הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 17

מס’ ימים לעד לסיום: 13

מס’ מתכון מתוך ה-30: 17

התותים מסרבים לעזוב את הבית שלי. כל פעם שאני עוברת ורואה קופסה יפה אני קונה. ואתמול בשוק הגעתי לשיא במחיר הנמוך ביותר והתמורה הטובה ביותר שקיבלתי עבור המחיר הנמוך הזה.

היום אני עובדת משמרת לילה, זה אומר שכל הבוקר פנוי לי. וזה תענוג אדיר, כמו להרוויח יום חופש באמצע השבוע “ולצאת” לעבוד בערב. ואז גם יש המון זמן לשנ”צ שזה בכלל התענוג הכי גדול שבן אדם יכול לבקש לעצמו. אחרי שוקולד ותותים.

דווקא בגלל שבעבודה הכל צריך להיות מאוד מוקפד ומסודר, ומדוד, ומושלם, אני אוהבת פעם ב- לאפות בבית, כמו שעושים בבית. ביתי. קצת מבולגן, לא בדיוק מסודר. כמו בתקופה שהתחלתי לאפות לפני שעסקתי בזה כמקצוע. אני נורא נהנת שפתאום אני יכולה לשחרר, מהכל.לא צריכה להוכיח כלום לאף אחד. 

היום איתי במטבח איול, שהיא בעצם איילת, והיא חברה טובה כמו אחות מתקופת באר שבע, ועכשיו שכנה בתל אביב, בחלק הטוב שלה. חצי בכוונה חצי במקרה יצא שהצלחנו לתאם להיום בבוקר, לבוקר של אפייה משותפת.

איול, שכבר בבלוג הקודם, לפני שלוש שנים, שרפה לי את החצילים בערב הסביח , כי טענה שלא השגחתי עליה, הפעם הייתה המובילה במטבח ואמרה לי מה לעשות…שנוז אי לאב יו המון

את המתכון של היום מצאתי רץ ברשת לפני הרבה זמן והוא ישר תפס את העיניים שלי. את תחתית העוגיות החלפתי בבצק פריך מקקאו, ואת השוקולד, שיניתי להרבה מריר וקצת נוגט. בשביל הטעם. לאוהבי השוקולד המריר. והתותים. והשוקולד המריר והתותים.

ואיול, תודה על היום. ואל תתפלאי שלא זכית בלוטו אם לא מילאת כרטיס. אה?

פריך גנאש ותותים

לבצק הפריך: במעבד מזון מערבבים כוס קמח, 2 כפות קקאו, ו2 כפות אבקת סוכר, ומוסיפים 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות. מערבבים עד לפירורים דקים ומוסיפים ביצה אחת. מערבבים שוב עד שנהיה בצק. מקררים במקרר במשך חצי שעה.

מרדדים לעובי סנטימטר, וקורצים לגודל הרצוי, אנחנו מהכמות הזאת הוצאנו 9 אישיים, ועוד תחתית לפאי גודל 24. יוצאת כמות גדולה מהבצק. מצננים במקרר או במקפיא

IMG_5450_640x480

IMG_5451_640x480

מכניסים לאפייה ל180 מעלות ,15 דקות. ומצננים שוב.

בסיר מרתיחים 300 ג’ שמנת מתוקה, ושופכים על 200 גרם שוקולד מריר, ו100 חלב. מערבבים היטב ומוזגים לכל קלתית

IMG_5459_640x480

מניחים תותים פרוסים מעל ומקררים טוב טוב לפני החיתוך.

IMG_5463_640x480

IMG_5467_640x480

IMG_5472_640x480

IMG_5474_640x480

מפזרים אגוזים/שקדים קלויים מעל.

ביי חופש שלום משמרת לילה

שאו ברכה

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה