הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 245

עוקבים: 218

החל מספטמבר 2011

שנים !

אבל  ש נ י ם…..כל יום שישי ……קבוע …..שעה 12……..הקוסקוס מוכן .

קוסקוס מרוקאי צהוב. פעם עם נתח בשר פעם עם עוף.

ואצל השכנה ממול קוסקוס אדום וקציצות מפרום. ולא רק ביום שישי, גם ביום שלישי.

ואם הייתי אומרת לאמא שאני רוצה שהיא תעשה קוסקוס אדום……כמו אצל השכנה

YYYYYYYYYYYY איך היא הייתה נעלבת.

טוב …..אז …בזמנים של אז…[אני מדברת 30 שנה אחורה]כל עדה הייתה גאה באוכל שלה והאמינה שהוא הכי טעים.

אז עכשיו אני ,צוקרמן יונית ,עושה בפוסט אחד ומיוחד……

איחוד עדות….ואומרת כבל עם ומקלדת שכל המרקים של כל העדות טעימים !!!

והפוסט של היום הולך להכיל 2 מתכונים של מרקים: האחד מרק צהוב מרוקאי מבית אמא.והשני מרק תוניסאי שאני אישית מכורה אליו!

אז רגע לפני שאני מתחילה אני רוצה להזכיר לכם את הפוסט הזה שמלמד איך להכין קוסקוס ביתי.

http://saloona.co.il/mixed/?p=1924/?ref=popular

חומרים למרק :

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם.

עוף בינוני מחולק ל8 או 6 חתיכות של בשר בקר מס 8.

חצי קילו דלעת קלופה חתוכה ושטופה

3 קישואים שטופים וחתוכים

4 גזרים קלופים שטופים חתוכים

2 בטטות שטופות קלופות וחתוכות.

2 תפוחי אדמה שטופים חתוכים לקוביות גסות.

2 בצלים חתוכים  גס

3 גבעולי כרפס קצוצים.

לפת חתוכה לקוביות גס

חצי כרוב חתוך לרבעים קטנים

תבלינים : אבקת מרק, כורכום ,פלפל לבן.

אופן ההכנה :

לפני שאסביר את אופן ההכנה , גם אם אין לכם את כל הירקות או שיש ירקות שאתם לא אוהבים אפשר להוריד.

זה בסדר המרק יצא טעים !

בכלל כל מתכון שאני מביאה לכם יכול לשמש אותכם כבסיס והגבול הוא השמיים, הכל תלוי בכם.

את כל הירקות אני שוטפת קולפת וקוצצת לקוביות גסות.

אני אוהבת שהכל על השיש מוכן ומסודר. ככה תהליך המרק לוקח פחות זמן.

בסיר גדול למרק אני שמה שמן בתחתית הסיר ומטגנת את הבצל .אם אני עושה מרק עם בשר אז תחילה אני שמה שמן בסיר

מחממת אותו ואז שמה את נתחי הבשר,מטגנת קלות הפעולה הזו נקראת סגירה , סוגרת את הבשר שלא יפתח לי בבישול.

באותו שמן שטוגן הבשר אני ממשיכה לטגן את הבצל ,מאדה קלות ואז מוסיפה את החומוס.

לגבי החומוס יש את המחמירות…כמו סבתא שלי שהיא מבשלת את החומוס עם כפית סודה

לשתייה ומים.במשך חצי שעה ואח”כ היא מקלפת את הקליפה.

אני לא מהמחמירים. לכן מבשלת ביחד הכל.

ואח”כ את כל הירקות.הבשר או העוף.

מערבבת 2 דקות .ומוסיפה 6 -8 כוסות מים רותחים של הנס.[תלוי בכמות הירקות]

מתבלנת עם 2 כפות אבקת מרק וחצי כפית כורוכם.רבע כפית פלפל לבן.

מבשלת 45 דק עד שכל הירקות מתבשלים כהלכה.

מיידי פעם אני מציצה ובודקת שיש מספיק נוזלים והם לא התאדו.

גם טועמת את המרק תוך כדי  ואם חסר טעם מוסיפה מעט אבקת מרק או מלח.

כשזה מוכן ….נותנת לו לנוח רבע שעה.ואז על צלחת קוסקוס יוצקת מרק וירקות.

בתאבון !!

מרק אדום תוניסאי :

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם.

6 חתיכות בשר שפונדרה

חצי קילו דלעת חתוכה

3 קישואים חתוכה

3 גזרים קלופים  שטופים חתוכים

2 פלפלים אדומים שטופים חתוכים

2 תפוחי אדמה שטופים חתוכים לקוביות גסות.

2 בצלים חתוכים  גס

3 גבעולי כרפס קצוצים.

חצי כרוב חתוך לרבעים קטנים

2 לפת חתוך קוביות גס

כרישה [אם יש לא חייב ]

כוסברה

תבלינים : בהרט, קינמון, פפריקה אדומה  כורכום.אבקת מרק.

אופן ההכנה

בסיר מרק גדול שמים שמן בגובה תחתית הסיר מטגנים את הבצל עם הבשר עוטפים אותו , מכניסים את החומוס מטגנים דקה אחכ מכניסים את כל הירקות  ומממשיכים לטגן עוד דקה ובו זמנית לערבב.

אח”כ אני מוסיפה 6-8 כוסות מים רותחים, שוב זה תלוי בגודל הירקות והכמות. חשוב שיהיו נוזלים זה חלק חשוב מהמנה.

ואז אני מתבלנת כף פפריקה גדושה.כף בהרט,חצי כפית קינמון או 2 מקלות קינמון.כף גדושה של אבקת מרק עוף.כפית שטוחה כורכום.

רבע שעה לפני סיום אני שמה חופן כוסברה לטעם . אני שמה בסוף כי אז הטעם נספג כהלכה.

מבשלת על אש קטנה עד ריכוך הבשר והגזר.

לתת להתקרר רבע שעה לפני שמגישים.

לצקת לצלחת קוסקוס….ומרק ירקות….ולהנות.

בתאבון.

פוסט הבא …..קציצות מפרום וסלטים לקוסקוס….

ופוסט אחריו…..קוסקוס חלב וחגיגי.

עד אז בתאבון !!

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

את המתכון הזה , אתם הולכים להעתיק , לגזור ,להדביק, לעשות,להעביר,העיקר לשמור !! עוגיות לוקום/ שקדים/ תמרים. אני מאד אוהבת את השילוב של רחת הלוקום בבצק הזה,אבל כמו שהכרתם אותי...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת השנה שלי !!

אני כל שישי אופה עוגה לשבת, אין מה לעשות אצלי זה הרגל עוד מבית ההורים ששבת בבוקר זה פרוסה נדיבה של עוגה עם תה נענע. אבל לבעלי אין מושג כזה.הוא אף פעם לא מתאפק ומחכה לשבת...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! המתכון הזה עובר בדורות והוא שייך למשפחת סולטן ולמשפחת מרציאנו. למי שלא הבין עד עכשיו אני צוקרמן מהצד של בעלי. סבתא סולטנה הייתה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מקרא:

  • פוסט בירידה
  • פוסט בעלייה
  • פוסט דורך במקום
  • פוסט חדש במצעד

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

בחזרה למעלה