הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

“אוכל מחבר בין אנשים.”

האוכל יוצר רשת חברתית המקשרת בין צרכים בסיסיים של אנשים ואהבתם לאוכל. אוכל תמיד היה ויהיה מתווך, מחבר ומקשר בין עדות ותרבויות. חלפו הזמנים בהם האוכל היה הכרח להישרדות וכיום הוא מקור לשמחה, למפגש, לגילוי עולמות חדשים וטעמים רחוקים, בילוי של ממש. שמחתי שהוזמנתי על-ידי השף גיא פרץ ל”קיץ של שפים”, מפגש קולינרי בקראון פלאזה חיפה. יחד איתי התקבצו במלון אוהבי אוכל לסוף שבוע של שכרון חושים, ניחוחות וטעמים.

עם הגעתי למלון ולאחר התמקמות בחדר, ירדתי ללובי שם נערכה קבלת פנים הכוללת טאפסים ומשקאות, ואני העדפתי לצלם ולא להתפתות לקבב הסקסי שקרץ מתוך צלחת מפתה.

בשעה 20:00 בדיוק, נערכה במסעדת “קונפי” יריית הפתיחה ל”קיץ של שפים”, ארוחת ערב בה השף גיא פרץ ארח את שני מתמודדי תוכנית הטלוויזיה מאסטר שף: אלקנה ביטון ואדי מזרחי.

יחד עם שף פיטר דורפמן (שף ראשי מלון קראון פלאזה חיפה) והשף יונתן רומי (שף ראשי מסעדת קונפי ) הם בנו תפריט שכלל 7 מנות.

פתיח אשר הוגש לכל שולחן:

פוקאצ’ה פריכה אפויה על לבנים בקראסט קמח תירס, ליטוף עדין של שמן זית כתית ומלח ים אטלנטי, מוגשת בליווי קונפי עגבניות שרי ותימין, חציל אנדלוסי על קרם אריסה, זיתים סוריים במשרה לימונים כבושים וצ’ילי ושיני שום קונפי.

מנה ראשונה – הוכנה על-ידי צוות קונפי:

מרק חרירה מרוקאי עדשים, גרגרי חומוס ומח עצם יחד עם מיני סיגר שקדי עגל פריך. בכף המרק הראשונה, הרגשתי את הבית, הטעם של אמא המכינה מרק עם הרבה אהבה. המרק היה כל כך טעים ששכחתי מהסיגר שהיה טבול בו. קשה להחליט איזה חלק היה טעים יותר, זה הטבול במרק החרירה או חלקו הקריספי.

מנה שנייה – שף אלקנה ביטון:

מניפת סינטה מדממת מונחת על סלט קיץ בוויניגרט דיז’ון והדרים. אינני נמנית על הקרניבורים המסוגלים לאכול בשר מדמם אבל הפעם חרגתי ממנהגי. החיתוך היה כאילו הבשר נמס מתחת לסכין, צבעו היה אדום, מדיום–רייר. הופתעתי מהבשר הנימוח ונטול השומן. הסלט היה עם טוויסט קטן שהוסיף לטעם: ענבים שחורים חצויים שהזניקו את המנה. מנה זו אני חייבת לשחזר במטבחי.

מנה שלישית –שף פיטר דורפמן שף ראשי “הולדיי אין קראון פלאזה” חיפה:

פילה בס בציפוי עשבי תיבול ופיסטוק מונח על אנטיפסטי ארטישוק ירושלמי, שאלוט ושומר בקצף לימונים כבושים. מהדג לא טעמתי, אבל באנטיפיסטי סיקרן אותי שילוב קצף לימונים עם אנטיפסטי. אחרי שטעמתי הבנתי.

מנה רביעית – שף אדי מזרחי:

קבב טלה קצוץ על הסכין מונח על חציל בלאדי שרוף על גחלים, טחינה משכם ועגבניות קונפי. מנה זו מועדפת עליי. על הצלחת הלבנה מורגשת הנשמה הגדולה של אדי מזרחי והיא מוגשת באהבה. מנה טעימה מאוד, וחבל שהיא נגמרה מהר.

מנה חמישית – צוות קונפי:

סורבה מוחיטו לריענון החך. הסורבה היה מעולה. דמיינו גלידה בקוקטייל מוחיטו. כך בדיוק הרגשתי בכפית הראשונה.

מנה שישית – שף יונתן רומי שף ראשי מסעדת קונפי:

נתח קצבים צלוי על פטריות פורטובלו בציר בקר וקברנה, רול פרגית בראס אל חנוט, שום קונפי ואגוזי לוז, קרם שורשים ארומאטי, בצלי שאלוט מקורמלים ותאנים ביין . המנה הזו היא דוגמא טובה לפיוז’ן שהשף גיא פרץ אוהב לשלב במסעדות שלו. אם המנה הזו היתה בין הראשונות הייתי מחסלת אותה בתוך שניות.

מנה שביעית – צוות קונפי:

שחיתות מתוקה שהוצאה לקהל הסועדים בטקס ותהלוכה לרגל סיום הארוחה. בראשה ראש המסעדה, גיא פרץ ובסופה אחרון המלצרים. מחיאות הכפיים ואהבת הקהל הוכיחה כי הערב היה הצלחה גדולה.

השחיתות המתוקה הורכבה מטריפל טראפלס וויסקי, קדאיף תפוחים וקלבדוס ומיני אפוגאטו.

מנת הקינוח הייתה מלווה באספרסו איטלקי וחליטות תה לבחירה.

כשקמתי מהשולחן, שמחתי שאני לא צריכה לנהוג הבייתה ושהחדר ממש מעליי.

בארוחת בוקר למחרת מארח מסביר פנים קיבל אותנו בחיוך והושיב אותנו מול חלונות ענקיים החושפים את הנוף המהמם של מפרץ חיפה. מלצרית ניגשה והציעה קפה. הזמנתי קפה הפוך, ניגשתי למזנון ארוחת הבוקר הנדיב. המבחר היה עצום. מקרואסון ועד לחם שיפון, מריבת תפוזים ועד חלבה, מגוון של יוגורטים, ביצים רכות, ביצים קשות, סלטים, זיתים, וגם עוגות שמרים, דגים מעושנים, טורטיות ממולאות ופשטידות. מצגת מרהיבה, מיוחדת וטעימה מאוד!!

אחרי ארוחת הבוקר, יצאנו לסיור קולינרי בוואדי ניסנס אותו ארגן גיא פרץ בשיתוף מחלקת התיירות של עיריית חיפה, סיור מודרך ומקצועי שעבר בין תחנות שונות בשכונה האקזוטית, ובהן טעמנו מהקולינריה של ואדי ניסנס. הסיור מומלץ אבל לא אחרי ארוחת בוקר כמו זו שהייתה בקונפי.

אשאיר את הסיפור על ארוחת ליל שישי למצלמה, הנה הן:

מי שקורא אותי עלול לשגות ולחשוב כי כמות האוכל המגוונת היא במיוחד לסוף-השבוע הקולינרי, ולשאלתי אמר השף גיא פרץ כי כל הארוחות הן כאלה.

גם ארוחת בוקר שבת הייתה כמו זו של יום שישי.

את סיום סוף השבוע הקולינרי סיימנו בסדנה עם אדי מזרחי ואלקנה ביטון ובה למדנו להכין מיני קרפצ’יו מנתח סינטה מיושן וסשימי מנתח סלמון הטרי. כבר הייתי בסדנאות בישול ואוכל, אך סדנה זו הייתה שונה.

האנשים שנקבצו תחת מכנה משותף של אוכל, עמדו סביב השניים דיברו, סיפרו ושאלו שאלות שלטעמי החשובה שהן היתה אות להצלחת סוף-השבוע כולו:

מתי שוב פעם?

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה