הבלוג של רפי אהרונוביץ'

mr-meat

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר),... +עוד

שותף באיטליז ״ידע הבשרים״ ברמת אביב. מלמד, מבשל וכותב מזה שנים על כל מה שחבריי, משפחתי ואני עושים. משום מה, לא חשוב אם זה בארץ או בעולם, בבית או בחוץ, תמיד זה סביב האוכל. עד עכשיו כתבתי בעיתונות המסורתית (זו שמדפיסים על נייר), עברתי לאתר ברשת, ואחרי שהסתבר לי שלמעשה כל השנים האלו אני כותב בלוג (עוד לפני שהמונח הזה היה קיים) החלטתי לכתוב בלוג. ברוכים הבאים לחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 43

החל מאוקטובר 2015

רפי אהרונוביץ’ עוזב את העיר ויוצא עם חברים לסוף שבוע שכולו יין, אוכל ומנוחה בהרי ירושלים. החדשות: סוף סוף אפשר לאכול מצוין במלון – אפילו בשבת (!). רשמים מארוחות עתירות בשר, ירקות רעננים וגבינות, יין מקומי מעולה ועוד

17/02/2016

בסוף השבוע האחרון חבר שלנו מר ק’ חגג 60 ואנחנו, שבהחלט מגדירים את עצמנו כחברים טובים, החלטנו לעזור לו לחגוג בחברותא. כך מצאנו עצמנו בצהרי יום שמשי במלון כרמים שבהרי ירושלים.

IMG_7602

בתום נסיעה קצרה מהעיר פסענו, אנחנו והמזוודות, מהחנייה לכיוון הלובי. בכניסה הוגש תירוש ענבים לא-אלכוהולי, אחד לבן והשני אדום, כשלצד שניהם הסברים מאירי עיניים ומפורטים על סוג הענבים מהם נסחטו. היה זה מפגש ראשון מני רבים עם תוצרי הגפן בַּמלון הזה, שעושה המון כבוד לענבים בכלל וליין בפרט.

כל עניין היין היה לטעמי במינון הנכון; לא מרגישים שנמצאים בתוך יקב, על ההרצאות המעמיקות על מוצא החביות והגפנים ולא מוצפים באינפורמציה מעשית אם אין בה עניין מצד האורח. במילים אחרות: הגישה כאן מעשית ונכונה – היא מניחה בפניך את האמצעים ומציעה לך להתעמק בנושא רק ובהתאם לנטיות ליבך. כי אפשר – וגם רצוי! – גם סתם לנפוש כאן בכיף, בדיוק כמו אותם אנשים בחלוקי רחצה לבנים שעברו על פנינו במסדרונות וניחנו בחיוך השליו שנסוך על הפנים, כמו תמיד אצל אורחים במלונות ספא.

IMG_7541

החלטתי לסקור עבורכם את החוויה שלנו מסוף השבוע במלון, כשבנוסף, ובניגוד להרגלי, העליתי הפעם על הכתב את שמות האנשים שעמדו מאחורי ההצלחה של סוף השבוע הזה. כבר שנים שרבים מעובדי המלונות, ובפרט טבחים ושפים בתחום הנחשב לחלק מהבישול המוסדי הנחשב לאפור יותר מזה של מטבחי מסעדות, מתעלים על עצמם בישראל. להם ולשאר אנשי המקצוע הנהדרים שפגשנו כאן מגיע פרגון, בדיוק כמו למלצרים ולשפים במסעדות, שנהנים משבחים על בסיס די קבוע.

IMG_7606
בחזרה ללובי. כוסית מהתירוש האדום, כוסית מהלבן – ועולים לחדרים. נוף ההרים הפסטורלי שנשקף מהחלונות גרם לנו להיכנס במהרה לאווירה. אחרי מנוחה קצרה ובדיקה בקבוצת הוואטסאפ שכל החבורה הגיעה למלון, כשהשמש כבר שוקעת, התחלתי להיות רעב.

על מנת למשוך זמן עד ארוחת הערב ירדנו לבוטיק היין. זהו מעין בר קטן עם כסאות נוחים וגבוהים כשמסביב שפע יינות לשתייה במקום או למכירה (בקרוב מאד יצטרף למלון גם בר יין של “אימפריאל”, בר הקוקטיילים המוערך מתל אביב, שזכה השנה במקום ה-17 בדירוג הברים הטובים בעולם).

הוסבר לנו שההתמקדות של המלון הוא ביינות יקבי הסביבה ונענינו להמלצה ללכת על בקבוק יקב יתיר, שממוקם בפאתי אזור היין של הרי יהודה – יער יתיר. פתחו לנו במקום את יין הממסך שלהם (בלנד), עמשא שמוֹ, שהתבסס על זני הענבים קברנה סוביניון, מרלו וסירה, להם נוספו להם אחוזים בודדים של ענבים מזני פטי ורדו ומלבק. היה מעולה.

IMG_7550

אני והגברת לקחנו את היין איתנו לחדר האוכל, שם כל החבורה כבר הסבה לאכול. גם הם התאהבו בו וכך שהמשכנו איתו עוד ועוד בזמן הארוחות וגם אחר כך בחדרים, כליווי נהדר לפלטת גבינות שהיוותה לנו מדי ארוחה את הקינוח שאחרי הקינוח.

IMG_7593

מצלחתים בסטייל
איך היה לנו בארוחה? כמו שאתם יודעים, חברים, האוכל נחשב במשך שנים לבעיה כאובה במלונות ארצנו, בייחוד ביום שבת. כשרות ומגבלות נוספות תמיד העיבו על החוויה הקולינרי. הגם שבאופן כללי אני לא ממליץ להתייחס למטבח מוסדי שמכין אלפי מנות באותו אופן שבו מתייחסים למטבח של מסעדה שמכינה אוכל אישי – האוכל ברוב המלונות הישראלים, גם בשקלול המשתנה הזה, היה במשך שנים, ובכן, גרוע.

החדשות הטובות הן שלאחרונה מלונות רבים שיפרו את הגישה לקולינריה בכלל ואת האוכל בפרט. ואיך ב”כרמים”? הצעירים במשפחתי היו כאן ממש בהתחלה, כשהמלון הוקם ונפתח. הם חזרו מאוכזבים מרמת האוכל ולכן גם אנחנו הנמכנו ציפיות.

IMG_7554

לשמחתי, אני הפעם איש בשורה – במהלך שהותנו במלון האוכל שהוגש במלון היה טב מאד – חלקו היה אפילו מעולה. הוא צלח בהצלחה גם את מבחן השבת והיה טעים, מבוסס על מוצרים טריים ולא כלל תחליפים ביזאריים שמגיעים במקרים רבים יחד עם תעודת הכשרות.

המנות מוגשות בבופה שגם משמש כמעין מטבח פתוח עם עמדות פריסה ועמדות צליה. ההכנה והצילחות נעשים מול העיניים: בוחרים את המנה והשף מעביר אותה לצלחת עבורך.

IMG_7607

היה שם פילה דג טרי עם עלי גפן ממולאים, גזרים עגולים ממולאים, מיני צלחות של קרפצ’יו בשר וסביצ’ה דג בערב ובבוקר – מיני צלחות של חומוס עם חצילים מטוגנים, שפע של ירקות, פירות מאפים ועוגות. גם הלחמים – פיתות ולחם הפרנה המרוקאי  - הכל היה טרי ואפילו סלט הירקות בבוקר נקצץ מול עינינו.

IMG_7560

מהקינוחים תיזכר לטובה הכנאפה, מאפה הסחלב ועוגת השמרים-חלבה החמה. בקיצור, התרשמתי. כששאלתי מי הבוס, אמרו לי שמאחורי כל האופרציה והחוויה הזו עומדים השפים שלום גניש ורן מועלם .כל הכבוד להם.

שלווה, אבל ביוקר
בוקר. אחרי כשלושה בקבוקי יין מצוין קמתי וזחלתי לכיוון חדר הכושר בניסיון נואש לקזז לפחות חלקית את מאזן האימה הקלורית. ארוחת בוקר ומשם המשכנו לספא. אני מפקיד עצמי בידי הפלדה של דורית (רשמו את השם). אחרי שעה ועוד קפה או שניים אני מוכן ליום נוסף של נופש, שתייה ואוכל.

בצהריים נרשמנו לטעימות יין הרצאה קלילה, ממצה ולא מכבידה, שהעביר במלון הסומלייה סרגיי. חוץ מלשמוע, טעמנו יינות של יקב עגור ויקב הר אדר שהיו טובים, אבל אנחנו נשארנו נאמנים לעמשא של יקב יתיר גם אחרי הטעימה.

IMG_7591

כאן אני ממליץ לעשות את מה שאנחנו עשינו: הזמנו פלטות גבינות (בתשלום, כשטעימות היין הן בחינם) נהדרת, ששדרגה משמעותית את חוויית טעימות היין.

IMG_7610

מנוחה, והופ – חזרה הביתה ולעיר הגדולה. כמו בכל מלון ספא ישראלי, המחיר היה לא זול. אצטט מה ששמעתי אומרים סביבי ביושבי בחצר הפטיו נהנה מהשלווה: “יומיים כאן עולים בדיוק כמו שלושה ימים פלוס טיסה ברומא”. הכל נכון.

חברים, אני מאוד אוהב את רומא, ועדיין שמחתי מאד להמיר אותה הפעם ביומיים כאן: האוכל, היין השירות והאווירה היו מעל ומעבר. אני נהניתי והמכירים אותי יודעים שאני לא נהנה בקלות .

הכותב היה אורח חשבון הבנק שלו

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

IMG_7596

עוד מהבלוג של רפי אהרונוביץ'

תצוגה מקדימה

איך סעדתי לבד ומה חשבתי על מסעדת "שולחן"

  הטכנולוגיה ואני לא תמיד צועדים יחד באושר לעבר השקיעה. החבר'ה הצעירים בביתי אפילו מצאו לי כינוי - "טכנופוב חולה גאדג'טים",...

תצוגה מקדימה

שניצל למבוגרים

צהרי יום חופש. אחרי אימון גופני מייגע על הבוקר (אין מנוחה לנאבקים במשקל!), אני והגברת צועדת בניחותא מול הים, על דק העץ הקדמי של נמל תל אביב. אני מביט ארוכות בסועדים היושבים בבתי הקפה. בצלחתם שלל מאכלים - ...

תצוגה מקדימה

חמין ורוקנ'רול – טשולענט של "מר בשר"

החורף מתעתע בנו השנה, מכה בסערות ברקים וגשם ולסירוגין מבליח שבתות שמשיות. סופשבוע יכול להתחיל כאפור וגשום ולמחרת כאילו לא היה כלום, חמים ונעים. כוננות מתמדת, לא רק מבחינת בגדים (טרם איפסנו את מלתחת הקיץ) אלא גם מבחינת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה