הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 15

מס’ ימים עד לסיום: 15

מס’ מתכון מתוך ה:30: 15

יא אללה. חצי בלוג עבר. כאילו לפני דקה התחלנו. TO GO 15

אחד הדברים שאני מאוד אוהבת בעבודה בקונדיטוריה אלה משמרות המקרונים שלי, קצת כי הן בחדר נפרד, נטול קמח, שקט, בלי רעש של מיקסרים ומרדדת ואנשים שכל היום מדברים. ובעיקר כי אף יום לא דומה לאחר, כל פעם משהו יכול להשתבש, להתקלקל, לא להצליח, כן להצליח. פעם אלה החלבונים, ופעם השקדים, ופעם הייבוש, ופעם האפייה. עד שהמקרונים לא מוכנים וארוזים, אני לא רגועה. ויש משהו שגורם לי לנסות כל פעם מחדש להוציא את המוצר הכי טוב שאני יכולה. כאילו במשמרת אחת של תשע שעות, אני דוחפת את עצמי פעם אחרי פעם, דקה אחרי דקה, לא מוותרת. וזה תענוג שאין דומה לו, כשמצליחים בעיקר…

היום(בעצם אתמול יחד עם המתכון של ניצ, אבל עולה היום) התארחתי בבית ההורס של ניצ ותם ליד כיכר המדינה. הבית הזה כבר מארח אותי על בסיס קבוע, כמו הילדה של תם וניצ, תמיד בלב רחב וענק. מין מצא את מינו. שני אנשים נפלאים שעל הדרך מצאו זה את זה.  תם, שהוא הבעל של ניצ מהמתכון של אתמול, אש צבא ביום יום, ואיש מקסים בלי קשר בשאר זמנו, הוא בהחלט אחד במינו. אתמול, הכנו יחד, את החמוצים שלו. שאני תמיד אוכלת כשאני באה אליהם, והיה לי ברור שמרוב שהם כל כך טעימים וקלים אני אכניס אותם גם ל30/30.

IMG_5383_640x480

הקטע המגניב בחמוצים האלה, זה שהם מוכנים תוך שעה (ואפילו פחות) מהרגע שהתחלתם לעבוד עליהם…והם מגניבים לצד כל ארוחה, כוס בירה, לחם וגבינות, נשנוש של ערב וכל מה שעולה לכם בראש. תמיד יש צנצנת מוכנה לשליפה

תם סיפר לי אתמול שכשהיה צעיר, ואבא שלו עבד בבאר שבע, מתחת לבניין העבודה שלו היה מקום מיוחד של אוכל ביתי, וביום המיוחד בשבוע שבו האישה שבישלה שם הייתה מבשלת קוסקוס, לידו, הייתה מגישה את החמוצים האלה. חמש דקות עבודה. השרייה קלה, וזה מוכן. צי’קצק.

חמוצים של תם בחמש דקות

IMG_5384_640x480

IMG_5387_640x480

IMG_5389_640x480

הכי פשוט בעולם!

מערבבים בקערה חצי כרובית מחולקת לפרחים קטנים, שקית שלמה של גזר קלוף וחתוך לפרוסות יחסית דקות, כאלה שתופסים עם היד, גמבה אדומה חתוכה לרצועות, פלפל ירוק חתוך לרצועות, חצי כרוב חתוך לחתיכות גדולות יחסית ועוד מה שרוצים ועוד ועוד.

IMG_5394_640x480

מוסיפים מלח בנדיבות(!) חומץ בנדיבות (תלוי בכמות הירקות ובמידת האהבה לחומץ) ולימון ממש בנדיבות. הבנתם? הכל בנדיבות.

ומתחילים לחפור, מעסים את הירקות טוב טוב ומשאירים לנוח בערך חצי שעה-שעה בחוץ שהירקות יתרככו והנוזלים יצאו. מערבבים שוב ומעבירים לקופסה/צנצנת

IMG_5390_640x480IMG_5396_640x480IMG_5397_640x480

מחר שוב מקרונים אז קמים מוקדם, אז שינה מוקדמת היום

ומחר גם אחד הימים שאני יותר מחכה לו בבלוג, והוא עם ניצ אחרת, לא ניצ מהמתכון של אתמול, שהיא ניצ שלי מצור יגאל, ואנחנו הולכות יחד להכין מחווה למנה ממסעדה בצפון שניצ פעם עבדה בה, אז מחר גם בלוז ביקור זריז בשוק לקנות חומרי גלם טריים ושווים

שיהיה לילה טוב חברים שלי

שאו ברכה

נעמיש

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה