הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

עוקבים: 378

החל מספטמבר 2011

 

את העוגה של היום, הכנתי לכבוד חגיגית יום ההולדת של בתי הגדולה,היא כמובן לא רצתה שאכין לה עוגה ואביא לה לכיתה כמו בכל שנה מאז כיתה א’.

[בככל זאת נערה מתבגרת, תיכון ]

בזמן שאני מכינה אותן. היא התריעה בפני ,שאסור לי  לבוא ובטח שלא להביא את העוגות, ושמצידה אקח אותם למשרד שלי. או שאתן לחברות שלי.

אמרתי לה , בסדר.

יש לך יום הולדת, מאמי,את קובעת, אין בעיה, אתרום למשרד שלי.

השגתי שקט זמני,משמע  חסכתי ויכוח של מתבגרת.  למחרת, היא הלכה לבית הספר. ואחרי חצי שעה אני ואבא שלה אחריה עם 2 עוגות.

אחת לילדים,  והשנייה למורים, בככל זאת, גם מורה באיזה מקום ילד/ה ומגיע/ה .

כמובן שהיא ליד כל הכיתה אמרה , למה הבאת? לא היית צריכה. המורה שהיה בכיתה אמר,” עכשיו הם לא ילמדו, ירצו לאכול את העוגה .ואני האמת  מבין אותם חחחח”

הילדים צחקו, כמובן שהתלהבו, המורים יותר.

שהיא חזרה הביתה , היא שכחה מהאזהרה, והסתובבה כמו טווס, שהעוגות של אמא שלה, היו שיחות היום.

למחרת קיבלתי  הודעה לטלפון, מרכזת השכבה, שהיא רוצה כזו עוגה ליום הולדת,כתבתי , באהבה.

ואמרתי שישי הזה מכינה אותה, ומעלה בבלוג!

חומרים :

 

בסיס :

150 גרם שערות קדאיף  [יש בכל סופר במקררים]

75 גרם חמאה

כף אבקת סוכר

סירופ לבסיס:

חצי כוס מים רותחים , 2 כפות סוכר

שכבה לבנה :

2 שמנת מתוקה

6 כפות פודינג וניל.

100 גרם שוקולד לבן.

2 כוסות חלב

כף אבקת סוכר

שכבה שוקולד:

שמנת מתוקה

כוס חלב

פודינג שוקולד

100 גרם שוקולד חלב

2 כפות חלב.

רינג 24 או תבנית אפיה עגולה 26[קחו בחשבון שהיא תיהיה נמוכה מ24]

ציפוי גנאש פיסטוק :

150 גרם שוקולד לבן

80 גרם שמנת מתוקה

כפית מחית פיסטוק.

טיפה צבע מאכל ירוק

אופן ההכנה:

קלי קלות. מילה של יונית.

שמים במיקרוגל למשך דקה 75 גרם חמאה  וכף גדושה של אבקת סוכר, מערבבים טוב, עד שיש לנו תערובת נוזלית אחידה.

למי ששואל לגבי כמות הסוכר ,כף סוכר זה מספיק, בגלל שיש לנו סירופ מעל. שנותן גוון של מתיקות.

אז אחרי ההמסה וערבוב טוב של אבקת הסוכר והחמאה. שופכים לתוך קערה עם 150 גרם  שערות הקדאיף,  מערבבים היטב, עד שהחמאה המומסת מגיעה לכל השערות שבקערה.

לוקחים את השערות, מניחים בתבנית כבסיס , חשוב מאד לסדר טוב, שלא יהיה חורים .ושהבסיס יהיה בגובה שווה.

 

האפיה נעשת בתנור שחומם מראש ל170 מעלות, עד ששערות הקדאיף  מזהיבות ומקבלות גוון שזוף ויפה.

בזמן האפיה אני מכינה סירופ שמורכב שחצי כוס מים ו2 כפות סוכר .הכוס היא כוס מידה.

כאשר השערות יוצאות מהתנור יש לפזר באמצעות כף מעל שערות הקדאיף האפויות. באופן שוהה.לצנן,  לשים שקף מסביב ולהתחיל להכין את שכבות הקרם.

אופן הכנת  שכבה לבנה :

אני ממסיה 100 גרם שוקולד לבן  עם 2 כפות חלב  למשך 30 שניות, מוציאה , מערבבת ,מכניסה לעוד 30 שניות מוציאה, מערבבת שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

במקביל מקציפה במיקסר 2 שמנת מתוקה, כף אבקת סוכר, 6 כפות פודינג פודינג וניל ו2 כוסות חלב, עד לקבלת קרם יציב.

מוסיפה את השוקולד הלבן שהצטנן קלות. ומערבלת עד לקבלת קרם יציב ונוקשה.

שופכת לתבנית עם שערות הקדאיף ,מכניסה לשעה הקפאה. אחרי שעה מכינה את השכבה השנייה.

שכבת שוקולד :

אני ממסיה 100 גרם שוקולד חלב או איזה שאוהבים  עם 2 כפות חלב  למשך 30 שניות, מוציאה , מערבבת ,מכניסה לעוד 30 שניות מוציאה, מערבבת שוב עד לקבלת תערובת אחידה.

במקביל מקציפה במיקסר שמנת מתוקה, כף אבקת סוכר,  פודינג שוקולד וכוס חלב, עד לקבלת קרם יציב.

מוסיפה את השוקולד הלבן שהצטנן קלות. ומערבלת עד לקבלת קרם יציב ונוקשה.

מעבירה את תכולת הקרם לתבנית העוגה שהייתה בהקפאה. ומכניסה לעוד חצי שעה הקפאה.

אחרי חצי שעה מכינה את הגנאש פיסטוק:

ממיסה בקערה 150 גרם שוקולד לבן , 80 גרם שמנת מתוקה,זה שליש כוס בערך, כפית מחית פיסטוק.למיקרוגל למשך דקה.

מוציאים , מערבבים טוב.מכניסים לעוד עשר שניות, מערבבים טוב וזה מוכן.

מחית פיסטוק ניתן לקנות בכל חנות מתמחה או להכין בבית בצורה הזו : במעבד מזון טוחנים 100 גרם פיסטוק עם 5 כפות שמן, עד קבלת תערובת חלקה.

שופכים את גנאש הפיסטוק, מזיזים את העוגה מצד לצד על מנת שכל הגנאש יתפזר באופן אחיד על משטח העוגה.

לקשט כיד הדימיון

בהצלחה.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה