הבלוג של Lihi Nachmias

My Life in Words

מצויידת בתואר ראשון בתקשורת, תעודה של סטייליסטית אופנה ותואר בלתי רשמי של מכורת טלוויזיה ומתרגשת ממוזיקה טובה. קוראת ספרים שאפשר להחזיק ביד ולהתכרבל איתם. בסופו של יום אוהבת לכתוב על כל מה שכתוב עד לכאן :)

עדכונים:

פוסטים: 67

החל ממרץ 2013

חג החנוכה בחמש-שש השנים האחרונות, היווה עבורי תזכורת לרוח החג שהתמוססה לה בין דפי סמינריון בתואר הראשון, שעסק בפרסומות נוסטלגיות ומודרניות בחג עצמו מקום המדינה בעשור האחרון. הודות למחקר סיזיפי במיוחד המשמעות הצטמצמה למופעים, מבצעים, אגרות חוב ועטים נובעים. עם זאת, בפינה אחת מעט חשוכה, זכרתי איפוא – שאיך לא, לחג יש גם מאכלים. לביבות עסיסיות וסופגניות צבעוניות ויצירתיות. איך עבר יום במפעל של רולדין, על בלוגרית שקצת איבדה את טעמו המתוק של החג? כנסו ותגלו (ואולי גם תצאו רעבים)

06/12/2015

לפני כשבועיים, מנחת סדנא מקסימה אמרה לי: “את צריכה להאמין בניסים”. לא זכרתי שממש הפסקתי, חשבתי שאולי היא מצאה דרך התבטאות מעניינת לאור זה שחנוכה חיכה מעבר לפינה. מסתבר שלחיים תוכניות מעניינות משלהם וביום חמישי האחרון אני, ליהי , בלוגרית שמתמחה בעיקר בכתיבה על החיים, ספרים, סדרות וסרטים ושמדי פעם נוחתת עלי הרוח ואני אופה מתוקים טעימים, נכנסתי לממלכת רולדין ושיחקתי בשפית קינוחים.   אני, שחג החנוכה מתנקז מבחינתי בשנים האחרונות לשני אלמנטים – הדלקת חנוכייה פלוס מזמורים ובחירות משכילות אל מול ווטרינה מגרה של סופגניות, הולכת לקבל הצצה טעימה ומתוקה למאחורי הקלעים. מה אתם יודעים, כנראה שבאמת קורים ניסים.

~~~~
 לפני שנצלול לחוויה שלשמה התכנסנו, כמה אנקדוטות חגיגיות בסיסיות לספיגה: 

 במהלך החג 30 מיליון סופגניות נאכלות באושר וסיפוק.
ילדים מחסלים בהנאה  6-8 סופגניות במהלך ימי החג.
♥ בדקה אחת מיוצרות 1,500 סופגניות במפעל!.
♥ בכל חג,ישנה מחלקה מיוחדת המיועדת להכנת הקישוטים של המאפים המסורתיים של אותו חג.

היום במפעל התחיל בחוויה של צפייה במתרחש במפעל. ראיתי את העוגות הבחושות נבחשות ואת חדר התנורים שאליו מובילים את המגשים העמוסים בכל טוב. הרכיבים שאחראיים בין השאר לכל הטוב הזה, הם  120 טון שוקולד בשנה ו 10 טון קמח. אז אני שואלת: מהי כבר סופגנייה ששוקלת 40 גרם, ותעלה לי מקסימום 363 קל’. כלום, נכון? והיא מקולקציית הצ’ייסר וקבלה את השם הטעים והכה מזוהה עם המשקה האהוב עלי – אייריש קופי. בהמשך גם לא התאפקתי ומיליתי אחת מהן בכזה.

קצת להיכנס לאווירת המקום, שני הסרטונים שהקרינו לנו טרום העבודה על הסופגניות. הראשונה: סדנא לילדים. סרטון בו פייה מתוקה וקופצנית בשם רולי, לוקחת ילד סקרן וחכם בשם דין לסיור במפעל. רולי- דין. קלטתם, כן? ;).

ועוד אחד בשביל לפתוח את התיאבון וההשראה..

~~~~~~~~
לעבודה ולמלאכה:
לצד הסופגניות הססגוניות, נפרשו מגוון חומרי מילוי, ציפוי וקישוט והשף הראשי של הרשת – שלומי מסביר לנו בסבלנות ובנעימות על הרכיבים ונותן טיפים לשילוב מוצלח של טעמים, מה נותן להן את המראה המטאלי המבריק והמדויק (סוד מקצועי: מערבבים את החומר לפני כל טבילה ומנערים היטב מעל, על מנת שלא יזלוג בצדדים), ונתן לנו להרגיש את “כובד” הסופגנייה לפני ואחרי המילוי כדי לעמוד על ההבדל בין כמות סבירה לכזו שעמוסה מדי.
לכל אחת ניתנו 5 סופגניות ריקות שאותן היינו צריכות לקשט ולמלא כיד הדמיון הטובה.  בנקודה זו חייבת להודות, שערב לפני כבר רצו לי בראש רעיונות פרועים לקישוטים, כאילו הייתי אחרונת הציירים האקספרסיונסטיים.  אפשר לומר שאני תופסת את עצמי יצירתית עם טעם טוב ונטייה לנסיונות ושילובים מעניינים, וזה היה הרגע שלי לנסות ולהוכיח את זה ועמדתי במשימה בכבוד. אמנות הבחירה להסתכל על הצד המלא של המגש.

 

ציפויים, מילויים וקישוטים: אינסוף אפשרויות

ציפויים, מילויים וקישוטים: אינסוף אפשרויות

 

 

 

 

מקצה קישוטים אחרון

מקצה קישוטים

 

 

2

   

מלמעלה למטה: 
* חורף שוקולדי - מילוי: גנאש אייריש קופי ושוקו-שוקו. ציפוי: שוקולד מריר וחלב מקושט בפנינים כסופות ושבבי קרפ צרפתי מוזהב ואגוזי לוז מקורמלים.
* לילה אדום (השראה: הסדרה אימה אמריקאית) – מילוי:  שונטי שוקולד לבן. ציפוי: אמרנה, מקושט בדובדבן אמרנה, מרנג, מרנג תות.
*שמש עולה - מילוי: קרם מנגו פסיפלורה וריבת משמש. ציפוי: שוקולד לבן וניל מדגסקר ועליו דיסקית צהובה משוקולד ועליה מרנג. מסביב: קרמבל שקדים, עיגולי ברטון, נטיפי בננה מיובשות וצ’ייסר.

נבחרת סופית ומרשימה של בלוגריות סלונה

נבחרת סופית ומרשימה של בלוגריות סלונה

 

עושים לנו מאסטר שף - נבחרת רולדין

עושים לנו מאסטר שף – נבחרת רולדין

לא שחזרתי לאהוב את חנוכה כל כך מהר, אבל זה עוד צעד קטן באמונה בניסים, מעשים טובים ומגע של זהב, כסף וכל מיני דברים טעימים. זה והעובדה ששקית זילוף וצנטרים בגדלים וצורות שונות ,כבר לא מרתיעים אותי. להיפך! מוכנה מעשיו להפוך כל מאפה סטנדרטי לחגיגה צבעונית.  זה המקום לציין שלרשת יש בי”ס :
ROLADIN SENSES המעביר שיעורים וסדנאות מגוונות לילדים, נשים, גברים וארגונים. מומלץ כיום גיבוש מהנה או כמתנת יום הולדת מקורית.

המתכון לסופגניות רולדין:
כל חג צריך את המנה המסורתית שמקבלת את הספוט בימים החגיגיים ומשאירה טעם של עוד ועוד ועוד…  אז בהתאם למעמד, קבלו מתכון לסופגניות רולדין.

המרכיבים לכ-30 סופגניות:

הבצק

  • 1 ק”ג קמח לבן
  • 300 מ”ל מים קרים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים (100 גרם)
  • 1 חלמון ביצה
  • 2 כפית מלח (10 גרם)
  • 75 גרם שמרים לחים
  • 90 גרם מרגרינה
  • 1 כפית ברנדי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית תמצית רום

 

מכניסים למיקסר: קמח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.

מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.

מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ’ .

מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה

מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב

מילוי גנאש אייריש קרים:

400 גרם שוקולד חלב
250 מ”ל שמנת מתוקה
60 מ”ל אייריש קרים

ממסים את השוקולד  עם השמנת, מוסיפים את האייריש קרים ומערבבים היטב. מצפים בשוקולד מריר או בשוקולד חלב.
בשביל הקישוט והטעם אני אוהבת לפזר שברי חלווה מעל, עם פקאנים ופסטוקים.
בתאבון :).

תמונות:שרון עמית צילום. 

 

חג שמח!


 

עוד מהבלוג של Lihi Nachmias

תצוגה מקדימה

דלתות מסתובבות: חנויות, זיכרונות וחוויות

   סגירת מעגל קשה להאמין שבערך משנת 2009 לא הייתי בעיר שנמצאת במרחק נסיעה של פחות מ 20 דק' מהקריות. לא בתוך העיר ממש בכל אופן, עקפתי אותה מסביב לא מעט ובהזדמנויות שונות...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הגלאם של גילמור: האימא והבת הכי מגניבות על המסך חוזרות

איימי שרמן- פלדינו היא לבטח אחת הנשים האהובות ביותר בשבוע האחרון ונט-פליקס הוא  המקום החם להיות בו. הרשת אישרה שהיא תפיק את מיני סדרת ההמשך לבנות גילמור, שהיתה להיט רציני משנת 2000-2007. לטובת מי שלא בעניינים, תזכורת קלה:...

תצוגה מקדימה

החיים על פי בילי

ערב של כיף היה לי בשני בערב השבוע.  ערב בנות של ממש, עם שתי חברותי הטובות ובת דודתי בהשקת המחזמר בתאטרון חיפה. ההנאה החלה כבר בפינוק של ההתחלה, עם מזנון קינוחים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה