הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 100

עוקבים: 12

החל מנובמבר 2013

עוגה בחושה שהיא גם עוגת שכבות גם עוגת שיש והכי חשוב- פשוטה ומהירה להכנה, מרשימה וטעימה.

09/05/2017

עוגת שכבות היא אתגר מוכר לכל מי שאופה- מכינים כמה שכבות דקות של עוגת ספוג באפייה מהירה. מקררים, מכינים פודינג או זוג אחר של שכבת ביניים וממשיכים. ניתן לומר את אותו דבר על עוגת השיש המסורתית, מכינים בלילה של עוגת וניל, מוזגים בתפזורת בלילה נוספת של עוגת שוקולד ואופים ביחד. העוגה הבאה משלבת בין שניהם בלי הקרמים באמצע אבל עם שכבות מאוד ברורות של עוגת וניל ושוקולד.

בדומה לעוגת שיש, נכין בלילה אחת של וניל ושנייה של שוקולד. בשונה ממנה ובזכות מרקם וכובד שונה לשכבות, העוגה יוצאת גבוהה, אוורירית ועם שכבות מוגדרות ודקורטיביות שמעלות את דרגת ההתפעלות וההתלהבות מהפרוסה הראשונה.

במשפחה שלנו אנחנו מעדיפים עוגות וניל ולכן זו עוגת הבסיס, אבל בקלות רבה ניתן להפוך את היוצרות ואת המתכון להיפוך השכבות תמצאו בתחתית הבלוג.

עוגת שכבות באפייה אחת (כמות לשתי עוגות אינגליש קייק או עוגת יומולדת עגולה בקוטר 20-22)
בסיס וניל

לבלילת וניל (כוס חד פעמית למדידה):
3 ביצים
0.5 כוס סוכר
0.5 כוס שמן
1 כוס מים
לבחוש את הנוזלים עם הסוכר
כף גדושה של פודינג וניל
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
פצפוצי שוקולד מריר- לא חובה

לבלילת השוקו:
1 כוס אבקת שוקולית
כוס קמח
שקית אבקת אפייה
לערבב את היבשים ולהוסיף
2 ביצים
1 כוס מים
0.5 כוס שמןבלילות שתי שכבות

בשלב הבא מוזגים את הבסיס של עוגת הוניל לתבנית ומעליו מוזגים לאט בעדינות את בלילת השוקולד.
שתי הערות לפני שנמשיך:
** לא התבלבלתי- יש מספיק סוכר באבקת שוקולית ואין צורך בתוספת סוכר
** ההבדל בסמיכות של הבלילות עושה את ההבדל ומונע את השקיעה של הבלילה הדלילה יותר, אבל חשוב למזוג את הבלילה בעדינות ומי שתקפיד ואף תעביר עם כף או מרית תקבל אפקט מקסימלי של השכבות.

double_layer_1

מכניסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות ל 25 דקות (מבחן הקיסם, לא לשכוח) וטורפים.
double_layer_3

נראית כמו עוגת שוקולד, ומפתיעה ביופיה ;-)

בתיאבון, דורית.

double_layer_cake_one_cake

לא שכחתי…
לחובבי גרסת השוקולד למטה:

בלילת שוקולד סמיכה:

3 ביצים
0.5 כוס שמן
כוס מים
1 כוס שוקולית
לערבב ולהוסיף 2 כוסות קמח, 2 כפות פודינג שוקולד “בהריון”, שקית אבקת אפייה.

לבלילת וניל דלילה:
1 כוס קמח
100גרם אבקת סוכר (שקית אחת)
1 אבקת אפייה
לערבב את היבשים ולהוסיף: שתי ביצים, 1 כוס מים ו 0.5 כוס שמן.

אותם שלבי הכנה ו…בתיאבון <3

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה