הבלוג של נעמה שגיב

Beauty&Beast

ברוכים הבאים ל-Beauty&Beast שמי הוא נעמה שגיב - ואני נטורופתית בהתמחות לאורח חיים בריא. במקום זה אוכל לחלוק איתכם את האהבה שלי לאוכל, אורח חיים בריא, טיפוח ויצירתיות. לדף העסקי : www.natures.co.il

עדכונים:

פוסטים: 53

החל מספטמבר 2014


כשהוא מודיע לך שבעוד שעתיים (שעה וקצת) מגיעים חברים… איזה כייף!

אבל בעוד שעתיים ???!

זה הזמן להכנס ל iTunes להפעיל מוסיקה טובה ולהפוך ל- Energy machine או שד טזמני!

מורידה את הכביסה!  מקפלת ושמה במקום! מסדרת את הסלון! שואבת אבק! מנקה קצת! שמה במקום כלים יבשים! מדליקה את הדוד! מפעילה aroma diffuser! חושבת מה חסר…. אין  לי  מה  להגיש  !  ! (NEVER)

כמעט פתחתי את המגירה האסורה (מלאה בעוגיות, שוקולדים מחו״ל, כל סוגי האוראו, אלפחורס, טוויקס ואין סוף!!) אבל רק כמעט… כשהבננות בצלחת הפירות הביטו בי בבושה, מיד נזכרתי בטעם המאפינס האהובים שהכנתי שבוע שעבר בתור ניסוי לאחר ששיניתי מצרכים במתכון.

הכנה מהירה ביותר, קלי קלות לכל אחד, הרבה דברים טובים, ללא רגשות חרטה לאחר זלילת המאפינס השני וטעים טעים !! 

כמובן שלא הספקתי לצלם את הכנת המאפינס, אך לאחר ההצלחה הגדולה עשיתי גם עוגת בננות וכמובן שמאותו המתכון (: So Delicious !

 

 

 

אז מה צריך? :

- 3 בננות גדולות.

- 1 ביצה .

- 50 גרם (1/4 כוס) שמן קוקוס.

- 60 מ״ל (1/4 כוס) חלב שקדים. (המלצה שלי: החלב של חברת Vitariz) – למי שרוצה, יש אפשרות להמיר לכל חלב אחר.

- 60 מ״ל (1/4 כוס) סילאן / דבש.

- 140 גרם (1 כוס) קמח מלא / כוסמין.

- 60 גרם שיבולת שועל.

- 1/2 כפית תמצית וניל.

- 1 כפית קינמון טחון.

- 1 כפית אבקת אפייה.

-1/2 כפית סודה לשתייה.

- קורט מלח.

- סוכר דמררה / שקדים פרוסים לפיזור מעל העוגה.



1. ראשית, מחממים תנור ל170 מעלות.

2. מרסקים את הבננות באיזו דרך יצירתית שרק תרצו !

אני העדפתי לשים את שלושת הבננות בשקית ופשוט למעוך אותן ידנית .

 

 

3. טורפים יחד בקערה : בננות , ביצה, משקה שקדים, ממתיק (דבש/*סילאן) שמן קוקוס, מלח, קינמון ותמצית וניל.

** ממליצה על תמצית הוניל של Nielsen Massey.  איכותית מאוד, עם ריח וטעם אמיתיים של וניל, מספיק מעט מאוד על מנת לקבל את ניחוח הוניל המשגע. (תמונה בסוף העמוד)

 

 

3. מוסיפים לקערה : קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, ומערבבים היטב.

 



 

4. ממלאים את תבניות המאפינס עד שפתם / תבנית האינגליש קייק.

 

                                  

 

5. מפזרים מעל סוכר דמררה ו/או שקדים פרוסים.

6. מכניסים לתנור ואופים למשך 15-20 דק .

 

** ממליצה על תמצית הוניל של Nielsen Massey.  איכותית מאוד, עם ריח וטעם  וניל טבעיים, מספיק מעט מאוד על מנת לקבל את ניחוח הוניל המשגע.

 

 

 

 

And for my “other countries”  friends…

so what do we need?

- 3 L bananas.

- one egg.

- 1/4 cup coconut oil

- 1/4 cup almond milk. (My recommendation: Vitariz Almond Milk) – or any other milk, that’s cool too.

- 1/4 cup date honey / honey.

- 1 cup whole-wheat flour / Spelt flour.

- 60 grams of oats.

- 1/2 tsp vanilla extract.

- 1 teaspoon ground cinnamon.

- 1 teaspoon baking powder.

- 1/2 Teaspoon baking soda.

- A pinch of salt.

- Demerara sugar / sliced almonds to sprinkle over the cake.

 

1. First, preheat the oven to 170 degrees celsius.

2. Mix in a bowl: bananas, egg, almond milk, sweetener (honey / * date honey) coconut oil, salt, cinnamon and vanilla.

3. Crush the bananas in any creative way that you want! :)

4. Add to the bowl: flour, oats, baking powder, and mix well.

5. Fill the muffin pan / english cake.

6. Sprinkle the Demerara sugar and the sliced almonds.

7. Put in the oven and bake for 15-20 minutes.

Enjoy !

 

עוד מהבלוג של נעמה שגיב

תצוגה מקדימה

ביסלי ביתי טעים בטירוף!!!

ביסלי ביתי, ללא גלוטן. פריך, קרנצ׳י, טעים כל כך, קל להכנה ... פשוט להשוויץ ✌   אז מה צריך ? : - חצי חבילת פסטה פוזילי (אפשר ללא גלוטן) בצורת ביסלי גריל. - 5 כפות שמן זית. - כף שטוחה תערובת תיבול לגריל. - כף שטוחה תערובת תיבול...

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה חלומית!

עוגת גבינה פשוט חלומית! ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, קלי קלות להכנה, רכה וטעימה כל כך !!! אז מה צריך ? - 5 ביצים. - 4 כפות קונפלור / טפיוקה. - 1 פודינג וניל. - 1 שמנת חמוצה. - 3 גביעי גבינה לבנה 5%. - רבע כוס מייפל אמיתי. - חצי כוס דבש...

פסטת אורז מלא בשמנת צמחית וירקות / RICE PASTA WITH HERBAL CREAM & VEGETABLES

בדרך כלל אני לא נוהגת להכין כמות גדולה של אוכל ולשמור במקרר. (שני סטודנטים, הילדים היחידים כאן בבית זה אנחנו...) הכייף שלי הוא תהליך ההכנה ולאכול מיד לאחר ההכנה, חם וטרי ! היום החלטתי להכין.... פסטת אורז מלא בשמנת צמחית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה