הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 114

החל מנובמבר 2013

פסטה היא חלק בלתי נפרד מארוחות משפחתיות אצלנו. החלום להכין פסטה טרייה עם שליטה במצרכים והפחתת הצורך בחומרים משמרים תמיד נדחה, כי עם ארבעה ילדים באמת שלא חסרה לי עבודה. ובכן, הגשמתי את החלום

26/02/2017

philips_pasta_maker_rashi

אני אוהבת את המטבח ואוהבת לבשל לילדים אוכל בריא. מאז שנולדה השלישייה אנחנו מקפידים על המצרכים שנכנסים אלינו למטבח. בין לבין, אני מוצאת את עצמי נטולת זמן וארוחה וצריכה לארגן משהו טעים, טרי ומהיר ובמצבים כאלה פסטה היא הפתרון. זו ארוחה שהילדים תמיד ייהנו ממנה ויש מצב שאפילו אשמע מחמאה בסגנון “זו הארוחה הכי טעימה”, כשרק אני יודעת שהכנתי אותה מחוסר ברירה וזמן. אחרי הכל פסטה בצורתה המוכרת היא בצק מיובש שיש לו תפוגה ארוכת טווח אבל היא בהחלט נמצאת שם בארון וזוכה גם למקום בעגלת הקניות. פשוט כי היא פתרון נוח וזמין לארוחות אין-זמן/ברירה.

תמיד חלמתי להכין את הפסטה לילדים בעצמי. לבחור את הטעמים, את הקמח ובאופן עקרוני לתת להם את המנה הכי טובה וטרייה (באמת) שאפשר. מהיכרותי עם טבחים מעולם הקולינריה האיטלקי, הרבה שיחות העברנו על כך שאגיע ללמוד איך להכין לילדים פסטה טרייה וטעימה, אחרי הסבר על תהליכי ההכנה שכוללים ערבוב, המתנה ורידוד ממושך. בפועל, מעולם לא עשיתי מעשה וקבעתי עם חבריי יותר מאשר פגישה על כוס קפה. יש לי די והותר משימות בבית גם בלי תוספות.

philips_pasta_maker_ingridiants

ואז פגשתי את הפסטה מייקר של פיליפס. כשאני מקבלת צעצוע חדש, בין אם לילדים או למטבח תמיד יש לי רגשות מעורבים – מצד אחד אני ממש רוצה כבר לנסות אותו ומצד שני, אני לא הטיפוס שאוהב לקרוא הוראות או לעבוד לפי כללים. במקרה של הפסטה מייקר כשראיתי את ספרון ההדרכה חששתי שמדובר במכשיר שיהיה קשה לתפעול. לשמחתי, באתר החברה מצאתי הסבר מפורט על אופן השימוש, סרטון הדרכה נוסף מצאתי ביו-טיוב (https://www.youtube.com/watch?v=gU1iyxiuCV8).

הבחירה הייתה בפטוצ’יני. הרוטב הנבחר “שמנת” (קרם קוקוס) ופטריות.

הכנתי את כל המצרכים לרוטב:
1 פחית קרם קוקוס
1 כרישה בינונית חתוכה לפרוסות דקות
2 ראשי בצל ירוק קצוצים
1 חבילת פטריות שמפיניון
1 חבילת פטריות יער (אפשר כל סוג אחר שאוהבים, אבל מומלץ יותר מסוג פטריות אחד)
1 אריזת ערמונים פרוסים (לא חובה עם ילדים, אבל בהחלט מוסיף)
לתיבול- כף סירופ אגבה, כפית מלח ו- 5 עלי דפנה. לאוהבי החריפות הקלה מומלץ להוסיף מעט פלפל שחור – אצלי בבית זה לא “עובר”.

ויצאתי לאסוף את הילדים מבית הספר והגן…. נטלי וגאיה שמחו להצטרף להכנה.

ההכנה הייתה פשוטה. מרכיבים את הדיסק הנכון על המכשיר, מכניסים קמח למכונה, כוס לכל ילדה (שימו לב לכוס המדידה המצורפת, הכמות גדולה מכוס רגילה), התחלנו את הבחישה והוספנו את הנוזלים מכוס המדידה לפי ההוראות. 3 דקות אחר כך הבצק היה מוכן והפסטה התחילה לצאת מהמכונה לשמחתן של הבנות שבחרו לעזור לי, ולשמחתי.

philips_pasta_maker_steps

בזמן הזה הספקתי להניח להניח סיר עם מים וכפית מלח על הגז והתחלתי בהכנת הרוטב.

philips_pasta_maker_fatuchini

מוסיפים למחבת את קרם הקוקוס, הכרישה והבצל ומרתיחים, בשלב זה כבר מוסיפים את המלח ואגבה. לאחר רתיחה מוסיפים את הפטריות והערמונים, ולאחר שינוי הצבע מוסיפים את עלי הדפנה לעוד חמש-עשר דקות (תלוי עד כמה אוהבים את טעם הדפנה, בכל מקרה לא לשכוח להוציא לפני ההגשה).

philips_pasta_maker_mash_souce

תוך כדי כבר הכנסתי את הפסטה המוכנה למים.

philips_pasta_maker_boyle

מוסיפים את הפסטה למים הרותחים לשבע דקות, קצת יותר אם לא אוהבים אל-דנטה, מסננים את המים ומוסיפים לרוטב. בתיאבון….

philips_pasta_maker_yammi

באהבה, דורית.

.

*הכתבה נכתבה בשיתוף פיליפס. מתכונים, סרטוני הדרכה ופרטים נוספים על הפסטה מייקר תוכלו למצוא כאן

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה