הבלוג של ענת שתיוי

משתפצת

עדכונים:

פוסטים: 95

החל מאפריל 2010

מועדון הטועמות מכה שוב, הפעם עם ארוחה איטלקית קיצית כיד המלך. היה כיף, טעים ונעים, ולכם יצאו מזה 5 טיפים.

16/06/2012

השולחן היה נראה כמו אחרי מלחמה. מלחמה קטנה, מקומית, לא משהו שיגיע למהדורות החדשות. בקבוקי יין ריקים, צלחות קינוח, מזלגות, כוסיות קטנות ללימונצ’לו ביתי של סיום הארוחה. ישבנו כולנו סביבו מסרבות להתקפל אחרי המפגש המחודש-מרוגש שלאחר הטיול לסיציליה. שבעות, עמוסות טיפים ומחשבות על איפה בדיוק תתמקם לה מכונת הפסטה על השיש ועדיף באופן קבוע אך בצורה כזאת שלא תהפוך את האזור לבלתי שמיש (ובמקרה של המטבח שלי אתם כבר יודעים – אין חיה כזאת). בין כל זה עוד דלקו הנרות והפסטה שהיתה מונחת כדקורציה לשולחן הזכירה לנו את מה שהלך שם שעה קודם.

אני אוהבת פסטה. זה קל להכין, זה טעים, זה זמין, קל לגוון. זה משמין אבל יכול להיות גם מאד דיאטטי (תלוי בכם – חמאה או שמן זית למשל). בגלל אהבתי הבלתי הגיונית לאיטליה ושאיפתי הלא ממומשת לדרכון מהזן הירוק-לבן-אדום, פלאס שנתיים מילצור במסעדה איטלקית שנפחה את נישמתה אי שם לפני כמה שנים טובות, חובבת אנוכי את המטבח האיטלקי.

רומי, בחורה שבעצם חיה את החלום שלי וגם את של האמא הפולניה שלי (שלי – לבלות תקופה בארץ המגף. של אמא שלי – בעל רופא לבת שלה), הזמינה את חברות המועדון לסדנאת בישול אצלה, ככה במיוחד בשבילי, הזאתי שלא הצטרפה לטיול המדובר לסיציליה. וכך יצא שבשעה שבע וחצי התייצבנו על מפתן בית הוריה של רומי בתל מונד נרגשות לקראת המפגש המחודש (וזאת למרות ההרכב החסר-מה). את פנינו קיבלה רצפת פרקט מהממת, מטבח מצ’וכלל שבחזיתו מכונת פסטה ביתית הרומזת לבאות וערמת סינרים ורודים-פרחוניים. חוץ מזה היו שם סלסלת לחם שנאפה במיוחד עבורנו, ממרחי פסטו וטפנד וסלט עגבניות קיצי ביותר כל זה להכנה עצמית של ברוסקטות. בקבוקים נשלפו מ”חליפות צלילה” צבעוניות: ברוט פרייבט קולקשן, אותו אתם מכירים מכל מפגשינו הקודמים, יתיר ויונייה, סוביניון בלאן הסדרה האזורית, אדומים מאיטליה: אדום של קוואלי שעליו היתה מודבקת דוגמאת פרווה אותה ליטפנו כולנו וסירה של יקב פולנטה אותו הביאו הבנות מאיטליה והיה מצוין. עוד כדאי לציין – תחת כובע הסו-שף תפקד הרופא, בת של כבוד היה בני, הלא הוא מולטובן, כן זה שהדריך בסיציליה, ובן של כבוד, בנה הצעיר של מרב.

מכינים את הפסטה... וככה זה נראה בסוף - טעים טעים טעים

מהמקרר נשלפה קערת ארנצ’יני, שזה בעצם אורז ממולא בגבינה (והמהדרין ידחפו בפנים גם פרושוטו) המטוגן בציפוי פירורי לחם, שלא יהיה לנו משעמם בחיך, ולפתיח נמזג הברוט. אחרי הסברים כללים על המטבח האיטלקי התחלנו לעבוד: קמחים וביצים עורבבו על משטח, הבצק בעבודה, תוך כדי שרומי מנסה להשתלט על הרעש הבלתי פוסק של חבורת נשים שיש לה הרבה פערים להשלים (בכל זאת, שבועיים שלא התראנו) ולתת לנו טיפים והסברים על הכנת בצק פסטה ורקע כללי על המטבח האיטלקי. למזלנו היורש הצעיר של מרב הציל את הכבוד ובעצם תפקד כסו-שף – לש את הבצק, רידד במכונה, הכין את הרביולי (והניוקי והפטוצ’יני) ואפילו קיבל טיפים איך מוזגים יין בצורה מקצועית מרותי, הסומלייה המוסמכת של החבורה.

בתפריט הפסטה – מנות קיציות: רביולי במילוי פטריות בשמן כמהין, ניוקי ריקוטה ברוטב עגבניות ושמן זית, פטוצ’יני ברוטב לימון וחמאה (כן, לימון!!) ומה שנשאר מהפטוצ’יני גם קיבל רוטב פטריות וכמהין. הישראלים טועים לחשוב שפסטה היא מנה עיקרית, בעוד שבארץ המקור פסטה היא מנה ראשונה בלבד. אחריה תגיע מנה בשרית בליווי ירקות אפויים או משהו בסגנון. אבל אנחנו ישראלים וארבעה סוגי פסטה עשו את העבודה מבחינתנו, וגם, בל נשכח, היה צריך להשאיר מקום לקינוחים (עוגת מרציפן על פי מתכון מסיציליה באדיבות הגרגרנית, פאי שוקולד ריקוטה וסמי-פרדו קפה. או-לה-לה). וזה לא שיצאנו בידיים ריקות – רומי עוד חילקה לנו עוגיות ארוזות בסיום, ככה בשביל שיהיה לקפה של הבוקר, והן היו איך נאמר, משו משו.

הקינוחים. סוג של OMG השף מנצחת על העשייה, החבורה הצחקנית שלנו - בשלה

אז הנה חמישה טיפים לבישול ארוחה איטלקית קיצית:

1. תשמרו על זה פשוט. חם עכשיו, ראגו (הידוע במחוזותנו כרוטב בולונז) זה כבד. מה שיש בשוק הוא מה שיגיע למחבת/סיר בסוף.

2. גינת עשבי תיבול – מכל הבא ליד: אורגנו, בזיליקום, טימין, נענע, פטרוזיליה וכו’. לקנות כל פעם את הכמות שמוכרים בסופר זה מיותר לדעתי, כי השימוש בעשבי תיבול הוא נקודתי בד”כ. רעיונות לאיך לעשות כזה דבר תמצאו פה ופה וגם כאן.

3. אפשר גם בלי מכונה להכנת פסטה ביתית, אבל אם כבר השקעתם ברכישת אחת כזאת, תדאגו גם לקמחים הנכונים – קמח לבן פשוט אבל גם קמח מחיטת דורום.

4. הכי חשוב – תמיד תמיד (תמיד) – בשלו את הפסטה המוכנה ברוטב המוכן, עוד דקה שתיים בשביל ספיגת טעמים מוחלטת.

5. והנה ההמלצה הכי רלוונטית – כשחשקה נפשכם בארוחה בניחוח איטלקי, כנסו לאתר של רומי. מלבד זה שהיא כותבת מקסים, הבלוג שלה מלא במתכונים כיפיים ולא קשים במיוחד, שישרו על המבשלים את הרוח הנכונה והתחושה הזאת של ארץ המגף.

ולמי שכל הדבר הזה רק הגביר את התאבון – רומי המוכשרת עורכת סדנאות בישול לקבוצות לפי הזמנה. לא רק פסטות כי אם כל המטבח האיטלקי (כן, גם בשר יש שם שהוא לא בולונז…)

כל הצילומים באדיבות א. חסרת תקנה.

עוד מהבלוג של ענת שתיוי

תצוגה מקדימה

אל-עצמי

כבר בת-מיצווש שנים בתל אביב, מתרחקת כמו מאש מכל מה שמריח לי כמו זיכרונות יסודי/תיכון. לוקחת 180 מעלות ושמה אטמי אוזניים. שלא בטעות (אם יזהו) יקראו לי ואאלץ לנהל את שיחת הסמול-טוק של איפה את ומה איתך וכמה ילדים ולמה בעצם אין לך...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

מאי - תאי

כשחזרתי מהטיול הגדול (שארך 3 חודשים ושלושה שבועות שעיקרם התקרחנות והשתכרות בחופי ברזיל וקולומביה), הבטחתי לעצמי שתוך שנה אני במזרח. במקום זה תוך שלושה חודשים הייתי בתל אביב וכל חלום על טיול נוסף נדחה עקב הצורך לשלם שכר...

תגובות

פורסם לפני 7 years

זה באוויר

לפני קצת יותר מחמש שנים הודעתי להורים שלי שאני רוצה לשנות כיוון ולהיות מעצבת פנים - ולנטוש ה-"קריירה" ה- ""עיתונאית"" שפיתחתי בכאילו (גאוות המשפחה עאלק). אבא שלי הקבלן, שקצת מכיר ויודע, שאל אותי בשיא הישירות "ומה תהיי? מוכרת...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה