הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

עוקבים: 90

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע:21

מס’ ימים עד לסיום: 9

מס’ מתכון מתוך ה-30: 20

היום זה היום הכי עייף שלי מתחילת החודש. ויכול להיות שיש לזה קשר ישיר לזה שישנתי אתמול שעתיים בלילה, אבל השלמתי קצת שעות בצהריים אחרי העבודה, ועכשיו, אני פשוט גמורה. וגם מחר יום מוקדם שבו קמים ב2 בבוקר…הדברים הטובים בעבודה ביום יום לפעמים משכיחים לך את העובדה שהעבודה כוללת בתוכה עבודה פיזית קשה ושעות קימה מוקדמות מאוד. מונה השותפה שלי אומרת שאני בג’ט לג תמידי. אף פעם לא באמת מצליחה להתאפס. וכבר יותר משנה וחצי אני במצב הזה…

אתמול והיום בישלתי עם מעיונה, שהיא ממש כמו האחות שאין לי אחותי הקטנה(בגיל) ואחותי הגדולה (בהתנהגות).יכולה להחזיר אותי לתלם במילה אחת מדויקת. חברה טובה מהקונדיטוריה, שהיא גם שכנה, וגם חברת אמת. והיא הביאה את הרעיון למתכון כי רצתה פעם ראשונה בחיים להכין קובה. אז אתמול הכנו יחד את הקובה, שמנו במקפיא, והיום המשכנו את המרק. והיה טעים ברמות. המילוי הטבעוני טעים בטירוף וממש נותן תחושה של בשר למי שחסר לו, והמצפון קצת יותר נקי…

אחד החלומות שלי, שהוא גם סוד כמוס, זה אותו חלום שלי שאהיה אמא. ואז הילדים שלי יתקשרו אליי להגיד לי שהם חוזרים לסופשבוע הביתה, ואני, בקול שמח מן הצד השני, קצת עייפה מכל היום שבישלתי וביליתי במטבח עבורם, אגיד בקול גאה: “בטח שיש מרק קובה סלק. בואו!” והם יכנסו. והבית יריח כמו בישולים, והסיר העמוק והרחב שלי שיכול להכיל 40 קובות בבת אחת ובאחידות אין סופית, יבעבע לו לאט, בזהירות. והם יגיעו, ויתקלחו, וירדו למטה עם פיג’מה, יקחו קערה גדולה מהמרק, יקחו ביס מהקובה הסגולה, יסתכלו ויגידו לי. “אמא, איך יצא לך טעים”.

אבל עד אז, קובה סלק, ומילוי משגע- קבלו.

קובה סלק

לבצק: מתכון קטלני של אהרוני שהולך איתי איזה שנה…

לבצק: משרים במים חצי שעה כוס וחצי סולת וחצי כוס בורגול דק. מסננים וסוחטים את כל המים שאפשר. מוסיפים 3 כפות גדושות קמח, ומלח. ומערבבים טוב טוב. מניחים למנוחה של חצי שעה לספיחת הנוזלים וחיבור הבצק.

למילוי: מטגנים בצל, פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות וקצת סלרי. מוסיפים פתיתי/שבבי סויה ומוספים מים לכיסוי דק. המטרה היא לתת לשבבים בישול קליל כדי שלא יכנסו ללא נוזל אל תוך הקובה, אלא יתבשלו קצת לפני. מערבבים הכל, ומתבלים! מניחים לצינון בצד.

IMG_5616_640x480

לקובות: חותכים עיגולים קטנים מהבצק, ומתחילים לשטח דיסקית על כף היד. מוסיפים כפית וקצת מהמילוי וסוגרים לכדור. מכדררים טוב על מנת שהמילוי לא יצא. מניחים במקפיא.

IMG_5620_640x480

IMG_5627_640x480

IMG_5632_640x480

למרק: מטגנים בשמנז בצל אחד חתוך לקוביות ומוסיפים 2 מקלות סלרי כולל העלים חתוכים גס. מוסיפים 3 סלקים בינונים חתוכים דק. ומתבלים. מוסיפים מים רק לכיסוי הסלק. מבשלים עד ריכוך. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מכניסים מיץ לימון לפחות משני לימונים, וקצת סוכר, מוסיפים את הקובות מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה או עד ריכוך הקובות וספיגת הטעמים. מתקנים תיבול. מגישים טמפ’ חדר-חם . לא לוהט.

IMG_5638_640x480IMG_5640_640x480IMG_5643_640x480

שיהיה לילה טוב חברים שלי

שאו ברכה

נעמיש

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה