הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע:30

מס’ ימים עד לסיום: 0

מס’ מתכון מתוך ה-30: 30!!!!

נגמר! שלושים ימים מטורפים של מתכונים, חברים, חוויות. זה היום האחרון וזה מרגש בקטע קיצוני, אבל בגלל שאני לא רוצה להאריך היום, אלא לכתוב עוד כמה ימים, במבט לאחור, והסתכלות קצת יותר נורמלית, בעיקר אחרי השלמת שעות שינה, אסתפק בכמה מילים קטנות לאורך הפוסט עצמו…

בכל אופן, אני רק יכולה להגיד שאני פשוט לא מאמינה שזה עבר. 30 יום. 30.

אז האמת היא, שאת הסלט הזה הכנתי לארוחת שישי, בשישי האחרון. שם אכלנו יחד כל החברים מהקונדיטוריה. וכן, מסתבר שקונדיטורים יודעים לבשל…

ובגלל לחץ ומפאת חוסר זמן, המתכון עולה רק היום. וזו גם הזדמנות להגיד תודה רבה לכל אלה, שסבלו אותי בכל יום בחודש האחרון, תשע, עשר שעות ביום, עם חפירות אינסופיות, אותם חברים לעבודה שגם חלקם חברים טובים לחיים. מצטערת אם הייתי בלתי נסבלת לפעמים, או מיהרתי לחזור הביתה כי יש בלוג, או התרחקתי כי לא כל כך היה זמן, אבל נאי מעריכה מאוד את התמיכה. בעיקר תודה, על ההודעות האישיות, והמפרגנות ועל התמיכה. וגם על אלה שלוקחים את המלל וצוחקים, אני יודעת שזה מכל הטוב וברוח טובה. אז באמת באמת תודה!

ותראו איזה שולחן מדהים זילבי ערכה לנו בשישי.

IMG_5877_640x480 IMG_5879_640x480 IMG_5895_640x480

אז הסלט הזה כבר הופיע פה בבלוג לפני שנתיים בערך, אבל בחרתי לסיים איתו את הפרויקט מסיבה אחת פשוטה. אני לא הרבה חוזרת להורים שלי, אבל כשאני חוזרת , בדרך כלל לארוחת שישי, ואמא כותבת לי אס אם אס ושואלת מה מיוחד להכין? התשובה הקבועה שלי תהיה  ”את הסלט סלרי בבקשה”.

שאני חולמת על ארוחת השישי, זה בדיוק הטעם שאני מרגישה בפה, אני כבר לא זוכרת לפני כמה שנים הוא נכנס לתפריט המשפחתי, אבל המרכיב הייחודי בו, החומץ תפוחים, מוסיף לו כל כך, שהוא אצלי מקום ראשון. והוא באמת חמש דקות עבודה.

סלרי תמיד נתפס אצלנו כתוסף למרק, תבשיל, או רוטב, אבל אף פעם לא עומד בזכות עצמו. אז כדאי כבר לתת לו את הכבוד שמגיע לו.

סלט סלרי 

-1 חבילה גדולה סלרי 

-1 צרור פטרוזיליה קטן

-3/4 כוס חמוציות/ צימוק אוכמנייה/ צימוקים

-כוס אגוזי מלך קלויים טוב וקצוצים גס

-לרוטב: לערבב יחד :

- 3 כפות שמן קנולה

-2 כפות חומץ תפוחים (מושלם)

-2 כפות חומץ בן יין

-2 כפות סילאן

-מלח ופלפל

IMG_5880_640x480 IMG_5881_640x480 IMG_5882_640x480 IMG_5883_640x480

מערבבים את כל מרכיבי הסלט מפזרים על חמוציות / צימוקים ואגוזי מלך ומזליפים את הרוטב. מערבבים טוב טוב ונותנים לעמוד כמה דקות לפני ההגשה.

אז זהו, סיימנו. קצת עצוב אה?  לבינתיים, אני לא נפרדת. אחזור בימים הקרובים עם פוסט הסיכום והפרידה שלי. מה שכן נותר לי להגיד בינתיים זה תודה. אבל באמת תודה. כזאת שבאה מלמטה, מתוך הלב.

תודה שהייתם.

ניפגש בפוסט הפרידה.

לא מאמינה שמחר קמה בלי לבשל. או לכתוב.

היה פשוט תענוג אמיתי. תודה

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה