הבלוג של נעמה שגיב

Beauty&Beast

ברוכים הבאים ל-Beauty&Beast שמי הוא נעמה שגיב - ואני נטורופתית בהתמחות לאורח חיים בריא. במקום זה אוכל לחלוק איתכם את האהבה שלי לאוכל, אורח חיים בריא, טיפוח ויצירתיות. לדף העסקי : www.natures.co.il

עדכונים:

פוסטים: 53

החל מספטמבר 2014

פאי גבינות ותרד על מצע בטטה, מתכון מנצח לארוחה חלבית!
פתרון מוצלח למי שלא רוצה פחמימות פשוטות בפאי שלו !
כל כך טעים וממכר, מיוחד, מנה יפייפה וההכנה קלה ומהירה.
תהנו ♥


אז מה צריך?
- 2 בטטות גדולות.
- שמן זית.
- 2 חבילות תרד טרי.
- 4 ביצים.
- 1 כוס גבינת ריקוטה.
- חצי גביע קרם פרש.
- חצי קוביית בולגרית מפוררת.
- 100 גר ‘גבינת פטה מפוררת.
- 1 כוס מכל עשב תיבול קצוץ : פטרוזיליה, עירית, שמיר.
- גרידת לימון מגוררת מ-1 לימון.
- מלח פלפל.
- תבנית נשלפת.

1. ראשית, מחממים תנור ל180 מעלות.
נפרוס את הבטטות לאורך, ל 3-4 מ”מ עובי .
2. נשים קצת שמן זית במחבת רחבה ונניח את שכבות הבטטה, נזהיב משני הצדדים (לא חייב עד ריכוך.. ממש 2 דק) ונעביר לנייר סופג .

3. נוסיף את התרד לאותה מחבת ונבשל עד ריכוך, כ -4 דקות בערך. נעביר את התרד למסננת וננקז היטב היטב את המים העודפים.

4. בקערה בינונית, נטרוף יחד את הביצים, גבינות שפוררנו. עשבי תיבול, מלח פלפל וגרידת לימון.
5. נקצוץ את התרד ונוסיף אותו לתערובת.
6. בתבנית נשלפת (כמו של עוגה) נניח את פרוסות הבטטה , חופפות וצפופות כדי לכסות את התחתית לחלוטין ונניח את הפרוסות הארוכות/ הגדולות יותר בדופן התבנית.
7. ניצוק את תערובת הגבינות והתרד מעל הבטטה ונכניס לתנור עד הזהבה, כ -40 דקות.
לאחר 40 דק׳ נתן לפשטידה מעט להצטנן ורק לאחר מכן נחלץ אותה מהתבנית.

בתאבון חברים!!

 

עוד מהבלוג של נעמה שגיב

תצוגה מקדימה

ביסלי ביתי טעים בטירוף!!!

ביסלי ביתי, ללא גלוטן. פריך, קרנצ׳י, טעים כל כך, קל להכנה ... פשוט להשוויץ ✌   אז מה צריך ? : - חצי חבילת פסטה פוזילי (אפשר ללא גלוטן) בצורת ביסלי גריל. - 5 כפות שמן זית. - כף שטוחה תערובת תיבול לגריל. - כף שטוחה תערובת תיבול...

תצוגה מקדימה

עוגת גבינה חלומית!

עוגת גבינה פשוט חלומית! ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, קלי קלות להכנה, רכה וטעימה כל כך !!! אז מה צריך ? - 5 ביצים. - 4 כפות קונפלור / טפיוקה. - 1 פודינג וניל. - 1 שמנת חמוצה. - 3 גביעי גבינה לבנה 5%. - רבע כוס מייפל אמיתי. - חצי כוס דבש...

פסטת אורז מלא בשמנת צמחית וירקות / RICE PASTA WITH HERBAL CREAM & VEGETABLES

בדרך כלל אני לא נוהגת להכין כמות גדולה של אוכל ולשמור במקרר. (שני סטודנטים, הילדים היחידים כאן בבית זה אנחנו...) הכייף שלי הוא תהליך ההכנה ולאכול מיד לאחר ההכנה, חם וטרי ! היום החלטתי להכין.... פסטת אורז מלא בשמנת צמחית...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה