשיים. ועד ש, ועד ש…..

אני אתרגש, ואקבל תגובות, ואשמע מאנשים שלא שמעתי מהם הרבה זמן. אני אהיה מופתעת. כי אנשים שלא חשבתי יכינו את המתכונים שלי ויפרגנו.

אני אזכר בעבר, הרבה. כי כזאת אני. לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל זה חלק בלתי נפרד ממני. אכזבות, אהבות, הצלחות.

אנשים יגיבו  לי גם לא בטוב, ידם בוודאות תהיה קלה על המקדלת, ואני אצטרך לנשום עמוק עמוק,ולספור עד 10. כי מה כזה אכפת לי שמישהי לא אוהבת את הלחם כוסמין שלי?

אני אבקר בשוק הכרמל,הרבה! מקווה שעל בסיס פעמיים בשבוע,כי טרי זה הכי אחי.

אני בטח גם אבכה, מהתרגשות, מעייפות, מעצב, משמחה.

והכי הרבה, הלב שלי יאהב. על תגובות מיוחדות, על סיפורים מרגשים, ועל אנשים מיוחדים.

יאללה , חפרנו, היידה למתכון!

הבלוג הוא בלוג ב30 שקלים, זה אומר שכל מתכון (בלי להתקטנן בבבבבקשה) לא יעלה על סכום של 30 ש”ח. את כל הרטבים, תבלינים וכו אני לא מחשיבה כי זה בבסיס של המטבח שלי.

אז תעשו טובה.

 

חומוס שעועית לימה /בובס

לחומוס שעועית:

4 כוסות שעועית לימה / בובס יבשה, מושרת לפחות 24 שעות במים (אני השרתי במקרר, והחלפתי פעמיים את המים)- 12 ש”ח

3 שיני שום, 4 למהדרין

חצי פלפל חריף ירוק (או לפי הטעם)

שמן זית- בערך רבע כוס, אבל לפי הצורך.

פיתות להגשה- שקל אחד לכל פיתה.

IMG_6118_640x480 IMG_6123_640x480 IMG_6127_640x480

אז מה עושים?

אחרי שמשרים את השעועית, מסננים ומבשלים במים, בערך שעה עד ריכוך (אבל שלא תתפרק לגמרי)

מעבירים למעבד מזון, יחד עם השום והפלפל הירוק. מוסיפים את השמן זית, ותבלינים לפי בחירה (אני בחרתי בפפריקה, כמון, מלח וצילי גרוס). מתחילים לטחון ומוסיפים מים. זה באמת תלוי כמה שותה השעועית ומה המרקם הסופי שאתם רוצים להגיע אליו. אני אוהבת את החומוס יחסית קשה, ולא רך. ולכן לא הוספתי המון מים. וגם לי הוא טעים חם. אבל דווקא תגובות הקהל היו שהוא טעים גם קר.

מצלחתים. שמים מהחומוס שעועית על צלחת, הרבה שמן זית,  תבלינים, סוחטים לימון מעל, ושורפים כמה פיתות על הגז.

בתאבון!

כבר סיפרתי שאני מהיום עד הלילה עם ילדים, אבל כל יום ב16, זה החלק האהוב עליי ביום, כי זה החלק שאני אוספת שני מלאכים קטנים (שבמקרה הם גם אחים, וגם הילדים הכי מדהימים בעולם) ואני איתם עד הערב. וילדים הם השופטים הכי קשים. אז היום הם גם טעמו מהחומוס … (“יאמי!”)

IMG_6133_640x480 IMG_6135_640x480

את סוף היום סיימתי עם החברות שלי מצור יגאל,החברות ילדות שלי,  והבני זוג שלהם (בהרכב קצת חסר) לתחילת חגיגות יום הולדת ה30 שלי (ושל כנרת) שיהיה/תהיה בשבת הקרובה. הם הכינו לנו ערב סושי משוגע בהפתעה!!! היה מטורף. רמת החשיבה, האנרגיה התכנון וההשקעה ממש לא מובנת מאליה. מזלי שאתן החברות הכי טובות שלי כבר 20 שנה. תודה על ערב חלומי.

IMG_6138_640x480 IMG_6141_640x480 IMG_6149_640x480

היום במהלך כתיבת הבלוג, נחשפתי לשיר שלא הכרתי של עידן רייכל וזהבה בן. “אהבה כזו” פייר ,התרגשתי. איזה קיטצ.

אמנם אני רק ביום הראשון של הבלוג, אבל אני אחרי שבוע ארוך, עם כמה בשורות עצובות, של כמה אנשים שקרובים אליי ללב מאוד, אז שולחת מכאן חיבוק ענק. לכולכם. אתם בלב שלי.

וניפגש מחר, בעוד מתכון על טהרת הניגוב.

שאו ברכה. זאת אהבה!

נעמיש

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה