הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 114

החל מנובמבר 2013

כל מי שמכיר אותי יודע שאני חובבת אפייה (ומטבח בכלל). בכל קורס שאי פעם עשיתי, כולל קורס יועצות השינה, נידבתי את עצמי להיות אחראית על הכיבוד. למה? כי זה איפשר לי להכין עוגות, בלי לקבל פרצוף “עם ארבעה ילדים, מתי נראה לך שנמצא זמן לשרוף את כל הקלוריות האלה?” מבעלי. ולא, ארבעה ילדים לא מחליפים אימוני כושר טובים ומרוכזים, הם רק דוחקים אותם לשולי היום, ולעדיפות משנית מידיי.

אז עכשיו, אמא שלי שמכירה באהבתי להכנת מתוקים, הציבה אותי אחראית לקינוחים לערב ראש השנה המתקרב, וראש השנה בלי עוגת דבש הוא… סתם מבאס. אז הנה שני מתכונים לעוגות הדבש שלי, אחת עם קמח רגיל ושנייה בלי גלוטן.

עוגות דבש פשוטות להכנה שמשאירות טעם של עוד

עוגות דבש פשוטות להכנה שמשאירות טעם של עוד

עוגת דבש מעולה בשישה צעדים.
מצרכים ל- 2 עוגות אינגליש קייק:
* 2 שקיות תה רגיל
* כוס דבש
* 3 ביצים
* חצי כוס שמן
* 2 כפות ממרח תמרים
* חצי כוס אבקת סוכר
* כוס וחצי קמח תופח
* שקית אבקת אפייה
* חצי כפית קינמון

לזיגוג:סירופ דבש- 2 כפות דבש מומסות במעט מים רותחים.

1. מכינים תה חזק משקיות התה ומוסיפים לקערה.
2. מוסיפים כוס דבש ואת 2 כפות ממרח התמרים ומערבבים כשהתה עדיין רותח.
3. מצננים מעט ואז מוסיפים את יתר המרכיבים- שמן, ביצים, אבקת סוכר, קמח, קינמון ואבקת אפייה עד שהעיסה אחידה.
4. מעבירים לתבניות.
5. מכניסים לתנור על 180 מעלות, לכ- 25 דקות- חצי שעה. עד שעוברת את מבחן הקיסם.
6. מברישים את העוגות בזיגוג הדבש, אם נשאר אקסטרא, מומלץ להמשיך להשקות את העוגות… חשוב לזכור, בעוגת דבר תמיד יש מקום לעוד דבש.

תוספות אפשריות למי שרוצה לייחד- ביחד או לחוד:
3 תפוחי עץ גרנד סמית מגורדים גס
200ג שבבי שקדים מולבנים
אפשר קורט ציפורן טחון- עיניין של טעם, אם מיועד לילדים מומלץ לוותר.

עוגת דבש ותפוחים ללא גלוטן- לתבנית אינגליש קייק
* 3 תפוחים גרנד סמית מגורדים גס
* חבילת שקדים מולבנים טחונים (קמח שקדים)
* כוס תה חזק
* כוס דבש
* 2 כפות ממרח תמרים
* שליש כוס שמן
* 3 ביצים
* 100ג קורנפלור
* 1 שקיק אבקת אפייה
* קינמון- לפי הטעם
- סוכר? -אישית אני לא אוהבת להוסיף לעוגות ללא גלוטן סוכר, בטח לא כשיש בה ממרח תמרים ודבש, אבל אם אתם אוהבים מתוק מתוק- ממליצה לטעום את התערובת בסוף, ולהוסיף לפי טעם.

1. מתחילים מהתה חם ומוסיפים לו את הדבש וממרח התמרים כדי שיתערבבו טוב טוב.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים. את הביצים אחרונות כדי שלא יהפכו לחביתה.
3. מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
4 מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות, למשך חצי שעה, אחר כך לבדוק ולהוציא לפי מבחן הקיסם.
5. להבריש סירופ דבש.

זה ה”פני” שלי על עוגות דבש, ועל עוגות בכלל- פשוט, אבל משאיר טעם של עוד.

בתיאבון, ושתהיה שנה מתוקה :-)
דורית, 0526-204221
(חובבת אפייה)
יועצת שינה, ממתמחה בתאומים ושלישיות

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה