הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 16

מס’ ימים עד לסיום : 14

מס’ מתכון מתוך ה-30: 16

עכשיו שכבר עברנו את החצי, אני יכולה להגיד שכל הפחדים שלי שאני לא אסתדר בבלוג עם השעות, והלו”ז המטורף בעבודה, והקימה באמצע הלילה, ועוד ועוד..כולם התבדו. לא רק שאני מרגישה שאני מצליחה לשלב בין הכל, אני עושה את זה עם הרבה אוכל, והרבה חברים טובים. וזה שווה כל רגע.

במהלך הבלוג גם חשבתי הרבה וגם כתבתי הרבה על החסרונות והיתרונות שלי, כפי שאני מצליחה לראות אותם ברור מתמיד במהלך החודש האחרון, ואחד הדברים שאני רוצה להגיד לעצמי זה שכדאי לי להתחיל לעמוד על שלי, ומה זאת אומרת כדאי לי, אני צריכה. כי זאת מיומנות שכל החיים רציתי שתהיה לי. הרבה פעמים שאני מרגישה שאנשים לוקחים אותי כמובן מאליו או מדברים אליי בטון תקיף או כועס, אני רוצה לרקוע ברגליים ולצעוק שאליי לא מדברים ככה! ואני לא מצליחה. בדרך כלל משתתקת, לוקחת כמה צעדים אחורה, בוחנת את הסיטואציה. או מגיבה כמו שלא רציתי להגיב, שזה הכי מבאס. כי מה שבאמת בא לי להגיד זה שאליי לא מדברים ככה! מקווה שעוד אצליח ללמוד את זה בהמשך

ועכשיו לתכלס

המתכון של היום נכנס לחמישייה האהובה עליי עד היום במהלך שישה עשר היום האחרונים הטעימים שעברו עליי. היום הבלוג מתארח אצל ניצ, שכתבתי עליה כמובן כבבר כמה פעמים בבלוג הקודם, לפני שלוש שנים, גם כאן, במתכון של הקראמבל תותים,  וגם כאן, במתכון של הפריקסה.

ניצ ואני מכירות מכיתה ד’, גדלנו יחד בצור יגאל, ואנחנו חברות כבר עשרים שנה עוד מעט. שזה מטורף. כי אנחנו חברות כל כך הרבה זמן שקשה לי להכיל את זה. והיא גם בין האנשים היחידים, שקרובים אליי באמת, וזאת המתנה שלי.

אז היום הצטרפה אלינו גם ניב, אחותה הקטנה של ניצ שהיא אותו דבר רק בקטן יותר. ואני מתה עליה. והיא אלופה מס’ אחת בלגלען זיתים שחורים . שתדעו.

היום קפצתי לשוק לעשות קניות ולבחור דג, ובסוף אחרי התלבטויות לקחתי מוסר דג ים שהתאים בול למנה של היום. שני המתכונים של היום, הם במקור ממסעדת : “פוקצ’ה” מול מעיין ברוך בצפון, ושם ניצן עבדה הרבה זמן. תמיד כשנסעתי מבאר שבע לבקר אותה היינו מתיישבות לאכול, ובדרך כלל את שתי המנות האלה. אז קרדיט לפוקצ’ה. סעו לשם

IMG_5439_640x480

 פרוסות דג ים על ירקות צלויים ולבנה

בתנור חם מאוד (210/220 מעלות) שמים עגנביות שרי, שעועית, וחציל חתוך ל-2 עם שמן זית , תימין ומלח גס. נותנים לירקות להתרכך בערך חצי שעה.

IMG_5406_640x480

IMG_5410_640x480

IMG_5413_640x480

מפלטים את הדג, ומורידים את העור. על מחבת חמה חמה עם שמן זית צורבים את הדג 2 דקות מכל צד. עד השחמה.

IMG_5416_640x480

מתחילים להרכיב.

IMG_5417_640x480

מניחים כמות נכבדת של לבנה על הצלחת, מתחילים להרכיב את הירקות זה על זה, קוביות חצילים, רצועות שעועית, עגבניות. מניחים את הפרוסות דג ים, זיתים שחורים, ומזלפים שמן זית בנדיבות. מתקנים תיבול!

IMG_5418_640x480

IMG_5425_640x480

 

לסלט גבינה כחולה ואגוזים: קולים אגוזי מלך/ שקדים. חותכים חסה, מפזרים גבינה כחולה טובה, ואת האגוזים. מתבלים במעט חומץ בלסמי ופלפל ומלח.

IMG_5430_640x480

IMG_5438_640x480

מחר בוקר של קינוח! ניפגש

שאו ברכה

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה