הבלוג של נעמה שגיב

Beauty&Beast

ברוכים הבאים ל-Beauty&Beast שמי הוא נעמה שגיב - ואני נטורופתית בהתמחות לאורח חיים בריא. במקום זה אוכל לחלוק איתכם את האהבה שלי לאוכל, אורח חיים בריא, טיפוח ויצירתיות. לדף העסקי : www.natures.co.il

עדכונים:

פוסטים: 53

החל מספטמבר 2014

התאהבתי בקמח שקדים!
תחילה חשבתי שהוא יהיה לא ידידותי, מורכב ולא יוכל לשמש כתחליף לקמח באף מנה..
אך הופתעתי לגלות אהבה חדשה!
אני משתמשת בו לקאפקייקס, עוגיות, פשטידות…. כייף!
החלטתי לנסות להכין פשטידה עמוסה בירקות על תחתית קמח שקדים .
כמובן שיצאתי מרוצה (:
מנה בריאה בטירוף, מפוצצת ויטמינים וסיבים תזונתיים, משביעה, טעימה להפליא וקלה להכנה .
                                     
אז מה צריך? :
למלית:
- כף שמן זית.
- 1 גמבה.
- חצי כוס עלי תרד.
- 1 כוס עלי קייל.
- 1 גמבה.
- 3 פטריות גדולות.
- 3 גזרים.
- 3 שיני שום בינוניות עד גדולות.
- 7 זיתים שחורים/ ירוקים…..
- 1 ברוקולי טרי.
- 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 2 כפות פטרוזליה קצוצה.
-  1 ביצה.
- חצי קוביית גבינה בולגרית ו/או פטה חתוכה לקוביות קטנות יותר. (אך גסות)
לבסיס:
- קצת פחות מכוס שמן קוקוס.
-  2 כוסות קמח שקדים.
- מלח.

1. ראשית, נחמם תנור ל180 מעלות ונתחיל להכין את הבסיס .
בקערה שמים את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב.
לוקחים כף מהתערובת בסיס ושומרים בצד.

2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ועליו מעצבים את התחתית.
יש להדק היטב, לא להיבהל אם נופלים כמה גרגרים.
מכניסים לתנור שחומר מראש ל180 מעלות, למשך 10 דק. מוציאים ומצננים. (לא סוגרים את התנור).
*לא יותר מ 10 דק ! אני ממליצה לכוון שעון ל9 דק .

 

3. אז בזמן שהבסיס משתזף, נתחיל לחתוך את כל הירקות ונעביר לקערה.
נוסיף מלח , אפשר גם פלפל לפי הטעם, נוסיף שמן זית, ביצה, גבינה ונערבב.
4.  לאחר שהוצאנו את הבסיס, נעביר את תכולת הקערה הישר אל הבסיס (:
נפזר מלמעלה את כף קמח השקדים ששמנו בצד בשלב הראשון.
נכניס לתנור ל180 מעלות למשך 25 דק.

 

 

5. לאחר 25 דק, נוציא מהתנור ונגיש ונתענג (:

 

עוד מהבלוג של נעמה שגיב

תצוגה מקדימה

ביסלי ביתי טעים בטירוף!!!

ביסלי ביתי, ללא גלוטן. פריך, קרנצ׳י, טעים כל כך, קל להכנה ... פשוט להשוויץ ✌   אז מה צריך ? : - חצי חבילת פסטה פוזילי (אפשר ללא גלוטן) בצורת ביסלי גריל. - 5 כפות שמן זית. - כף שטוחה תערובת תיבול לגריל. - כף שטוחה תערובת תיבול...

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה חלומית!

עוגת גבינה פשוט חלומית! ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, קלי קלות להכנה, רכה וטעימה כל כך !!! אז מה צריך ? - 5 ביצים. - 4 כפות קונפלור / טפיוקה. - 1 פודינג וניל. - 1 שמנת חמוצה. - 3 גביעי גבינה לבנה 5%. - רבע כוס מייפל אמיתי. - חצי כוס דבש...

פסטת אורז מלא בשמנת צמחית וירקות / RICE PASTA WITH HERBAL CREAM & VEGETABLES

בדרך כלל אני לא נוהגת להכין כמות גדולה של אוכל ולשמור במקרר. (שני סטודנטים, הילדים היחידים כאן בבית זה אנחנו...) הכייף שלי הוא תהליך ההכנה ולאכול מיד לאחר ההכנה, חם וטרי ! היום החלטתי להכין.... פסטת אורז מלא בשמנת צמחית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה