הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע:14

מס’ ימים עד לסיום: 16

מס’ מתכון מתוך ה-30: 14

יום אהבה שמח! יומיים של חופש עברו עליי, ובעיקר מנוחה ענקית שזכיתי לה ביומיים האחרונים. תמיד אחרי חופש אני רוצה עוד חופש. וכמו שאני אומרת תמיד, אם זה היה תלוי בי, הייתי רוצה הרבה חופש . הרבה. כדי לישון ולהשלים כוחות, וכדי לצבור עוד חוויות חדשות לאוסף….

מה שהכי מסמל עבורי את תחושת החופש, היא מקלחת חמה. באמבטיה. שהיא , אחרי שינה, הדבר האהוב עליי. אמבטיה של חופש, של בית מלון, של אחרי מסג’, שכל הצרות נשכחות וכל החדר מתמלא אדים. וכל כך בא לי לפנק את עצמי בחופש , ולנוח באמבטיה. עם מוסיקה ונרות ועוד מיליון דברים שמסמלים את השקט והחופש. ואעשה את זה, ברגע שאוכל באמת…

היום הבלוג מצפין שוב לכיכר המדינה, לבית של תם וניצ. על ניצ, כבר סיפרתי כמה פעמים. החברה הכי מפרגנת ואוהבת, שלוקחת אותי ומחזיקה אותי, ונותנת לי כל מה שאני צריכה, כבר מעל לעשור. וזאת אחת החברויות היותר חזקות ומחזיקות שלי לאורך החיים. ואת פשוט תענוג, וכל פעם מחדש אני בהלם מכמה את יכולה להיות חברה טובה. את מודל ודוגמה בשבילי. ועל תם, עוד תשמעו, כי הוא יקבל פוסט נפרד משלו…

ניצ גם כותבת לי כל לילה, מתי יתפרסם הבלוג, ומתי היא יכולה ללכת לישון, ושזה ממש לא בסדר שיום אחר פרסמתי בבוקר ולא בערב, ומה מתבשל היום ועוד ועוד… בקיצור, חברת אמת. חווה יחד איתי כל רגע מהבלוג.

הכנו יחד סלמון בתנור עם פסטו, קרם דלעת ערמונים בזיליקום ובטטה, וסלט עשבי תיבול וצימוקים כהים קטלני ברמות. דרך אגב ניצ מתנהלת, חיה ואוכלת בשיטת הפליאו, ולכן גם הארוחה שהכנו יחד (אני סתם עשיתי לה הכנות וראיתי מה היא עושה במטבח) היא פליאולית לחלוטין.

מתחילים!

סלמון בתנור על קרם דלעת ערמונים ובטטה

לסלמון- מעסים בשמן זית ופסטו , מוסיפים מלח גס, ומכניסים לתנור לחצי שעה על 180 מעלות.

לסלט עשבי תיבול- חותכים עשבי תיבול אהובים, מפנקים בנדיבות בלימון, מוסיפים שמן זית וכפית דבש. אה ושכחתי! שקדים קלויים יאמי

IMG_5377_640x480

לקרם דלעת ערמונים ובטטה- מרתיחים בסיר קוביות של דלת ערמונים ובטטה (אפשר יחד עם הקליפה ולקלף אחרי שמתרכך). מעבירים לבלנדר יחד עם בצל גדול מטוגן, בזיליקום ותבלינים, ושמן זית כף אחת! אין צורך ביותר. טוחנים עד מרקם חלק חלק כמו של קרם. מגישים חם!

IMG_5361_640x480

IMG_5369_640x480

מרכיבים את הצלחת…

IMG_5369_640x480 (1) IMG_5372_640x480

וקבלו את השולחן המגניב שניצ הכינה לבד. הגננת המגניבה ביקום

IMG_5379_640x480

שיהיה לילה טוב חברים שלי

אני כבר גמורה

שאו ברכה

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה