הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 114

החל מנובמבר 2013

כשמארחים הרבה ילדים צעירים ונמרצים כמו אצלנו בבית, אין כמו מתכון לאוכל אצבעות טעים ובריא שאפשר לשלב בהכנה שלו גם את הילדים. בתיאבון.

31/05/2016

בבית שלנו כל יום שלישי מוקדש לילדים. זה אחר הצהריים היחיד באמת פנוי אצלנו מהסעות וסידורים וכל אחד מהילדים מזמין חבר או חברה. בסופו של אחר צהריים כזה אנחנו מוצאים את עצמנו דואגים לשמונה עד עשרה ולרוב אף ליותר ילדים.

אין צורך להיבהל- תעסוקה יש אצלנו בשפע- שולחן האוכל שלנו כבר מזמן פינה את מקומו ליצירה ועבודה עם חוברות שמתאימות לכל גיל, בחצר יש ערוגות עם מלפפונים, עגבניות, פלפלים, בצל ירוק, ולאחרונה אנו מצפים לאבטיחים ומלונים ששתלנו במקום צמחי תבלין שעברו דירה. אה, ויש לנו פינת חי שלא הייתה מביישת פינת ליטוף- שרקנים, אוגרים, חתולים, שלווים, תרנגולות, תוכית וארנבת. יש גם דגים, אבל רוב הילדים אפילו לא מגיעים אליהם.

הבעיה מתעוררת סביב שש. איך מאפשרים לילדים להמשיך לשחק וליהנות ועדיין להאכיל אותם באוכל כייפי, בריא ומשביע. אז לצד ירקות חתוכים וגבינות לטבול בתוכן, יש מנה אחת מנצחת, שנראית כמו בורקס, טעימה לפחות כמו בורקס ומלכלכת הרבה פחות- כיסונים.

טיפים לפני ההכנה:
1. אפשר להכין את הבצק מראש ולשים במקרר יום לפני. אם מוציאים את הבצק חצי שעה לפני תחילת העבודה ומקמחים מעט את משטח העבודה הוא יישאר מדהים לא פחות מאשר כשהוא טרי.
2. למילוי בטטה/ תפוח אדמה, אפשר להכין את הירקות שורש לפני ולעבד אותם למלית ממש לפני שממלאים.
3. זה מתכון נפלא לפעילויות של בית מארח.
4. תנו לילדים להכין את המילוי- אין ילד שלא ייהנה לשבור גבינה, לרסק תפוחי אדמה ובטטה ובאופן כללי לערבב ולגעת בחומרים.
5. ילדים שמחים לעזור בהכנת הכיסונים- זה מרכז אותם ותמיד, אבל תמיד- ילד ששותף בהכנת הארוחה, יאכל וייהנה ממנה יותר.

המתכון לכיסונים ממולאים:

לבצק:
מים- חצי ליטר
שמן- 1 כוס חד פעמית
חומץ- 3 כפות
1 כף סוכר (אפשר להמיר בכף סילאן)
1 כפית מלח
קמח- חצי ק”ג
קמח תופח- 2 כוסות חד פעמיות
1 ביצה

מרתיחים את הנוזלים עם הסוכר והמלח וכשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח ומערבבים עד תערובת אחידה.

מעבירים לקערה לקירור (עד שמגיע לקצת יותר מטפרטורת חדר)

ואז מוסיפים לבצק הרווך- שתי כוסות קמח תופח וביצה ולערבב עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.

למלית:

מלית גבינות:
50 גרם גבינה ערבית (אפשר גם בולגרית)
שתי כפות גבינה לבנה
חצי כפית רסק עגבניות/ ממרח עגבניות מיובשות/ סחוג

מלית גבינה ובטטה:
לאפות בחום גבוהה עשרים דקות בטטה קטנה עם הקליפה, לקלף ולמעוך את תוכן הבטטנה באופן גס לתוך מלית הגבינות שרשומה מעל.

מלית תפוחי אדמה:
לאפות בחום גבוע תפוחי אדמה קטנים -בינוניים עם הקליפה. לקלף ולמעוך גס, להוסיף מעט חמאה/ שמן זית ומלח.

מלית סלטונה:
שתי כפות רסק עגבניות
חצי בצל קום קצוץ דק
עגבניות מגולענת וקצוצה דק
תוכן של קופסת טונה שימורים מסוננת מהנוזלים.
לערבב ו….

מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים עד עובי של 3 מ”מ (דק כמו עוגיות חמאה)
בוצעים עיגולים עם כוס רחבה
שמים כפית מהמילוי שבוחרים במרכז וסוגרים את העיגול (לצבוט היטב פינות)
מניחים בתבנית בצורה מסודרת
מורחים ביצה על החלק העליון של כל כיסון
אפשר לפזר סומסום או גרעיני שיה “בשביל המראה”.

מכניסים לתנור לאפייה 180-200 מעלות עד שהכיסונים מקבלים צבע זהוב.

כיסונים- אוכל אצבעות לכל גיל

בתיאבון.

דורית הלפרין
אמא לארבעה
יועצת שינה מתמחה בתאומים ושלישיות
אשמח ללייק שלך: https://www.facebook.com/tripletscansleep
0526204221

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה