הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

02/08/2012

במלון קראון פלאזה תל-אביב שוכנת מסעדה צרפתית-אסייתית יוקרתית וכשרה עם נוף עוצר נשימה של ים כחול ושמש כתומה. הגעתי לקראת השקיעה, הגוונים האדומים-כתומים של השמש השוקעת לתוך הים התמזגו באופן מושלם עם האווירה הנעימה ששררה במסעדה.

מטרת הביקור במסעדת השף “פאסיפיק” היתה לטעום את תפריט הקיץ החדש. המסעדה מציעה שני תפריטים: תפריט פיוז’ן חדשני בסגנון ים תיכוני בשילוב ניחוחות אסיאתיים ותפריט על טהרת הסושי. המשמעות היא שהאוכל נע בין סושי לפילה בקר.

ניכר כי השקיעו מחשבה בעיצוב המסעדה כדי לספק לסועדים חוויית גורמה. המסעדה נראית אסייתית למחצה וצרפתית למחצה,ההגשה במסעדה היא בסגנון Show Cooking שהופך את האורחים לחלק מהחוויה. המנות מוכנות לנגד עיני הסועדים וניתן לקבל הסברים וטעימות בזמן ההכנה.

התפריט מתרענן על-פי עונות השנה ובו מגוון מנות משובחות אליהן מתלווים יינות מהמשובחים בארץ, יינות ישראלים כשרים, מיקבי בוטיק קטנים ועד ליקבים המובילים בתחום היין בישראל.

על המטבח מנצח השף אביעד בן שבת שטייל במזרח, ספג, למד, חזר לארץ והרכיב תפריט משולב.

גילוי נאות : הייתי אורחת של המסעדה

לפתיחת התיאבון הוגש לחם הבית, לחם דגנים ולחם לבן, קונפי שום, עגבניות מיובשות וצ’ילי שמן זית ובלסאמי. הלחמים היו מצויינים, המטבלים פחות.

מנות ראשונות:

קומבינציה סושי שהשף אביעד בחר לנו מתוך האינסייד אאוט, שכלל: טונה, אבוקדו, ריינבו, ספייסי טונה, סשימי טונה, סנדוויץ סושי עשוי בטמפורה, רולים ספיישל-רול של מלפפון, טונה, וסלמון.

הסושי היה סביר, המנות גדולות במידה מספקת, כזו שמאפשרת לסועדים לטעום סושי אמיתי ולא מיניאטורי ועם זאת לא להתמלא יותר מידיי. במנות אלה הורגש הטאץ’ האסייתי של המסעדה אך לא הרגשתי שזו הנקודה החזקה של המסעדה. אהבתי במיוחד את סנדביץ’ הסושי עשוי בטמפורה מנה שהפתיעה אותי בטעמה ואת הריינבו שהיה מצויין.

מנה מיוחדת של ניוקי תפוחי-אדמה בצבעיים טבעיים, ירוק עשבי תיבול, וסגול סלק, ממולאים בסלמון ברוטב חלב קוקוס ולימון (60 ש”ח). מנת ניוקי לא שיגרתית, יצירתית ,שעשתה רושם של מנה מבטיחה אך במבחן הטעימה היא נכשלה. הניוקי היה קשה ואני אוהבת עננים רכים ותפוחים הנמסים בפה.

קרפאצ’ו סלק – פרוסות סלק עם מיץ לימון, פסטו ושמן זית (38 ש”ח). מנה טעימה מאד עם פרזנטציה ציורית. הרגשתי שבמנה הזו שהשף אביעד שיחק משחק מדהים של טעמים וצבעים.

ספייסי צ’יקן. קוביות חזה עוף עטופות בטמפורה, מטוגנות ומצופות מיונז לצד טוסט סיני מצופה ממרח עוף ושומשום שחור וסלט עם תפוחים, שאלוט וואסאבי.מנה טובה שנותנת בביס אחד שילוב מדהים של כמה טעמים (56 ש”ח).

קוריאן ברביקיו. מנה המורכבת מארבעה אלמנטים: נתחי סינטה במרינדה על בסיס סויה, עלי אנדיב רעננים, מערום של עלי נענע טריים וקערית אורז. מכל אלה הכנו מעין סנדוויצ’ים קלילים וטעימים בנוסח קוריאני.

מנות עיקריות:

קארי אדום תאילנדי, שעועית ירוקה עם נתחוני סינטה מוקפצים עם עגבניות שרי, וחציל בתוספת רוטב קארי תאילנדי ואורז. האורז עם הרוטב והחציל המטוגן גרמו לניגון סונטה קלאסית משובחת במינה.

פילה סלמון מיסו-סלמון אפוי בתנור במרינדה מתקתקה של מיסו ומירין, בתוספת פירה ושעועית ירוקה. (85 ש”ח) למרות העור הקשה והבלתי נחתך המנה הייתה מעולה עם דרגת עשיה מושלמת בדיוק כמו שאני אוהבת.

ברווז פקין – רצועות ברווז אפויות בתנור בתוספת רוטב שזיפים קר, שערות מלפפון וטורטיה (108 ש”ח) ברווז פקין הוא שמו המשובש של ברווז בייג’ין. אחרי שהמערב הבין והחזיר לעיר פקין את שמה הנכון, נשאר שמו של הברווז משובש. למרבה המזל לא השתבש טעמו.תענוג לחיך!

קינוחים:

שערות קדאיף וחלווה(35 שח): מנה בנאלית ומשעממת

פסיפיק ברולה: שוב ,פרזנטציה יפה אך לא מספיק טעימה,לדעתי משהו בחיבור של המנה.

כנאפה אגסים בתוך קרם שקדים וניל עשיר שחו להם בכייף אטריות הקדאיף שהיו רכות ונימוחות. ניגון אחרון שהשאיר טעם לעוד.

מסעדת פאספיק: רחוב הירקון 145, מלון קראון פלזה תל אביב, 03-5201169. כשר.

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה