הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

*הבלוגרית השתתפה בפעילות סלונה ומגה בעיר.

שבוע ימים הן מתקשרות ואומרות לי, נו בואי נעשה שבת ביחד, תעשי רק קוסקוס קציצות ומוקפץ.

הדר תקנה סלטים, מלכה תכין פירה ושניצלים, ובגלל שאת ובעלך אוהבים דגים, תכיני לך ולו ולמי שרוצה.

שבוע ימים אני מתחמקת.ובסוף הן מצליחות לשכנע אותי. “טוב”, אני אומרת ושוב מסכימה לתת להן ‘לסדר’ אותי.

ואז ביום שישי אחותי הגדולה מתקשרת- “את שומעת, בסוף נבוא אלייך.”

אני לוקחת אוויר, לא מתעצבנת למרות הגנים המרוקאים ושולחת את הפולני מהר למגה בעיר, זה שקרוב לבית. יש להם בשר איכותי  וטרי שאני אוהבת, של אדום אדום.

“לך תקנה לי מה שבא לך ונראה לך ואני כבר אסתדר.” כשהוא חזר עם נתח הסינטה היפה, ועם הקופסא של השזיפים אמרתי “מעולה.” יש לי מתכון מצוין קל וחגיגי שיכול להיות מתכון מושלם לחברים/ קוראים ויכול בכייף לשמש כמנה  עיקרית גם בארוחת החג והכי חשוב שזה שלא מצריך הרבה עבודה.

לא מאמינים?

אז בואו נתחיל:

חומרים :

נתח סינטה במשקל  1.200 ק”ג

רבע כוס יין אדום- מרלו

מלח לפי הטעם

חצי כפית פלפל

כף תבלין קייג’ון [ניתן להשיג  בכל חנות תבלינים, מעולה עם בשר, תפו"א, עם גבינות]

כף פפריקה.

4 שיני שום.

שמן טיגון

12 שזיפים ללא חרצנים.

קורנית /טימין.

לרוטב :

חצי כפית קונפלור,

כוס מים

חצי כוס יין

מלח ופלפל.

אופן ההכנה

קלי קלות ! מילה של יונית!!!!!

שוטפים את נתח הסינטה, מייבשים טוב עם מגבת.

מניחים בתבנית [אני שמתי בחד פעמי] את הנתח.

מכינים מרינדה  מחצי כוס שמן, כפית פפריקה, כף תערובת תבלין קייג’ון, מלח פלפל שחור גס.

רבע כוס יין אדום מרלו. מערבבים היטב ומעסים את נתח הסינטה בהמון אהבה.

בבשר עושים חורים ומכניסים שיני שום קלופות פנימה .בערך 4 שיני שום. בכל צד שן.

מכנסים למקרר למשך  חצי שעה.

אחרי חצי שעה מוציאים את נתח הבשר. את התבנית ואת שאריות המרינדה, מניחים בצד.

ניגשים לסגירת הבשר שנעשית במחבת. שמים את הנתח במחבת, צולים אותו מכל צד למשך דקה שתיים . על מנת לסגור אותו.

אחרי שהוא נצרב מכל צד שופכים חצי כוס יין מעל הנתח.

נותנים ליין להצטמצם טיפה. ומוציאים את נתח הסינטה. (למי שלא יודע מה זה אומר להצטמצם

הכוונה  היא שכמות היין מתאדה והנוזל לאט לאט מסמיך.)

אחרי פעולת הצמצום, מוציאים את הנתח. מכנסים אותו למעטפת נייר כסף.

את המעטפת מכינים כך : חותכים נייר כסף מקפלים אותו לשתיים . את החלק שקיפלנו מקפלים מלמטה ומהצד. עד שנוצרת לנו מעטפה כזו.

אחרי שהכנסנו את הבשר למעטפת, אני שמה מעליו כמה עלים של טימין /קורנית.

לנוזלים שנשארו במחבת מוסיפים עוד רבע כוס יין ואת השזיפים.  מצמצים שוב.

אחרי כ 3 – 4 דקות שופכים את התערובות לתוך מעטפת הבשר וסוגרים.

חוזרים לתבנית שבה הנחנו תחילה את הנתח ותיבלנו במרינדה הראשונית.

לתבנית הזו אנחנו שופכים כוס מים רותחים וכוס יין אדום. ומניחים את המעטפה בתוך אמבטיית הנוזלים הזו.

מחוררים רק מלמעלה  את המעטפה בעזרת קיסם על מנת שנוזלים וטעמים יצאו.

למי שלא הבין זו אמבטיה שתיתן לבשר רכות ותשמש לנו כציר לרוטב ☺

סוגרים את התבנית היטב בנייר כסף.

אופים חצי שעה בחום של 180 מעלות ואח”כ עוד חצי שעה אפיה ב130 מעלות.

וזהו, זה מוכן.

לא לבשל יותר מידי שלא יהיה יבש.

אח”כ מוציאים את הנתח מהמעטפה, ומכינים את ציר הרוטב.

שמים מסננת מעל סיר קטן, מסננים את הנוזל, מוסיפים לו חצי כפית קונפלור שהומס עם 2 כפות

מים, כפית א. מרק עוף, מלח ופלפל לפי הטעם. אני לא הוספתי, היה לי טעים ככה.

מביאים לרתיחה, שזה בעצם ההסמכה של הרוטב. מכבים.

פורסים את הנתח, ומעל רוטב, מניחים כמה שזיפים…..ובתאבון .

ניתן לפרוס ולהעביר לתבנית ומעל לשפוך את הרוטב ולתת לו לשחות ברוטב עד הגשה.

בהצלחה }{

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה