הבלוג של נעמה שגיב

Beauty&Beast

ברוכים הבאים ל-Beauty&Beast שמי הוא נעמה שגיב - ואני נטורופתית בהתמחות לאורח חיים בריא. במקום זה אוכל לחלוק איתכם את האהבה שלי לאוכל, אורח חיים בריא, טיפוח ויצירתיות. לדף העסקי : www.natures.co.il

עדכונים:

פוסטים: 49

עוקבים: 14

החל מספטמבר 2014

עוגת גבינה פשוט חלומית!
ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן, קלי קלות להכנה, רכה וטעימה כל כך !!!

אז מה צריך ?
- 5 ביצים.
- 4 כפות קונפלור / טפיוקה.
- 1 פודינג וניל.
- 1 שמנת חמוצה.
- 3 גביעי גבינה לבנה 5%.
- רבע כוס מייפל אמיתי.
- חצי כוס דבש טהור.
- 1 שמנת מתוקה – לציפוי.
- חצי כפית תמצית וניל אמיתית.
- אוכמניות / תותים / קיווי / או כל קישוט שתרצו…

 

1. ראשית נחמם תנור ל150 מעלות.
בקערה 1, נשים : חלמונים, גבינות, קונפלור, פודינג וניל, שמנת חמוצה, ודבש.
נערבב היטב.

2. בקערה 2, נקציף : חלבונים ולאט לאט נשפוף את המייפל.
נקציף עד שהקצף מתרומם ( לא צריך יותר מידי)

3. נוסיף את קערה 2 לקערה 1 ונערבב עד שנוצרת בלילה אחידה.

4. נשמן תבנית (אני השתמשתי בתנית עגולה בקוטר 18 ס״מ ) ונפזר מעט קמח (ללא גלוטן או רגיל).
נשפוך לתבנית את הבלילה ונכניס לתנור למשך שעה.
העוגה תעלה ותטפח… אין לפתוח את התנור עד סיום השעה השלמה.

5. לאחר שעה נבדוק בעזרת קיסם ארוך האם העוגה מוכנה.
הקיסם צריך לצאת יחסית נקי, רק יחסית משום שמדובר בעוגת גבינה .
במידה והקיסם יחסית נקי, אנחנו נשאיר את העוגה עוד 5 דק בתנור ולאחר מכן נכבה את התנור לפחות למשך 45 דק.

  במשך ה45 דק אסור לפתוח את דלת התנור !
 
6. לאחר לפחות 45 דק נפח העוגה ירד, נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר.
 
7. נקציף שמנת מתוקה ותמצית וניל עד קבלת קרם עמיד.
לאחר שהעוגה התקררה נצפה אותה עם השמנת ונקשט (:
 

 

 

 

עוד מהבלוג של נעמה שגיב

תצוגה מקדימה

ביסלי ביתי טעים בטירוף!!!

ביסלי ביתי, ללא גלוטן. פריך, קרנצ׳י, טעים כל כך, קל להכנה ... פשוט להשוויץ ✌   אז מה צריך ? : - חצי חבילת פסטה פוזילי (אפשר ללא גלוטן) בצורת ביסלי גריל. - 5 כפות שמן זית. - כף שטוחה תערובת תיבול לגריל. - כף שטוחה תערובת תיבול...

פסטת אורז מלא בשמנת צמחית וירקות / RICE PASTA WITH HERBAL CREAM & VEGETABLES

בדרך כלל אני לא נוהגת להכין כמות גדולה של אוכל ולשמור במקרר. (שני סטודנטים, הילדים היחידים כאן בבית זה אנחנו...) הכייף שלי הוא תהליך ההכנה ולאכול מיד לאחר ההכנה, חם וטרי ! היום החלטתי להכין.... פסטת אורז מלא בשמנת צמחית...

תצוגה מקדימה

עוגיות שיבולת שועל ודגנים. טעימות בטירוף!

כשרוצים להתפנק בבוקר עם כוס תה או קפה ועוגייה בצד, בלי להרגיש רגשות אשם. כשרוצים לנשנש משהו מתוק בזמן שלומדים רוב שעות היום , בלי לעלות 5 קילו בסוף המבחנים. סתם ככה כשבא לנו קינוח קטן בעבודה... העוגיות האלה הן בדיוק הנישנוש...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה