הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 98

עוקבים: 12

החל מנובמבר 2013

האלרגיה לבוטנים של הבת שלנו הובילה אותי להכין מידיי פסח עוגיות קוקוס ועוגיות שוקולד וטחינה מושלמות לפסח ואחרי שהגעתי לשלמות החלטתי לשתף את המתכונים אתכם. בבלוג תמצאו גם את היחס לחלופה הטבעונית ונטולת הביצים של המתכון לעוגיות, שאני מבטיחה שתשמחו לאמץ גם אחרי החג.

04/04/2017

פסח הוא חג של סדר, הכנות ואוכל קצת אחר. חלקנו “אוגרים” מזון לא כשר שיהיה ל- 7 ימים “קשים”, אחרים רוכשים מזון כשר לפסח וכולנו מוצאים את עצמנו אופים, מבשלים ומכינים וריאציות לאוכל ביתי. הסיפור שלנו למתכון לעוגיות קוקוס ושוקולד ביתיות כשרות לפסח התחיל סביב גילוי האלרגיה לבוטנים של בתנו.

בעוד פסח הוא גן עדן לצליאקים ורגישים לגלוטן, זה הזמן שבו חלק גדול מהמוצרים שעוברים הכשרה לפסח מודרים מקהל לא מבוטל של ילדים ומבוגרים אלרגים למזון שמתקשים למצוא חטיפים ועוגיות שיתאימו להם, גם מוצרים שמתאימים בדרך כלל עוברים התאמות והכשרה לפסח והופכים לפצצה מתקתקת עבורם.

חלק גדול מהאלרגים למזון הם ילדים, רבים מהם הם מולטי-אלרגיים (אלרגיים ליותר ממזון אחד). הבת שלנו אלרגית לבוטנים. לכאורה מוצר באמת שולי, הלכה למעשה כשבודקים את רוב מוצרי המזון והחטיפים בישראל, כולל גלידות וקרטיבים (גם שלגוני קרח) מגלים שרובם עלול להכיל בוטנים. זה לא נורא, את הכל למדנו להכין לבד בבית- משלגונים, דרך גלידה ועד עוגיות כשרות לפסח- הכל כדי שתרגיש שהיא יכולה הכל, בדיוק כפי שהיא אכן יכולה בתנאי שהוא לא מכיל או עלול להכיל בוטנים.

כך קרה שכשהגיע פסח וכל העוגיות הלא יבשות שהוצעו הכילו או היו עלולות להכיל בוטנים פשוט התחלתי להכין את העוגיות המוכרות בבית. מתוך התייחסות גם לילדים עם אלרגיה לביצים תוכלו למצוא בתחתית כל מתכון את החלופה לגרסה טבעונית ונטולת ביצים למתכון.

מתכון לעוגיות קוקוס כשרות לפסח
4 חלבוני ביצה (את החלמונים תפרידו והניכו בקערה שנייה- נחזור אליה בהמשך)
100גרם (חבילה) אבקת סוכר
1 כף “בהריון” של פודינג וניל
3 כוסות קוקוס

אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה את החלבונים יחד עם הפודינג ואבקת הסוכר
2. לאחר שהקציפה מכפילה את עצמה והופכת לבנה מתחילים להוסיף כוס קוקוס ומערבבים, וכך כל פעם מוסיפים עוד קוקוס עד שמגיעים למרקם קוצני ורך.
3. מעצבים את הקוקוס עם שתי כפיות ומניחים על נייר אפייה בתבנית
4. שמים בתנור על 150 מעלות עד שמזהיבות ולהוציא לקירור.
** לגרסה טבעונית לעוגיות קוקוס או לאנשים עם אלרגיה לביצים- ניתן להמיר את 4 החלבונים במי חומוס מקופסת שימורים ולהקציף אותם עם הסוכר והפודינג- התוצאה זהה וטעימה לא פחות.
passover_coconut_cookies
עוגיות שוקולד וטחינה
4 חלמוני ביצה
0.5 כוס קקאו
0.5 כוס שוקולית
כף גדושה ביותר שוקולד השחר
1 כוס טחינה גולמית
1 שקית אבקת אפייה
passover_chocholate_coockies
אופן ההכנה:
1. מקציפים בעזרת מזלג את החלמונים עם הקקאו והשוקולית.
2. מוסיפים את השוקולד ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב
* אם רוצים להוסיף לעוגיות תוספות כמו פצפוצי שוקולד/ חמוציות/ אגוזים זה הזמן לעשות זאת
3. מוסיפים את הטחינה הגולמית עד שמתקבל מרקם שוקולד סמיך
4. בעזרת הידיים מכינים כדורי שוקולד קטנים ומניחים במרחק של כ 5 ס”מ על נייר אפייה
5. אופים ב 180 מעלות למשך 10-12 דקות
הפעם השתמשתי במטבעות שוקולד לבן של מאסטר שף לקישוט (וטעם) שהנחתי לאחר חלוקת העוגיות
** לגרסה טבעונית או לאלרגיים לביצים ניתן להמיר את החלמונים בחצי כוס גרעיני שיה מושרים במים לאורך הלילה, וסליחה לכל האלרגיים לסומסום- אם יש לכם חלופה לטחינה אשמח אם תוסיפו תגובה (קישור למעלה) כדי שעוד אנשים עם אלרגיה למזון יוכלו להנות מגרסה לעוגיות.

חג אביב שמח וטעים, דורית.

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה