הבלוג של יונית צוקרמן

מעורב

אמממ....לא בת 16 אבל יודעת משהו על העולם הזה....שצריך לחיות את הווה כי אין לדעת מה יהיה מחר .....

עדכונים:

פוסטים: 222

החל מספטמבר 2011

25/02/2012

היא אומנם לא כשרה ואין בקרבתה חוף ים וגלים,והיא אף ממוקמת ברובע המדיה jvp בירושלים. [אחד ממתחמי הבילוי המובילים והמתפתחים בירושלים] ויש לה שם אחר הסדנא אבל היא בהחלט ההוכחה שלא צריך להיות בקרבת ים בשביל להבין בדגים.

גילוי נאות : הייתי מוזמנת של המקום!

המקום :הסדנא דרך חברון 28, ירושלים

גילוי נוסף: אני לא אוכלת פירות ים.ובכל זאת בחרתי להיענות להזמנה ולא בכדי  לראות את ששת וקובי מתענגים על סרטן,ומגוון עשיר של פירות ים, למרות שזה מחזה שעליו עוד יסופר.

כן בגלל ירושלים, שמפעם לפעם מפתיעה אותי מחדש ושוברת לי כל פעם מחדש מיתוס לגבי השממה הירושלמית,והיא כבר לא רק מקום של מסעדות עממיות,פועלים,ביתיות ..בעיניי בכל אופן.

כן , גם בגלל שסיקרן אותי לראות מסעדה לא כשרה בעיר עם צביון דתי כבירושלים, עם שרצים שעובדת עם אופי יחודי ומקורי יחסית לנוף הירושלמי.

אל המסעדה הגענו 3 בלוגרים, ששת קובי ואנוכי,אחרי נסיעה של 40 דק מצאנו את עצמו נכנסים לסדנא.

הדבר הראשון שמצא חן בעיני הוא הדבר הראשון שרואים – העיצוב. חלל גדול, תקרה גבוהה, קירות אבן חשופים, גופי תאורה ייחודיים,הרבה ברזל זכוכית ועץ וקונספט עיצובי שמזכיר גם את העבודה במטבח.

המסעדה ללא ספק מעוצבת עם קריצה מתוחכמת לסועדים אנינים, שאוהבים לאכול מול בקבוקי יין על מדפי עץ מהגוני וצנצנות זכוכית שקופות המכילות סלק, פלפלים קלויים, עדשים, ותרמילי פלפל שחור לא גרוס, אשר סודרו במרכז המסעדה ויצרו מעין מחיצה /קיר קולינרי נעים לעין שלאורכו שולחנות משני הצדדים.

סוף סוף מסעדה ירושלמית שמעוצבת כלבבי !

מלצרית אדיבה וחייכנית ניגשת לשולחן שלנו, אנחנו מזמינים שתיה…המצלמות בהיכון, הפלאש דולק ו…..הארוחה מתחילה :

מרק  עדשים וקרם פרש(32 שח)אף על פי שלוח השנה ומזג האוויר צועדים לקראת האביב, ירושלים עדיין שרויה במצב חורפי ,אין כמו כוסית מרק חם לחימום קל.המרק היה חם טעים וסמיך, תוספת הקרם פרש הוסיפה לסמיכתו.והעשירה את טעמו.

לחם הבית(15 שח) מוגש אחרי התעקשות שלי, כמי שאופה לחם פעם בשבוע, הייתי חייבת לטעום, הלחם הגיע עם טחינה ביתית וסמיכה, ומקבץ של זיתים  מקומיים. הלחם הגיע חם, רך, פריך מבחוץ רך מבפנים.היה שווה להתעקש.

קוביות מנצ’גו(36 שח )-קוביות של גבינת מנצ’גו מותכת מצופות בפירורי לחם על צלוחית ומעל הוזלף רוטב מתוק

פיקנטי . מנה נהדרת. המנצ’גו (גבינת כבשים בצבע ענבר) הייתה מותכת במידה הנכונה וכן גם הפריכות של המעטפת.

לאחר מכן הגיעה פלטה שמורכבת מ3 מנות [באנו לטעום, לא?!  ]

סשימי בשמן וניל (42שח ) מנה ששת התעקש שאטעם, והבנתי מהר למה,למרות שיש אנשים שיחלקו על טעמי וטעמו

ויעדיפו את הדג המוסר בטעם  פיקנטי ,פחות מתקתק.כי ללא ספק הרגשתי איך שמן הוניל משתלט על המוסר.

קרפצ’ו טונה אדומה עם סלט אצות וואקמה (52 שח ) נגיעה של המזרח בלב מסעדה ירושלמית. סלט הוואקמה מוגש בכל מסעדה יפנית, בוריאציות שונות ועכשיו גם בשיראל טעמתי פעם ראשונה והיה לי טעים

סביצ’ה דג מוסר ים עם תותים וארגנו( 58 שח) מנה פשוטה  וטעימה.

המנה הבאה לא הפתיעה אותי כמו שבעבר הפתיעה אבל את חבריי לארוחה היא הפתיעה בטעמה.וזכתה לכינוי פלאפל דג

אבל עם טעם אחר .

מעורב פירות ים בפיתה (38/56 שח )מנה של פירות ים(שרימפס וקלמרי ) מוקפצים במחבת עם כמון , לימון אריסה ומוגשות בתוך פיתה, יש אפשות לחצי מנה , או מנה שלמה.ההגשה מזכירה דוכן פלאפל ולא סתם זכתה לכינוי הזה.

ללא ספק גימיק נחמד.

פלטת ים (94 שח) מנה שלט טעמתי, אבל מהסתכלות על ששת וקובי מהצד, כמעט טעמתי .

פלטת ים שהכילה קדרה קטנה עם מולים,סרטנים,ושרימפסים לא מקולפים.עם רוטב צ’ילי ועגבניות וטוסטנים.


רק מלהסתכל על “ שמשון ויובב” אוכלים את זה, אפשר להבין כמה עונג רצוף יש במנה אחת.

בעודם מתענגים על המנה הזו וללא רגשי מצפון שאני לא אוכלת איתם,קיבלתי 2 מנות שבחרתי מהתפריט

ארטישוק אה-לה רומנה (46 שח )המנה הכילה הכילה ארטישוק אה-לה-רומנה, שמקורו ביוון, ומיובא לארץ כבוש ומשומר. את הארטישוק בצלחת ליוו חתיכות של גבינת מוצרלה, זיתי טאסוס שחורים, עגבניות, מיקרו עלים ובצל סגול המנה הייתה בסדר.

אומנם לא התעלפתי כמו ששת וקובי.אבל בהחלט הייתי שמחה בחלקי .

ריזוטו פטריות(68 שח )המנה הגיעה לשולחן והצלוחית הייתה עמוסה בריזוטו פטריות עם פרמז’ן מוקרם, שהכילה שלושה סוגים של פטריות -פטריות יער פורצ’יני ופורטבלו.מנה חלומית, כל כפית הייתה עולם ומלואו ,זו פעם ראשונה שאני אוכלת ריזוטו שמבושל כמו בספרים,מדוייק ועשיר בטעמים.

מומלץ !!

לאחר זמן מה הונחה על שולחננו פלטת עץ גדולה אחרת,והפעם גם עבורי. ועליה מגוון בשרים מן התפריט אנטריקוט(76/88)

טיבון טלה(92 ש”ח) ופילה בקר.

האנטריקוט היה טעים , קצת חי, אחרי בקשה של השולחן למנגל, הוא נהרס.הוא הוגש עם חמאת נענע שהוסיפה לו ארומה ,למרות שאנטריקוט הכי טוב לאכול בלי שום תוספות.הפילה היה פחות לטעמי וטיבון טלה היתה המנה הטעימה.

אך,אין לי ספק שבתחום הבשר המסעדה צריכה להשתפר.

האמת שלא היה לי כל כך מקום בבטן ככה שממש לא הפריע לי שהבשרים חזרו שנית ולא הכי לעיסים.

שלב הקינוחים הגיע ולזה תמיד אבל תמיד יש לי מקום.וגם אם אין…….מפנים! ולקינוחים של הסדנא זה פשוט MUST

גלידת וניל עם רוטב שוקולד קראנץ (25 שח )- גלידת וניל אמריקאית עם טופינגס שונים בשולחן. נהניתי מהגלידה הפשוטה וממגוון הטופינגס השונים, במיוחד מהשוקולד קראנץ’.

כיפת בורלה (32 שח ) כיפה שוקלדית שמחביאה קרם בולה אגדי.

קרמאבל אגסים(32 שח ) שעורר סערה ומלחמה על כל כפית חח

מומלץ !!

אוריאו צ’יז קייק(32 שח ) קינוח עוגיה, טעים, טוויס חמוד וחביב.

לסיכום, מסעדה שווה ביותר לאוהבי פירות ים ודגים, וגם “לצמחונים ” כמוני . ולאוהבי המתוק[תפריט קינוחים חלומי ]

אני בטוח אחזור לשם.

ואני גם יודעת מתי… :-)

כתובת : דרך חברון 28 ירושלים

טל’ 02-6222770

עוד מהבלוג של יונית צוקרמן

תצוגה מקדימה

עוגיות שלא שורדות 24 שעות

 עברתי דירה למתכון לחצו פה ...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

קציצות עוף

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום ! והוא עבר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה