הבלוג של רפי אהרונוביץ'

mr-meat

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר),... +עוד

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר), עברתי לאתר ברשת, ואחרי שהסתבר לי שלמעשה כל השנים האלו אני כותב בלוג (עוד לפני שהמונח הזה היה קיים) החלטתי לכתוב בלוג. ברוכים הבאים לחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

שיפודייה כמו שצריך ביפו, בשרים מעושנים וצלויים בסגנון אמריקאי בכיכר דיזנגוף ומסעדת הדגים הטובה והוותיקה שמצליחה לחדש ולשמור על הרמה כבר 15 שנה. סיבוב האוכל של “מר בשר” בתל אביב

16/06/2016

בשלושה מקומות אכלתי השבוע, שונים לחלוטין אחד מהשני אבל עם אפיון אחד: בכולם היה טעים מאד ולשלושתם אחזור בהזדמנות הקרובה.

גריל: אבו מרוואן, יפו
בחוץ גריל פחמים קטן ובפנים, דלפק, כמה שולחנות ומטבח שבו שני אנשים שעוסקים, בחרדת קודש ממש, בניקוי ושיפוד של כבדי עוף. התיישבנו ובמהרה קראו בקול מאחד השולחנות לידנו לעבר הבחור בדלפק עם הקופה: “מה לשים לי על האש? תשאל את אבו מרוואן” (כמובן שהמליץ על הכבדים. בצדק).

ישר התחברתי לאווירה ופניתי גם אני לדלפקיסט.”שאל את אבו מרוואן איך הקבב”, ביקשתי. “טעים!”, קרא אבו מרוואן בכבודו ובעצמו. הזמנו שתי מנות קבב, חומוס עם גרגירים ופול, חציל שראיתי בכניסה שקולים על האש בשלמותו ומשדכים כאן באופן לא שגרתי לגרגירי חומוס בנוסף לטחינה.

IMG_0207

במבט ראשון הקבב לא היה נראה אטרקטיבי – עוד קציצה אובלית שירדה מהגריל. כשנגסתי בו, גיליתי שהוא דווקא טעים מאד: עסיסי, עם קוביות בצל חי בתערובת וגם קצת שומן טלה. הקבבים הגיעו לצד בצל חרוך על האש. דווקא מנת החומוס – שממנה היו לי ציפיות גבוהות – היתה סטנדרטית ומשמימה והציפיות לא עמדו במבחן המציאות.

השוס הגדול בארוחה היה החציל הקלוי עם גרגרי החומוס עם מעט טחינה ורוטב לימון-שום חריף מעל, מנה שעושה בית ספר למאכל שכבר חרשו אותה בבתי הקפה ומסעדות והיום כבר קצת מוצתה. פה פתאום גילינו איך ומדוע התאהבנו בה מלכתחילה. לסיכום: טעים וגם המחירים הסבירים ראויים לציון. שווה ביקור אם בא לכם על שיפודייה יפואית (במיוחד בהשוואה לשכנה המאכזבת מעבר לכביש, זיקה).

מזטים: מאנטה ריי, תל אביב
מאנטה ריי היא אחת המסעדות הקבועות במסלול האוכל השגרתי שלי. כתבתי עליה רבות בעבר ולכן הפעם אקצר ואסכם ששוב היה מעולה. המזטים, בייחוד זה שסבב סביב תרמילי במיה תאילנדית גדולה ועגבניות – בטעם גן עדן. כל מה שהשולחן הזמין – וטעמתי מכולם! – היה טעים, כשלוקוס על פירה תפוח אדמה סגול הצטיין בעיקריות.

אפילו גלידת הקוקוס וגלידת השוקולד הטבעונית (כן אפילו בקרב משפחתי כבר ניתן למצוא טבעונים) היו טובות. המחמאה הכי טובה שאני יכול לתת היא שכמו תמיד – פשוט טוב שם. וחברים, לשמור על רמה ועניין לאורך זמן – 15 שנה אם אני לא טועה, אולי כבר יותר – זה יותר ממוערך.

IMG_0078

מעושנים: טראק דלוקס, תל אביב
יום החופש מהאיטליז הגיע וקבעתי שאקח את ביתי לסרט בקולנוע הרציני האחרון שנותר בלב העיר – רב חן שבכיכר דיזנגוף. לפני ההקרנה, התאוויתי לסביח ורציתי לבקר בדוכן שברחוב פרישמן הסמוך, להתאחד ולהתייחד שם עם סביח הגבינה הבולגרית.

מצד שני, גם הבטחתי לגברת להמשיך ולשמור על משטר הדיאטה, וגם נשלחה עמי לסרט שוטרת-קלוריות. בעיה.

השוטרת הסכימה לבסוף לנשנש בשר במסעדת טראק דלוקס שמחוץ לקולנוע. הזמנו בזריזות ובמהרה הגיע אל השולחן מגש מתכת ועליו נתח של בטן חזיר (פּוֹרקֵטַה), מנה שאני רואה לאחרונה בהרבה מקומו שהיה מעולה וארומטי.

IMG_0115

לצדו הגיע פולד פורק, נתח כתף חזיר מבושל, מקולף מהעצם ומפורר שהיה יבש מעט אבל השתפר כשנוסף לו רוטב החזרת של המקום. ההמבורגר גם הוא היה בינוני ויבש ונגרס רק הודות לתוספת הבייקון והגבינה הטובות.

לקינוח חלקנו – ועם הגברת והדיאטה סליחה – עוגת נמסיס שוקולדית עם קרמל מלוח בצד שהיתה פשוט מעולה, פצצה מענגת של שוקולד.

לסיכום: ארוחה ייחודית שמגלמת גם פתרון זריז ומעולה לפני או אחרי סרט (ובין 17:00-20:00 גם יש 30% הנחה על כל התפריט) – רק חסר לחם תירס שהיה בעיני מוסיף לחוויה.

נמסיס שוקולד

כ

עוד מהבלוג של רפי אהרונוביץ'

Thumbnail

איך סעדתי לבד ומה חשבתי על מסעדת "שולחן"

  הטכנולוגיה ואני לא תמיד צועדים יחד באושר לעבר השקיעה. החבר'ה הצעירים בביתי אפילו מצאו לי כינוי - "טכנופוב חולה גאדג'טים",...

Thumbnail

שניצל למבוגרים

צהרי יום חופש. אחרי אימון גופני מייגע על הבוקר (אין מנוחה לנאבקים במשקל!), אני והגברת צועדת בניחותא מול הים, על דק העץ הקדמי של נמל תל אביב. אני מביט ארוכות בסועדים היושבים בבתי הקפה. בצלחתם שלל מאכלים - ...

Thumbnail

מקסימום מקסיקו: החופשה של "מר בשר"

שלושת הימים בניו יורק עברו בין הרף ובתומם שוב מצאנו את עצמו בשדה התעופה. כּוֹסית-שתיים, טיסה של מספר שעות והופ – השארנו מאחור את הקור והגשם ונחתנו בשדה התעופה של קנקוּן שבמקסיקו. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה