הבלוג של אילנית שמיע / my_poetic_factory

mypoeticfactory

מעצבת בגדים. למדתי צילום בבצלאל, כתבתי בעיתונים. תמיד נמצאת על הקו, איפשהו בין עיצוב לאמנות. נאמנה לתרבות ואופנה עירונית, כזו המורכבת מטיפוסים יצירתיים ועירניים, שיתופי פעולה ועירוב תחומים ותכנים.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל ממאי 2015

בעצם תמיד חלמתי לפתוח בלוג על אוכל, מודה. אני קוראת בשקיקה מדורי אוכל, ביקורות על מסעדות שסביר להניח כי לעולם לא אתארח בהן, משננת תפריטים – אפילו תפריטי ה”טייק אוואי” שמגיעים לתיבת הדואר על תקן דואר זבל – זורקת, בטח זורקת, לא לפני שקוראת כל מילה. כשחברים מספרים לי על איזו מנה או מסעדה שהם אכלו בה, אני דורשת בתוקף תיאור מפורט של כל מנה ומנה על מרכיביה השונים, נו, לאחד יש פורנו, לשנייה תפריט. אז מה הבעיה אתן שואלות את עצמכן, ובכן, בגיל צעיר ולאור תסמינים רבים, אובחנתי על פי חוות דעת לא מקצועית אך מקיפה ביותר כ״בעייתית באוכל״. אני לא אוהבת לאכול כל כך הרבה דברים: בשר, עוף, דגים, מאכלי ים, ביצים רכות, כוסברה, כל אלה נדחים על ידי הגוף החצוף שלי בבושת פנים ומותירים אותי להתנפל בתשוקה מבוזבזת על פחמימות, ירקות  ומיני מתוקים. והלב חולם. לכן, עם מנגנון שפל שכזה ובהיעדר תכונות מתאימות, ידע או כשרון קולינרי כלשהו כל שנותר הוא להישאר כצופה מהצד ולהתענג על מה שאפשר. לשמחתי הרבה בשנים האחרונות תחומי האוכל, העיצוב, האופנה, אמנות ומחקר התרבות הולכים וקרבים. ארוחות סודיות, אירועי אוכל ואמנות, נסיינים מולקולריים ועיצוב כלים ייעודיים, כל מה שצריך כדי לאפשר לי להרגיש קצת שייכת ולקחת חלק בשמחה. הנה כמה מעניינים במיוחד.

IdoGarini_design_01 (1)

עידו גרעיני  מעצב ושף והבעלים של סטודיו ‘אפטיט‘ הממוקם בהולנד, אורח קבוע באירועי עיצוב בינלאומיים ואחד מהבולטים בתחום עיצוב ומחקר חוויית האכילה. בכל פרויקט הוא משתף פעולה עם יוצרים מתחום שונים ושואף לחקור את חוויית האכילה מכל זווית אפשרית, כמו למשל שיתוף הפעולה עם המעצבת ההולנדית Lenneke Wispelwey המתמחה בעיצוב קרמי, בפרויקט Luscious food cravings במהלכו ניסו לחקור את החושניות והתשוקה הקשורים לחוויית האכילה על ידי עיצוב סט הכלים המאפשר להציג סוגי מזון באופנים שונים, פרויקט שנלווה לו תיעוד בצילומים המושפעים באופיים מציוריי טבע דומם קלאסיים.

things-of-edible-beauty_jewels5-1024x683

פרויקט נוסף של גרעיני, ששמו Things of Edible Beauty בודק את הקשר לאופנה, ומציג כלי אכילה שמטרתם להציג סוגי מאכלים פשוטים כדקורציה, כתכשיטים. אוכמניות וענבים מתפקדים כיהלומים, ובמסגרת ההכנות לפרויקט פותחו גם בושם ומייק -אפ אכילים. ההתייחסות לפרויקט היא עונתית, ומחברת בין עונתיות המרכיבים לקולקציות המתחלפות כל עונה בתחום האופנה.

*

 JIN hyun jeon מעצבת דרום קוריאנית הפועלת גם גם היא בהולנד, חוקרת את האופן האופן בו החושים שלנו מגיבים לגירויים וכיצד ניתן להשפיע עליהם, לגרום לתגובות רגשיות ולנסות להבין קצת יותר איך עובד המוח במקומות שאנחנו נוהגים לכנות “אינטואיבים”. כאן היא מציגה סט כלים שמטרתו לגרות את החושים בכל טעימה וטעימה.

600px00

Tableware-as-sensorial-stimuli-5-jinhyunjeon

 *

Marije Vogelzang פועלת גם היא בהולנד (נו, כנראה שזה לא מקרי) ומגדירה עצמה כמעצבת הקשורה לפעולת האכילה, ולא כמעצבת מזון. לטענתה הטבע דאג לכל מה שקשור לעיצוב המזון ומה שמעניין אותה הם מקורות האוכל, תהליכי הכנה, ההקשרים ההסטוריים והחברתיים הקשורים לפועל “לאכול”. כבר 15 שנים שהיא פועלת כאמנית אבל גם יועצת לחברות מסחריות ואף פירסמה ספר ששמו EAT LOVE ובו היא שוטחת את הפילוסופיה שלה המתמקדת בשמונה נקודות עיקריות: החושים, הטבע, התרבות, חברה, טכניקה, פסיכולוגיה, מדע ופעולה. התמקדות בנקודות הללו לטענתה,  יכולה לכוון ולעורר השראה במעצבים ואחרים הפועלים וחוקרים את תחומי האוכל והאכילה. הפרויקט המוצג בתמונות נקרא FEED LOVE ובמהלכו המבקרים, זרים זה לזה, מאכילים זה את זה. צד אחד מוסתר ואילו השני מאכיל, גלוי ומלווה את הפעולה בסיפורים וזכרונות אישיים הקשורים למאכל .

3043979-inline-i-3-most-creative-people-2015-marije-vogelzang

img4307

 *

גם סרטים תיעודיים רבים מוקדשים לתחום הקולינריה וכצפוי, אני צופה אדוקה. אחד כזה שצפיתי בו לפני כמה ימים נקרא The dream והוא מתעד הכנת ארוחה שאפתנית במיוחד בהמסעדה הספרדית, אחת המצליחות בעולם El Celler de Can Roca. הארוחה מתהווה בהשראת ותוך כדי שיחות ארוכות ושיתוף פעולה עם יוצרים רבים מתחומים שונים ומגוונים. יחד עם משוררים, מוסיקאים (גם המנצח זובין מהטה מתראיין שם), צייר, פסל, מעצב גרפי, זמרת, מדען, בלשן (לחצו כאן לרשימה המלאה), אנשי הפקה רבים ותעלולי פירוטכניקה מנסים שלושת השפים שהם גם אחים לחקור את חמשת החושים ולייצר חוויה טוטאלית חד-פעמית. הדיוק ותשומת הלב לדקויות הם לב לבו של הסרט. האם הצליחו? מרתק לצפות ולהקשיב לתהליכי החשיבה העומדים מאחורי הכנת כל מנה, הסרט יפהפה ומרגש לפרקים אך לפעמים מצטייר כיומרני ופומפוזי. מומלץ בעיקר לחובבי אמנות ואוכל מושבעים וסובלניים.

YouTube Direkt

 

תהנו !

אשמח מאוד תגיבו, לחצו על כפתור “עקוב אחרי” הממוקם לו בנחת למעלה משמאל, כמובן שגם לייק יתקבל בשמחה.

אתם מוזמנים לחלוק עם חברים וגם לבקר ולהצטרף כמנויים באתר שלי:

mypoeticfactory.com

רוצות לראות את הקולקציה של Poetic Factory  ? לחנות 

ואפשר גם להצטרף לעמוד של Poetic Factory בפייסבוק

***

לינקים נוספים: עידו גרעיני , Lenneke WispelweyMarije VogelzangEl Celler de Can Roca

עוד מהבלוג של אילנית שמיע / my_poetic_factory

תצוגה מקדימה

5 החנויות הכי שוות בתל אביב לקניית מתנות (שירגשו אתכם גם ביום שאחרי)

נאמר שאתם בדיוק בדרך לטיול קטן בעיר, מחפשים מתנה למישהו אהוב, אולי לעצמכם. לא באמת משנה אם  קטן או גדול, בעיקר חמוד, שונה, מיוחד. לא דווקא משהו יקר, לאו דווקא תכשיט או בגד, משהו אחר. לאן ממשיכים מכאן? מרכזי ומתחמי הקניות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מה אני עושה כאן בכלל?

הי, כיף שבאתם לפוסט הראשון שלי, הללויה. פתחתי את הבלוג כדי להתמקד בתרבות ואופנה עירונית, במובן הכי רחב שאפשר. בכל פוסט אעלה לכאן המלצות על יוצרים מתחומים שונים, מקומיים ומרחבי העולם, הקשורים בעיניי למושג הזה "תרבות...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

סוף שבוע של אמנות בתל אביב - לאן, מי, מתי ?

בסוף השבוע הקרוב (29-30.5) יערכו בתל אביב אירועי "אוהבים אמנות". חללי סטודיו אישיים נפתחים לקהל, חללים תעשייתיים נטושים הופכים לגלריה זמנית, מיצגים ומיצבים מזדמנים מבצבצים לאורך השדרה ולשנייה נדמה כאילו סדר העדיפויות הלאומי...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה