הבלוג של רפי אהרונוביץ'

mr-meat

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר),... +עוד

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר), עברתי לאתר ברשת, ואחרי שהסתבר לי שלמעשה כל השנים האלו אני כותב בלוג (עוד לפני שהמונח הזה היה קיים) החלטתי לכתוב בלוג. ברוכים הבאים לחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 34

עוקבים: 16

החל מאוקטובר 2015

ריטואל קבוע שתמיד אצלי חוזר על עצמו לפני טיול ארוך הוא שכל מה שיכול לקרות ולהתווסף למשימת המטלות הקבועה (ולא מדובר רק בדברים רעים, יש גם הפתעות נעימות וטובות) – מתנקז לשבוע הזה של לפני הנסיעה.

פתאום חברים זקוקים להתייעצות דחופה, ילדים צריכים אותך לכל מיני דברים וכמובן שיש גם את העבודה – כי בסופו של דבר אין ארוחות חינם ואת כל הארוחות שאני אוכל מישהו צריך לשלם – ולרוב זה אני .

למה מספר אני לכם את צרותי הטובות והפחות טובות? א’, כי אני רגיל וב’ – כי בבית כבר נמאס לכולם להקשיב. כך מצאתי את עצמי השבוע יושב בביתי מחכה להנחתה, שכמובן הגיעה בין הרף. כתבתי לר’, זה שיודע כל מה שקורה בעיר ואמרתי לו: “אני לא יכול יותר. תמצא לנו מקום ליד הים שאפשר לשתות משהו ולנשנש. משהו לגברת ולי – ושיהיה חדש!”, דרשתי.

IMG_9154(1)

“קליפסו בחוף פרישמן”, הוא אמר. “רק בדוק שזה פתוח כבר”, כתב ולא יסף. אז בדקתי, גיליתי שפתוח וכך יצאנו אל הדרך, בצעדה נמרצת אל הטיילת בואכה חוף פרישמן .

אתחיל כהרגלי מהסוף: אהבתי. מרחוק קליפסו אמנם נראית כמו עוד מסעדת חוף מהסוג שהייתי מסתפק בלאכול בה פרוסות אבטיח על גבינה, אבל כאשר אתה מתקרב אתה מבחין ישר שיש פה סיפור אחר.

אפשר לשבת על חול הים לצד שולחנות נמוכים (לא אני. אנשים כבדים מתקשים לאכול על כסאות נמוכים) או על כסאות ושולחנות רגילים ואפשר גם לשבת בפנים, שכמו שנודע לי בדיעבד שם גם מוגש התפריט מורחב.

ישבנו על הכסאות הרגילים בחוץ. חוץ מהאווירה והמלצרית המעולה היה שם גם אוכל. מנה שאהבתי מאוד היתה באופן מפתיע מלפפונים חצויים לאורך ופריכים מאוד שהגיעו על גבינת לבַּנה וסומאק, מעין צזיקי מפורק שכמה שהיה פשוט – היה טעים.

סביצ’ה עם אננס, צ’ילי ועלים ירוקים הייתה חמצמצה ורעננה – מנת קיץ מובהקת, שהלכה מעולה עם בירה.

MR-2

מנה של חציל קלוי ועליו טחינה ועגבנייה מרוסקת שמן זית הייתה בסדר.

הפסקה קלה. עוד בירה ומכיוון שנמנענו מלחם (מסיבות של מצפון ומשקל), הלכנו על פילה דג (מטוגן, כי אופי אין לי ובערוב ימיי כבר כנראה שגם לא יהיה לי). הוא הגיע בבלילה דקה, פריך ומטוגן היטב. הרבה לימון, עוד פלפל צ’ילי שביקשנו ליד – וזה עבד יפה.

MR-3

ים ועוד ים, קפה, שקיעה וסיגר. נרגעתי.

MR-1

יום נישואין עם הצעירים
יום אחר כך, הצעירים מזמינים אותנו לארוחה ולמופע סטנד אפ לכבוד יום הנישואין .כך מצאתי את עצמי במסעדת על הרמפה. האווירה לא מחייבת ואלטרנטיבית משהו, כמו גם הריהוט, ההגשה, האנשים והתפריט – וזה עובד וכיפי.

MR-4

הזמנו בצל מטוגן בסגנון הודי שהיה טוב ומנת פולנטה עם פטריות וגבינה שהייתה אפילו מעולה וכוללה פולנטה נימוחה עם שפע חמאה ופטריות עם קורטוב שמן כמהין (נראה לי כך, לפחות). מסבחה עדשים שחורים הייתה חביבה ולזניית ירקות הייתה לא רעה, רק מעט גדושה וחורפית לטעמי (אולי כי היה לי חם) .לסיכום: טעים באווירה אחרת.

הכותב היה אורח חשבון הבנק שלו

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

MR-5

עוד מהבלוג של רפי אהרונוביץ'

תצוגה מקדימה

איך סעדתי לבד ומה חשבתי על מסעדת "שולחן"

  הטכנולוגיה ואני לא תמיד צועדים יחד באושר לעבר השקיעה. החבר'ה הצעירים בביתי אפילו מצאו לי כינוי - "טכנופוב חולה גאדג'טים",...

תצוגה מקדימה

שניצל למבוגרים: מתכון מנצח

צהרי יום חופש. אחרי אימון גופני מייגע על הבוקר (אין מנוחה לנאבקים במשקל!), אני והגברת צועדת בניחותא מול הים, על דק העץ הקדמי של נמל תל אביב. אני מביט ארוכות בסועדים היושבים בבתי הקפה. בצלחתם שלל מאכלים, בידם כוס בירה והם...

תצוגה מקדימה

חמין ורוקנ'רול – טשולענט של "מר בשר"

החורף מתעתע בנו השנה, מכה בסערות ברקים וגשם ולסירוגין מבליח שבתות שמשיות. סופשבוע יכול להתחיל כאפור וגשום ולמחרת כאילו לא היה כלום, חמים ונעים. כוננות מתמדת, לא רק מבחינת בגדים (טרם איפסנו את מלתחת הקיץ) אלא גם מבחינת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה