הבלוג של דורית הלפרין

mp4dorit

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה... +עוד

שלום, אני דורית. אמא לארבעה- שלישייה בני 7 (בן ושתי בנות) וקטנטונה בת 4. הבלוג שלי מוקדש להורות שלנו מנקודת המבט שלי. אני משתפת את חוויותיי כאם שכוללת עבודה, הרבה בישולים ואפייה, חוויות הגן ובית הספר, חופש גדול והורות לילדה אלרגית ועוד ועוד- אם זה מעניין אותי ותופס אותי בבטן אני בטוחה שגם את/ה תמצא כאן משהו במיוחד בשבילך.

עדכונים:

פוסטים: 103

עוקבים: 12

החל מנובמבר 2013

אפילו שיש מצב שאיחרתי את המועד עם המתכון הזה לשבועות, הוא כל כך מוצלח שאין מצב שאני משאיר אותו שנה במגרה- פשטידה שהיא לא פשטידה אלא מנה צבעונית, חגיגית ומרשימה בדיוק כפי שהיא פשוטה להכנה. והכי כיף- שנורא קל להפוך אותה לטבעונית והאורחים לא יבחינו בהבדל. קבלו כנאפה אנטיפסטי שתשאיר את האורחים פעורי פה כי היא יפה לפחות כמו שהיא טעימה.

29/05/2017

אני לא טיפוס של פשטידות. מעולם לא הבנתי למה לקחת ירקות טובים לגמרי ולדחוס אותם בין תערובת גבינות לתוך בית מבצק. זה לא שהן לא טעימות כפי שהן, אבל הן רחוקות מלהיות הבחירה הטבעית שלי. בן זוגי והילדים בדיוק כמוני אבל בהקצנה, כשמגישים להם פשטידה הם מתבוניים בתמיה על רוצח הירקות שלהם ופונים למנה הבאה. ובכל זאת, שבועות הוא חג שחוגג את התבואה ואת כל מה שהאדמה והחקלאות נותנים לנו ויש מקום לנסות לחגוג אותו גם בפשטידה מפנקת. כך נולדה הספק פשטידה ספק כנאפה הבאה.

חשוב לציין:
1. להכנת הכנאפה דרושים מספר שלבים ולכן אם אתם קצרים בזמן מומלץ בחום להכין את האנטיפסטי מבעוד מועד ואת שני החלקים השניים והחשובים להשלמת המנה והרושם תוכלו להכין בזמן קצר רגע לפני ההגשה.
2. הגרסה שהכנתי היא חלבית אבל בקלילות רבה ועם מצרכים שציינתי בהמשך) ניתן להפוך אותה לטבעונית וטעימה לא פחות.
כנאפה אנטיפסטי בארבעה צעדים

שלב ראשון: אנטיפסי
2 בטטות קלופות ופרוסות לעובי של כסנטימטר
סלסילת פטריות שיטאקי בינוניות חצויות
2 בצלים גדולים פרוסים לעובי של כסנטימטר
קישואים/ זוקיני חצויים וחתוכים לפרוסות של 3-4 סנטימטר

מרינדה:
שלוש כפות סירופ אגבה/ מייפל טבעי
5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
1 כפית שמן סומסום/ שמן צ’ילי – לא חובה, אבל מוסיף המון.

מניחים נייר אפייה ומורחים עליו שכבה שקה של שמן זית, מניחים את פרוסות הזוקיני והקישוא מעל.
על תבנית שנייה מניחים נייר אפייה ומניחים את הבטטות, הבצל והפטריות- מברישים את הנייר במרינדה ומניחים את הירקות מעל ואז מברישים את הבצל והבטטות גם בחלקם העליון. אין צורך להבריש את הפטריות כי הן מגירות נוזלים והופכים אותן דיי מהר.

שימו לב- הפטריות יהיו מוכנות ראשונות וחשוב להוציא אותן לפני שיתייבשו.

לאחר שכל הירקות מוכנים מתחילים בשלבי הראשון של הנחת הכנאפה:
בוזקים מלח גס (אפשר במקום מלח גס קוביות גבינה מלוחה)
מניחים את הירקות בשכבה אחת שווה וצפופה. אני מקפידה שהחלק הצרוב יותר יהיה בתחתית.
antipasti1

שלב שני: פודינג חלב
700מ”ל חלב / חלב שקדים
3 כפות קורנפלור
כפית מלח

מוזגים את החלב לסיר ומרתיחים על אש מאוד נמוכה. מוסיפים את הקורנפלור בהדרגה ובוחשים היטב עד שהחלב מסמיך ואז מצננים מעט.

וכבר הגענו לשלב השני של הנחת הכנאפה:
מזיגת פודינג החלב בזהירות על הירקות
milk puding
שלב שלישי: קדאיף
150 גרם חמאה מלוחה / מרגרינה
חצי חבילת קדאיף- אני אוהבת לשבור את הקדאיף כדי להקל בחיתוך, אבל ממש לא חובה
3-4 בצל ירוק קצוץ
כף סירופ אגבה/ מייפל
לחמאה רגילה- להוסיף כפית שטיחה מלח

מרתיחים את החמאה עם הבצל ירוק, המלח והאגבה ומוסיפים את שערות הקדאיף ומבשלים עד שמתרככות.

מנחים בשכבה דקה את הקדאיף על פודינג החלב ולוודא שלא נשארת ולו טיפה אחת בסיר.
antipasti_knafe

צעד רביעי: אפייה
מכניסים לאפיה בתנור שחומם ל 200 מעלות עד שמשחים.

אופס…. שכחתי את הצעד חמישי- הגשה… אז אפשר לחתוך ולהגיש יפה בצלחת אבל רצוי פשוט לטרוף :-)
antipasti_knafe3
בתיאבון, דורית.

עוד מהבלוג של דורית הלפרין

אמא אלרגית

כן. אנחנו משפחה אלרגית. החלטתי לכתוב דווקא היום על מה שקרה לנו, ועל תגובתה של דניאל לחשיפה הראשונה לבוטנים, כי היום אנחנו הולכות לאלרגולוג לבדיקה השלישית לאלרגיה, תוך כדי שאני מחזיקה אצבעות שהאלרגיה אולי עברה, אבל מתוך...

תצוגה מקדימה

על חוויית ההורות לפגים- נקודת מבט קצת אחרת

יש כמה תחנות שכל אישה בהריון עוברת- זה מתחיל מהשתנה על סטיק, מתקדם לבדיקות דם, בדיקות א.ס, סריקות, מי שפיר או לא וקורס הכנה ללידה.... הקורס תמיד כולל סיור בחדרי הלידה והסברים על הנהלים בחדרי הלידה והתפתחות של לידה, אבל עוד לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years

מי אני, ואיך הגעתי להיות יועצת שינה

נריץ את העולם קדימה 33 שנים. אני נשואה קצת יותר מחצי שנה, עובדת כמדריכת פילאטיס ומרגישה על גג העולם. יש לנו אינסוף תוכניות על מה נעשה אחרי שנביא ילד לעולם ואיך נמשיך להתקדם כזוג וכזוג+ילד+ שני יורקשיירים שהיו לנו עד אז...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה