הבלוג של נעמה כהן

המילים ואני

אישה, סופרת, פובליציסטית ואחת כזו שלא יודעת לסתום

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מספטמבר 2011

יש ימים בהם אני שלמה עם הגוף שלי, עם כל סנטימטר ויש ימים שממש לא. מיומנה של מקומרת בחברה מעודדת רזון. והפעם גם מתכון לפרעצלים חמים, נעימים וטעימים!

07/01/2015

כריך פרעצל עם גבינת שמנת, שמיר טרי וסלמון מעושן

כריך פרעצל עם גבינת שמנת, שמיר טרי וסלמון מעושן

הסופה כבר כאן ואיזה מזל שיש סופה, כך אוכל להמשיך ולדחות את האימון שאני דוחה מזה 30 שנה.
אז מזל שהיא פה הסופה, קרה וסוחפת עם רוחות של 180 קמ׳ש, ואין סיבה יותר טובה מזו להתכרבל בהררי שמיכות ולתת לכרס, שניסתה להחזיק את עצמה הדוקה כל היום בפנים, קצת חופש.
אימון כושר תודעתי שורף קלוריות כמו אימון כושר פיזי? כלומר, אם אני רצה 14 ק״מ ועושה 150 כפיפות בטן כל לילה בראשי ממש לפני השינה זה נחשב שהתאמנתי?
אם מחשבה יוצרת מציאות אז היא לא תשרוף קלוריות?! לא יודעת, אבל איזה כייף שיש סופה בחוץ, מעילי דובון מעולם לא היו אטרקטיביים יותר, ובכל מקרה פחמימות מנחמות בחורף אז אפיתי לנו פרעצלים.
הבית התמלא בריחות חמים ונעימים של מאפים, השולחן התמלא בתוספות מעניינות ומגוונות; אבוקדו, גבינת שמנת, סלמון מעושן, שמיר טרי ובצל ירוק, קצת זיתים וסלט עגבניות שרי.  היא הכינה קנקן תה חם עם נענע ויחד ישבנו ואכלנו בתאווה את הפחמימה שחיממה לנו את הלב והבטן.
ככה זה, הכרס הזו שלי מכתיבה את החוקים הקולינריים בבית ובימים כאלה של חורף וגשם, לא ממש אכפת לנו. אז איזה מזל שיש סופה בחוץ, איזה מזל שהפרעצלים יצאו נהדר ואיזה מזל שיש אהבה בבית.

מתכון :

4.5 כוסות  קמח

2 כפות וכר חום

2 כפיות מלח

כף שמרים יבשים

70 גר’ חמאה רכה חתוכה לקוביות

1.5 כוסות  מים פושרים

לתמיסת הבישול- בסיר רחב וגדול

1.5 ליטר מים

חבילת סודה לשתייה

כף סילאן

כפית מלח

לציפוי:

ביצה טרפה עם מעט מים או חלב

שומשום / מלח גס/זעתר

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק היבשים – קמח, סוכר, מלח, שמרים.
מוסיפים מים וקוביות חמאה בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים בקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים עד הכפלת נפח (בין שעה לשעה וחצי)
טיפ: בימים קרים כאלה ניתן למלא סיר במים רותחים ועליו להניח את הקערה. חשוב שהקערה לא תיגע במים, הרעיון הוא ליצור סביבה חמימה כדי שהשמרים יפתחו.

2. מרתיחים סיר עם מים, מלח וסילאן ובמקביל מחממים תנור ל 200 מעלות

3. מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שמהם ייצאו שמונה פרעצלים גדולים, אם בא לכם גודל קטן יותר תוכלו לחלק ליותר.

4. כל כדור מרדדים לנחש באורך 50 ס”מ לפחות ויוצרים את צורת הפרעצל – תחילה צורת פרסה ואז משלבים את שני הקצוות. חשוב- בזמן עבודה על כדור אחד לכסות את השאר שלא יתייבשו

5. מניחים את הפרעצלים המוכנים על גבי תבנית עם נייר אפייה, כאשר כולם מוכנים מבשלים אותם בתמיסה: אם זהו פרעצל גדול אחד, אחד. פרעצלים קטנים ניתן בזוגות. זמן הבישול הוא עד שהפרעצל צף למעלה

6. באמצעות כף מחוררת מוציאים את הפרעצלים ומחזירים לתבנית האפייה, מורחים ביצה ואת הציפוי הרצוי

7. מכניסים את הפרעצלים לתנור למשך 15 דקות עד הזהבה וכאשר החלק העליון קריספי ומתפצפץ

שימו לב: רצוי ומומלץ לבשל את הפרעצל ומיד להכניסו לתנור ולתת לו לחכות כמה שפחות בחוץ אחרי הבישול

 

 

 

עוד מהבלוג של נעמה כהן

בשביל הבחירה

"אבל למה? למה החיים חייבים לסחוב אותי על הגחון? למה הם מפזרים שברי זכוכית על האדמה, מפילים וסוחבים אותי קשורה ומדממת? למה?" אני בטוחה שלהוריי לא היה פשוט לשמוע את תיאור התופת הזה בעודי בוכה  וקורסת תחת הקושי העצום שחוויתי...

תגובות

פורסם לפני 7 years

פיק אנד רול / נעמה כהן

"נו ראית את המשחק?" אני שואלת את ש' "כן" הוא משיב בלקוניות "ומה אתה חושב?" "נו, את יודעת, היה משחק בסדר"   כילדה נחשפתי לראשונה לכדורסל נשים דרך דודתי שהייתה שחקנית מוכשרת ומוכרת. כל המשפחה וכל העיר העריצה אותה. יחד הלכנו...

WHO RUN THE WORLD

אחד מתפקידיי הראשונים בשירות הקבע בצה"ל היה משמעותי ורחב היקף. בתחילת כהונתי הייתה לי מפקדת, אישה חזקה, עניינית, רהוטה ומקצועית ששמה הלך לפניה. כשהיא קיבלה אותי לתפקיד היא איחלה לי בהצלחה, אמרה שנדרשות לי שתי ביצים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה