הבלוג של רפי אהרונוביץ'

mr-meat

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר),... +עוד

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר), עברתי לאתר ברשת, ואחרי שהסתבר לי שלמעשה כל השנים האלו אני כותב בלוג (עוד לפני שהמונח הזה היה קיים) החלטתי לכתוב בלוג. ברוכים הבאים לחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

רפי אהרונוביץ’ יצא לסופשבוע של טברנות באתונה וחזר משולהב מהמוזיקה, מהשכונות הציוריות, ממהיסטוריה – וגם עם הנגאובר של פחמימות ואוזו. רשמים ממסע קצר ומרתק

29/03/2017

מעשה שהיה כך היה: מתקשרת אשתו של ד’ השמן ידידי הוותיק לאשתי ופוסקת: “אנחנו נוסעים עם אמנון גופר לסיורי אתונה שלו. נקודה”. בו בזמן אני מקבל מהגברת את המסרון הבא: “כבר שנים שאני מבקשת לצאת לטיול הזה. הפעם יוצאים – תתארגן.

בערב אני מנסה לבטל את רוע הגזרה. “אני לא אוהב טיולים קצרים”, אני מייבב לגברת. ” עד שאני מרגיש חופש כבר חוזרים”. “וחוץ מזה, בפעם אחרונה ששמעתי משהו יווני זה היה ‘ילדתי סיגל סיגל’ של אריס סאן – וגם אז לא השתגעתי והטברנות האלו שנפתחות רק בשעות שבהם אני מתחיל את החלום השני או השלישי שלי”, המשכתי לנהום.

שמחה, רעש, מאוחר בלילה – בדיוק הפוך ממה שאני אוהב. המשכתי להתלונן עד ששמתי לב שאני מדבר לעצמי ומזוודה אחת כבר ארוזה והשניה (שלי) פתוחה וממתינה.

נתחיל מהסוף להתחלה: היה מעולה. גופר, שמכיר את אתונה ומכמניה על בוריה, יודע להעניק את התמהיל הנכון בין היסטוריה, גאוגרפיה, מסורת ומוסיקה. וכן – גם אוכל היה לנו .

5

בסוף השבוע היווני שלנו הוא לקח אותנו לסיורים קצרים בשכונות שונות וציוריות. דיברנו עם בעלי מלאכה מסורתיים, היינו בהופעות, רקדנו בטברנות מכל הסוגים וכמובן שגם שתינו משהו – בעיקר אוזו, ראקי ,צ׳פורה – ולא על בטן ריקה, כאמור.

נתחיל מהקל: מאפים, חברים, שהיה מופלאים. חולשתי לפחמימות ריקות וטעימות היא מהמפורסמות ובאתונה טעמתי את כל הסוגים שיש ליוונים להציע: בייגלה ירושלמי שמייד אחריו גם גרסתי בייגלה קטן ופריך מאד, מצופה שומשום. חתיכת בורקס ממולא תרד ופטה מתבנית גדולה (וגם בורקס עם פטה בלבד), בורקסים משולשים עם בצק שונה, עגולים עם בצק אחר ושומשום ועוד. אגב – חוץ מהבצק המופלא, מה שמבדיל מאפים אלו והנמצאים במקומותינו זו המלית בעלת הטעם המודגש, מלוחה ומורגשת.

1

מעדניית הקינוחים הארמנית
במתוקים יש כמובן לוקום, מזכרת מכיבוש טורקי בן מאות שנים ושלל קינוחים מקומיים ובלקניים אותם טעמנו במעדניה הארמנית. מומלץ ללכת על הכל: יוגורט בסמיכות של שמנת עם אגוזים ודבש, פודינג שוקולד כמו של פעם, כמו לפני שידענו מה זה שוקולד 80 אחוז ומה זה גאנאש ועוד (רק על הסברינה מומלץ לוותר כאן). גם את פודינג האורז כאן אסור לפספס וכן את עוגת השכבות, סוג של קרמשניט מוקף קצף ביצים ומכוסה באבקת סוכר. רק אזהרה קטנה: אלא אם כן אתם מורגלים בטעימות קשות כמוני – לכו כל פעם על מתוק אחד. אפילו אותי הקומבינציה המתוקה אחרי שלושה מאפים מלוחים 30 דקות קודם שלחה אותי להתעלף בחדר לשעה.

4

ואי אפשר בלי בשר
הקבבים של טוניס היו מצוינים. מסעדה שהיא סוג של מפעל ממש, המוציא עשרות מנות קבב חלקלק אוורירי וטעים, עם ובלי יוגורט (כשדווקא זה ללא היוגורט היה לי טעים יותר). גם פה כדאי לבדוק הכל.

3

כבש בתנור במטבחה של מריה
את הסוף השבוע סיימנו בטברנה קלימטריה שבכיכר התיאטרון באתונה (Pl. Theatrou 2, Athens) ארוחה במטבחה של מריה עם מנת כבש המתפרק מהעצם אחרי שעות של בילוי בתנור התבשילים. עוד היו כאן שפע של ראשונות: חצילים בטעם גן עדן ברוטב עגבניות הכי פשוט שיש; פלפלים קלויים ממולאים בפטה; שמן זית מעולה שחובה לטבול בו את הלחם הזהבהב עם הקליפה הכל כך קשה . והתזמורת מלהטטת ברקע.  קצת שותים, הרבה אוכלים וקצת רוקדים (לא אני! אני התמקדתי באוכל והשתיה כי אני בתפקיד)

6

עוד טברנה, עוד סיור, הסברים ואנקדוטות ציוריות , עוד ארוחה.. עוד עצירה לטעימות במעדניית נקניקים ופסטרומה שכאילו יצאה מז’ורנל מעוצבת וחזרנו הביתה.

התחברתי לעיר ולאווירה בה, שבה כל טברנה היא שונה באופי, התחברתי לאנשים פה ואתם יודעים מה גם התתחברתי לעצמי ונהניתי משינוי האווירה. בקיצור, יצאתי סקפטי וחזרתי מרוכך. רק דבר אחד לא השתנה: טיולים קצרים אני כבר לא אצליח ללמוד לחבב.

(גילוי נאות: את אמנון גופר אני מכיר שנים וכבר הלכתי אחרין למספר מקומות ולמרות זאת כרגיל אני עומד מאחורי כל מילה שאני כותב)

הכתב היה אורח חשבון הבנק שלו

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

עוד מהבלוג של רפי אהרונוביץ'

תצוגה מקדימה

איך סעדתי לבד ומה חשבתי על מסעדת "שולחן"

  הטכנולוגיה ואני לא תמיד צועדים יחד באושר לעבר השקיעה. החבר'ה הצעירים בביתי אפילו מצאו לי כינוי - "טכנופוב חולה גאדג'טים",...

תצוגה מקדימה

שניצל למבוגרים

צהרי יום חופש. אחרי אימון גופני מייגע על הבוקר (אין מנוחה לנאבקים במשקל!), אני והגברת צועדת בניחותא מול הים, על דק העץ הקדמי של נמל תל אביב. אני מביט ארוכות בסועדים היושבים בבתי הקפה. בצלחתם שלל מאכלים - ...

תצוגה מקדימה

חמין ורוקנ'רול – טשולענט של "מר בשר"

החורף מתעתע בנו השנה, מכה בסערות ברקים וגשם ולסירוגין מבליח שבתות שמשיות. סופשבוע יכול להתחיל כאפור וגשום ולמחרת כאילו לא היה כלום, חמים ונעים. כוננות מתמדת, לא רק מבחינת בגדים (טרם איפסנו את מלתחת הקיץ) אלא גם מבחינת...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה