הבלוג של מורן דהן

morandahan

מעצבת Home-styling, בעלת המותג משפחה מנגרת, מקימת קהילת INSPIRM השראה, עיצוב וסטייל.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מפברואר 2019

יש שעה כזו בצהרים, בה אני ובנותיי נפגשות. מספרות ומשתפות מה עבר עלינו ומה עוד לפנינו. הזמן המשותף חשוב במיוחד, הוא גורם לנו להוריד את הרגל מהגז ולהתמקד בענייני המשפחה והלב. הפעם החלטנו לבשל יחד

23/02/2020

20200219_175834-01 - מוקטן

לפני כמה ימים הצעתי לדניאלה ואלי לצלם אותנו יחד מבשלות משהו מיוחד. הן כל כך שמחו והתרגשו, בעיקר כי יצרנו לנו זמן משותף.

כשהגיע המשלוח המדהים מדורות, גילינו כל כך הרבה טעמים ואפשרויות, ובחרנו לנו מתכון שכולנו אוהבות – תפוחי אדמה צלויים בטעמים נפלאים.

כמה כיף וחשוב לשמור על הרגעים המשפחתיים האלו, שאנחנו בקלות יוצרים לעצמנו.

עם כל טירוף לוחות הזמנים, החוגים, ההסעות והלימודים. חשוב לנו כל כך גם רגע משפחתי.

 morandorot

מיד כשתפוחי האדמה יצאו מהתנור, חשבנו כולנו שהחל מהיום נקרא לתוספת הזו “תפוחי אדמה מושלמים”.

הם בהחלט כבשו את ליבנו ומטבחנו. הרווחנו זמן משפחתי עם תוספת טעימה וקלה כל כך להכנה.

מהיום, פעם בשבוע לפחות נכין לנו ארוחה יחד, שלושתנו יחד. עם השותפים שכבשו אותנו, דורות.

 IMG-20200219-WA0027-01 - מוקטן

תפוחי אדמה דרוסים (מתוך חוברת המתכונים של דורות)

המצרכים:

1.5 קילו תפוחי אדמה קטנים

4 טבליות עשבי תיבול איטלקי דורות

2 טבליות שום דורות

חצי כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מוציאים קוביות עשבי תיבול איטלקי דרות וקוביות שום דורות לקערה ומניחים בצד.

מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח, מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה לבעבוע קל (בישול באש גבוהה מידי יפרק את תפוחי האדמה).

מבשלים כ-20 דקות, בודקים עם קיסם או סכין. תפוחי האדמה צריכים להיות כמעט מוכנים לאכילה.

מחממים תנור ל-230 מעלות (ללא טורבו).

מסננים את תפוחי האדמה, מניחים אחד אחד על קרש חיתוך, מועכים עם מועך פירה ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה.

מערבבים את שמן הזית עם עשבי התיבול והשום ומפזרים עם כף או מברשת מעל תפוחי האדמה המעוכים.

זורים מלח ופלפל מעל תפוחי האדמה.

צולים בחלק העליון של התנור עד שתפוחי האדמה משחימים (כ-30 דקות).

הכנו לכן גם סרטון מאחר הצהריים הנפלא שהיה לנו

embedded by Embedded Video

 

 20200219_174714-01 - מוקטן

עוד מהבלוג של מורן דהן

תצוגה מקדימה

שכירה או עצמאית, מתי תחליטי כבר?

את חסרת אחריות צעק עלי הרופא במיון. הגעת לפה לבד? תתקשרי מיד לבעלך שיגיע לקחת אותך הביתה. לוקחת את התיק, את התרופות שגרמו לי לחיות על ענן במשך שבוע, ובעיקר את המחשבה שרק חצי השנה שקדמה לרגע הזה הביאה אותי למצב הזה. חצי שנה של...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

הפסטה שכבשה את ליבנו

את הפסטה המשפחתית רק לי מותר להכין – ככה הילדים תמיד אומרים. כשההוא שכבש את ליבי מנסה להכין אותה עבורם, הם מיד מתלוננים שמשהו לא עובד באיזון התבלינים! אני מיד חושבת...

תגובות

פורסם לפני 3 months
תצוגה מקדימה

השראה, ברוכה הבאה

זאת מתנה היא אמרה לי לפני תחילת המפגש. כמה הזדמנויות כאלו עוד "יפלו" עלייך חשבתי לעצמי. מסתבר שבשלוש השנים האחרונות היו לא מעט מתנות. חלקן נפלאות יותר, חלקן קצת פחות. אבל ללא ספק אלו היו מתנות. אני קוראת להן...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה