הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 29

מס’ ימים עד לסיום : 1

מס’ מתכון מתוך ה-30: 29 (היום בערב אחרון אחרון!)

אז לא הספקתי לכתוב את הפוסט בזמן בגלל סיבות כאלה ואחרות, אבל קבלו את אחד הימים היותר מיוחדים שהיו פה!

הערב התארחתי אצל רם, שהם גם הבוס, וגם חבר טוב. בן אדם מיוחד מאוד. כזה ששווה להכיר וכזה שאומרים עליו תודה כשמכירים אותו. יחיד במינו. כשסיימתי לעבוד בגן בצור יגאל, ונפלה בחלקי ההזדמנות להגיע לעבוד בקונידיטוריה, היו לי שתי נסיעות קצרות מתוכננות לחו”ל וכשאמרתי לרם את זה בראיון קבלה לעבודה, הוא אמר שיחזיר לי תשובה, ואז גם אמר, שניפגש כבר בגיוסים הבאים, שהיום אני יודעת שהיו יכולים להיות כמה חודשים לאחר מכן… אמרתי כל מה שיכלתי בשיחה הזאת כדי לשכנע, ובסוף, רם אמר, שהחליט ללכת עם הלב שלו, וברוכה הבאה

אז רם, תודה שבחרת ללכת על הלב. זכיתי.

רם ואני אמנם עשינו שלוש מנות, אבל קיבלתם בונוס ותקבלו את שלושת המתכונים כל חבל כך כך לוותר על אחד מהם, ולכן, כל היום של איטליה מתכון אחד הוא.

כי זאת איטליה- פשוט, קל עם חומרי הגלם הכי טריים וטעימים שיש הישר מהשוק.

סלט קפרזה 

בקערה גדולה יש לחתוך ארבע עגבניות קשות ויפות לירחים דקים/גסים. במידה שאתם אוהבים. אני חתכתי כל חצי עגבניה לשש. להוסיף חצי בצל סגול חתוך לירחים דקים אף הוא. להוסיף עלי בזיליקום שלמים ולבסוף לבצוע שני כדורי מוצרלה יפים טעימים ומפנקים. מתבלים בשמן זית טוב, לימון, מלח ופלפל. מגישים טמפ’ חדר.

IMG_6010_640x480

אפונת גינה ושעועית ירוקה בשום גינג’ר ומרווה

קודם כל, נוריד את הקצוות של האפונה והשעועית הטריות, החלק הלא אכיל של הירק. ברגע שסיימנו, נעביר לסיר עם מים רותחים ומלח לשתיים – שלוש דקות- לחליטה קצרה. ונעביר מיד לקערה עם מי קרח, לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק.

IMG_5989_640x480

 

לאחר מכן, נחמם ווק, אליו נוסיף ג’ינג’ר קצוץ, ארבע שיני שום פרוסות דק, וארבעה עליי מרווה, ולאחר דקה של צריבה בחום גבוה, נוסיף את השעועית (אותה חצינו בידיים לחצי שלא תהיה ארוכה מידי) ואת האפונת גינה (שלה פתחנו את התרמיל והוצאנו את הכדורים מבפנים, ולמעשה לא השתמשנו בתרמיל אלא רק בתכולה) ככה יצרנו מנה שכוללת גם את השעועית הארוכה, וגם את הכדורים הקטנים של האפונה. מקפיצים למשך דתי דקות, מתבלים במלח גס ופלפל ומורידים מהאש. לפני ההגשה מוסיפים מיץ מלימון, כמות יפה ומכובדת. ופטרויזיליה קצוצה.

IMG_6015_640x480 IMG_6018_640x480

פולנטה מתירס טרי עם פטריות שיטאקי מוקפצות

נתחיל בפטריות. מחממים ווק’ על אש גבוהה עם שמן זית, ומוסיפים את פטריות השיטאקי, מוסיפים מלח ופלפל שן שום אחת פרוסה דק, והרבה תימין. מקפיצים למשך שתי דקות, עד שהפטריות מקבלות צריבה ומורידים מהאש.

IMG_5993_640x480

IMG_5998_640x480 IMG_6000_640x480

מניחים בצד, וממשיכים בפולנטה. (אפשר כמובן להכין בו זמנית)

מחמישה קלחי תירס, מורידים את הגרעינים ומבשלים בחמאה על אש קטנה בינונית- לפחות עשרים דקות, עד שהגרגירים הופים שקופים יחסית. זה תהליך הבישול הראשוני של התירס.

IMG_5978_640x480 IMG_5985_640x480 IMG_5987_640x480

לאחר מכן, מוציאים שני שליש מכמות התירס וטוחנים בבלנדר מוט או מעבד מזון עד לטחינה מלאה. מחזירים למחבת עם גרגירי התירס הנותרים, ומוסיפים כמעט שני שליש גביע של שמנת לבישול 15 אחוז, ומבשלים יחד. עד הסמכה. זה גם השלב שבו נתבל. פלפל, מלח,  ופלפל שאטה. מבשלים עד מידת ההסכמה הרצויה, לנו זה לקח בערך רבע שעה.

IMG_5996_640x480 IMG_6003_640x480 IMG_6008_640x480

מגישים!

IMG_6020_640x480 IMG_6021_640x480

תודה על ערב מקסים ובעיקר טעים!

IMG_6024_640x480 IMG_6025_640x480

ניפגש היום בערב במתכון האחרון!

שאו ברכה

נעמיש

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה