הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 13

מס’ ימים עד לסיום: 17

מס’ מתכון מתוך ה-30: 17

היום הבלוג הדרים ממש כמה דקות, אולי 4, כדי לבשל יחד עם של ליאב ואורי, שגם חברים הכי טובים (ביניהם, וגם שלי) וגם שכנים (אלנבי מלחמה) וגם ליאבי חברות ילדות, וגם אורי הוא אכבר גבר אנד סו און אנד סו און…

IMG_5356_640x480

על האהבה לתותים כבר דיברנו, על האהבה לפחמימה, ואם היא מטוגנת מה טוב, כבר דיברנו. רק נשאר למצוא עוד מתכונים שמשלבים את שניהם, כי חיים רק פעם אחת ואני לא הולכת לבלות אותם בניסיון להימנע מאוכל מושלם, או בניסיון להמנע מרגשות אשם. ככה אני וככה טוב לי. ואתמול היה גם טוב לליאב ואורי. לפחות זה מה שהם אמרו…:)

למזלי, אתמול היה לי חופש, וככה יכלתי לראות את המשפחה המורחבת  ביום הולדת של הילדים של בן דוד שלי, וכשאני אומרת מורחבת, אני מתכוונת לגג 20 אנשים בלחץ. אבל כל אחד סוכר. לא צריך יותר. אם הייתי יכולה, כל שבת בבוקר הייתי פותחת עם צלחת פרנץ טוסט ופירות.

אז לכבוד יום האהבה, ולכבוד השבת בבוקר האדירה שהייתה לי אתמול, קבלו מתכון קליל וטעים

מקלות פרנץ’ טוסט של שבת בבוקר

הפתעה גדולה אין בתחום הפרנץ’ טוסט אבל בכל זאת בשביל המורל, בשביל הבלוג ובשביל החוויה נכתוב את המתכון כמו שצריך…

עבדנו בשתי מחבתות במקביל, אחת חלבית ואחת נטולת מוצרי חלב (שיצאה יותר טעימה דרך אגב..)

בבלילה החלבית שמנו חצי כוס חלב עם חצי כוס שמנת ו2 ביצים, בקערה נטולת החלב שמנו חצי כוס חלב סויה, יחד עם ביצה. לא הוספנו סוכר לאף אחד מהקערות כי ידענו שהרבה סוכר יבוא מעל.

IMG_5348_640x480

IMG_5352_640x480

חותכים חלה “מיושנת”, למקלות בעובי הרצוי, וטובלים לחמש שניות מכל צד, מעבירים למחבת חמה ומשומנת. מטגנים עד הזהבה, שוב, מכל ארבעת הצדדים . מניחים על נייר סופג למנוחה. בינתיים מכינים ציק צק את התוספות. פירות, רוטב שוקולד, תפוחים מרוסקים סוכר וקינמון מעורבבים זה עם זה, וכל העולה על רוחכם. אני לא אוהבת לאכול את הפרנץ טוסט חם, כי גיליתי שכשנותנים לו כמה דקות לעמוד ולנוח אחרי הטיגון, הוא הופך לפריך ועסיסי, לעומת  איך שהוא מושי וג’וסי ברגע שהוא יוצא מן המחבת.

IMG_5355_640x480

מכינים קפה, עורכים את השולחן. יושבים לאכול. לנו היה ממש טעים. אבל ממש.

IMG_5347_640x480

קבלו את הצלחת של ליאבי, כפרה עליה יצירתיוית בע”מ

IMG_5353_640x480

שיהיה בוקר של יום אהבה שמח,

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה