הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 116

החל מנובמבר 2013

בשישי האחרון יצאנו לקטןף דובדבנים בבוסתן בראשית בעין זיוון, מקום שהילדים הסכימו ש”גאון מי שהמציא אותו” ואנחנו הסכמנו שהוא ה-בילוי לשבועות עם הנאה מובטחת לילדים בתוספת ציפייה שלנו המבוגרים לליקר דובדבנים שאני זוכרת עוד כשסבתא הכינה אותו ותמיד נתנה לנו טיפה לפינוק מושלם בסוף ארוחה. מתכון וחוויות בפנים.

05/06/2019

חג שבועות, בעיניי החג הדתי שרלוונטי מתמיד וזמן לפרגן לחקלאים בארץ על התוצרת הנפלאה, התנאים הקשים, מזג האוויר הלא יציב והתבואה המופלאה שלהם, ואם יש דרך מופלאה בעיניי ליהנות עם הילדים ולחגוג טבע וחקלאות זוהי חוויית קטיף.

ביום שישי האחרון, רגע לפני הפתיחה הרשמית (השנה בתזמון מושלם עם חג שבועות) התארחנו בבוסתן בראשית בעין זיוון. רגע לפני שיצאנו הילדים ניהלו שיחה מתחת לעץ תות שנשמעה כך:
אדם: “איזה מקום מושלם לילדים”
נטלי המשיכה עם “ממש כיף פה”
דניאל הסכימה בפה מלא (תותים, אלא מה?)
וגאיה סיכמה את במשפט “גאון מי שהמציא את המקום הזה”.
אם אני לא טועה הסכמה גורפת של כל הארבעה זו חווית “בראשית” בפני עצמה.

הבוסתן מרווח מאוד וכולל לפני הכל מגוון רחב של פירות- כרגע דובדבנים, תותים ותותי עץ שפזורים במתחם, ובהמשך העונה יצטרפו אליהם עוד פירות רבים ביניהם נקטרינות, אגסים, תפוגס ותפוחים שיבשילו בשלהי הקיץ; ממש במרכז המתחם הוצבו פינות התרעננות שכוללות מתנפחים רטובים לילדים (לא לשכוח מגבות ובגדים להחלפה) ופינות ישיבה מוצלות עם ערסלים להורים למנוחה רגע לפני שיוצאים למתחם קטיף נוסף. מול הכניסה תמצאו פינת חי שמכבדת את החיות וסביבתן ומאפשרת היכרות קרובה דיה עם סוסי פוני (לא לרכיבה), עזים ננסיות, תוכים ועוד ועוד… ונחל קצרצר שמוביל משם למתחם נוסף של מנוחה ומשחק עם פארק משחקים מושקע שבנוי בעיקרו מעץ וחבלים… וכמובן עוד פינות ישיבה וערסלים להורים, כי היינו צריכים לנוח.

לקטיף הדובדבנים עצמו הגענו עם הסעות של אוטובוסים מתוזמנים כדי למנוע המתנה ארוכה. ממש בכניסה למתחם יש מספר עובדים שמסבירים כיצד יש לקטוף את הפרי (עם העוקץ, כדי שיהיה לנו עוד בשנה הבאה), ומוכרים סלסלאות לפירות (15ש לנספק) שלא תצליחו לאכול בזמן הקטיף עצמו. שמעתי אנשים מתלוננים על כך שבזמן הקטיף ניתנו רק שלוש שורות של עצים מוגדרות, וכששאלנו על כך נעננו באדיבות שמדובר בדרך שלהם לוודא א- שרק פירות מוכנים לאכילה נקטפים, וב- שיישארו לנו עוד מלאי דובדבנים גם לפעם הבאה. קיבלנו את התשובה בהבנה, ובכל מקרה גם בין מספר מוגבל של שורות עצים הילדים הצליחו להתפזר בהצלחה מדהימה ולחזור עם סלסלאות מלאות.

את הפירות שנקטפו לסלסלאות ושרדו את הנסיעה הביתה לקחתי על עצמי להפוך להנאה שנוכל ליהנות ממנה לאורך זמן. אומנם יותר לנו ההורים, אבל אחרי מרדף ספק אחר הילדים ספק אחרי ערסלים למנוחה, גם לנו מגיע עוד מכל הטוב הזה.

את רוב התותים פרסתי וארזתי בצנצנת עם סוכר למשך שלושה ימים, את התוצרת, כולל הסוכר שנמס והעסיס שהופרש אני מוסיפה יחד עם ענף נענע טרי לבקבוק מים ריק עם וודקה (any vodka will do), הפרי הוא זה שייתן את הטון למשקה המרענן של הקיץ.

את המעט התותים שנותרו עם תותי העץ רקחתי לריבה עם מיץ מלימון אחד וכוס אחת של סוכר… קישוט יפה לעוגת גבינה או משהו מתוק וקטן ליד הקפה של אחר הצהריים.

ואת הדובדבנים…. מהם ייקח לי קצת זמן ליהנות, כי אין כמו ליקר וישניאק של סבתא מרים כדי לרענן ולהמתיק כל ארוחה ואירוח.

ליקר וישינק (ויז’ניאק) של סבתא מרים:
ק”ג דובדבנים מגולענים
מים (לכסות את הדובדבנים)
כוס סוכר
בקבוק 96% אלכוהול/ וודקה 700מ”ל / עראק*
2 בקבוקי זכוכית אטומים של כליטר
* הסייג הוא כי מאוד קשה להשיג בארץ כהל 96% שנחוץ להכנת וישניאק קלאסי ולכן ניתן להיעזר במשקאות אלכוהוליים חלופיים שניתנים להקפאה. בכזה מצב שבוע אחד יספיק כדי לתת את הטעמים הנדרשים- לאלכוהול ולפרי.

1. להרתיח את הדובדנים במים וסוכר (אפשר להוסיף אניס יבש, אנחנו פחות אוהבים) ולצנן.
2. לאחר הקירור למלא שליש בקבוק בתוכן הדובדנים והנוזלים שנותרו.(- ניתן לשמור בקירור עד שבוע, אבל למה?)
3. להוסיף ביתרת הבקבוק מבקבוק האלכוהול
4. להניח בארון חשוך וקריר לפחות שבועיים…
5. להתענג.
cherry

כמה הערות-
מי שאוהב את האלכוהול שלו פחות חריף מומלץ להשתמש ביותר מים ועל כל כוס מים להוסיף 3 כפות סוכר. יחס המהילה של נוזלי הדובדבנים והסוכר ביחס לכמות האלכוהול יקבע את מידת החריפות של המשקה.
אם מצאתם כהל 96% (אז תשלחו לי איפה כדי שאגיע לקראת ביקור הבא בבראשית) וגם- אפשר ליהנות מהליקר שנוצר כבר שבועיים אחרי הייצור, אבל אני ממליצה להמתין בסבלנות חודש. ואם יישאר לכם שנה אחרי ליקר אתם תבינו למה חשוב לחזור לקטיף דובדבנים מידיי שנה- הליקר מסמיך, מתכהה והופך ל”חלק” ומזמין יותר. בקיצור- הוא משתבח עם השנים אז תכינו מספיק כדי שיישאר.

ולאנשי בוסתן “בראשית”… תודה על העבודה הרבה, המחשבה על הפרטים הקטנים ולהתראות בקרוב.

קישור לאתר בוסתן “בראשית
קטיף דובדבנים

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה