הבלוג של מירית וולך

עוטפת בארז

להטיח הכל בפרצוף בבום אחד? נדמה לי שאני מעדיפה לטפטף את המידע טיפין-טיפין בפוסטים. בואו נסתפק באמא אווזה לארבעה קטנטנים מעוטף-עזה, חברת קיבוץ, נשואה ועובדת

עדכונים:

פוסטים: 178

עוקבים: 21

החל מיולי 2014

כמו התחלה של בדיחה גרועה: אשכנזיה דתיה עם ארבעה ילדים קטנים נכנסת למטבח בפסח, האם ייצא מזה אוכל שכולנו יכולים לאכול?

01/04/2017

1850ukr_pesah

מתוך ויקימדיה

בימים שלפני הילדים הכל היה יותר פשוט. בפסח היינו מכינים קציצות, עוף, תפוחי אדמה ובטטה, תבשיל ירקות, ואם יוצאים לטיולים מכינים ביצים קשות ושניצלים לפיקניק.
לארוחות הבוקר מצהברייט ולארוחות הערב מפוררים מצה לתוך קפה כחיקוי עלוב לקורנפלקס. ומסתדרים. מקסימום שבוע אנחנו לא ממש שבעים.

ככה זה כשאת דתיה ואשכנזיה. בפסח אין כמעט מה לאכול. למזלי אני באה ממשפחה שבחול המועד ובחג השני אוכלים בה שרויה, אחרת מצבי בכלל היה מבאס. אבל זה רק שבוע אחד. אפשר לשרוד הכל שבוע אחד כשאת מספיק מבוגרת.

ואז באו הילדים…

ילדים לא יסכימו להיות קצת רעבים. או לאכול תוספת של תפוח אדמה בלבד. ובטטה מסיבה לא ברורה רק הג’ינג’ים שלי אוהבים. כך שכל שנה אני רוקחת להם במטבח שלל רעיונות רק על מנת שהם שוב ושוב ידחו אותם ויבקשו לאכול כל שעה מרוב רעב.

הפעם החלטתי שלא עוד, וכבר לפני הפסח ערכתי ניסוי בחזה עוף ממולא בפטריות. מתכון פשוט. חזה הם הרי אוהבים. ואפשר אפילו לעשות גרסא עם קמח מצה שמדמה קצת שניצל. לא עבד. מסתבר שזה מתכון למבוגרים בלבד.

20170331_163527

את המתכון אתן לכם פה עוד שניה, אבל בנתיים בסלונה הכריזו על פרוייקט מסובין ואני השתדכתי בשמחה אל דינה, שהבטיחה לי גרסת ילדים למתכון וגם ספר תואם.
נו – ברור שאני אתאהב בשניות במישהי שגם מבשלת לילדים וגם משדכת למתכונים שלה ספרי ילדים. סה”כ כבר סיכמנו שיש לי ארבעה ילדים משלי, ושאני ספרנית בדימוס. אז מה יכול להיות זיווג מושלם יותר עבורי? רק לא ברור לי מה דינה מרוויחה מהשידוך שלנו :-)

בינתיים, עד שאנסה את גרסת הילדים של דינה, קבלו את מתכון המבוגרים לחזה ממולא בפטריות, אני הכנתי אותו כמנה ראשונה בפרגיות חתוכות קטן, שישה נתחים קטנים שכאלה, אבל עדיף בהחלט להכין בתוך חצי פרפר גדול, קל יותר למלא ולגלגל, וההנאה גדולה יותר.

20170331_145054

קוצצים דק דק פטריות שמפניון ופטריות נוספות לפי האהבה שלכם (כל פטריה שמתאימה לבישול תתאים פה יופי. כמו שאפשר לראות בתמונה אני הלכתי על פטרית שמפניון גדולה אחת, פטרית חורש גדולה אחת, ופטריית יער בינונית ונשאר לי הרבה מילוי עודף, אבל מלאתי רק 6 נתחי פרגיות שנועדו לשניצלונים).
אפשר ורצוי לקצוץ דק או לטחון. ואז התוצאה משחתית ונמרחת בקלות יותר. אני הלכתי פה על חיתוך גס יותר.

מערבבים עם שום קצוץ דק, אם אתם שונאים לקצוץ שום אפשר להשתמש באבקת שום או בשום טחון קפוא.

מוסיפים קצת תבלינים (אני הלכתי על תערובת תבלינים טוסקנית וזהו, אתם מוזמנים ללכת לכל מה שאתם אוהבים עם הפטריות שלכם).

מזליפים על הכל שמן זית בנדיבות ומערבבים עם קמח מצה.

למען קנה המידה – בכמות הפטריות הקטנה ששמתי הוספתי 3 כפות שמן זית ו3 כפות קמח מצה.
אם חותכים יותר דק את הפטריות אפשר להסתפק בשתי כפות, כי התערובת מתאחדת ביתר קלות.

את הממרח שנוצר מורחים על כל חזה עוף, מגלגלים וסוגרים עם קיסם שיניים.

את החזה המגולגל טובלים בביצה עם מעט מלח ואז בקמח מצה עם עוד תבליני שניצל (כל מה שהולך אצלכם בבית ומצאתם לפסח) ומסדרים יפה על תבנית.

מכניסים לתנור חם כ200 מעלות ואופים עד שהחזה מוכן. כדאי שלא לייבש אותו, למרות שהמילוי מבפנים והביצה מבחוץ עוזרים לו להישאר עסיסי.

אגב, אם כמוני נשאר לכם מילוי – הוא ימלא יופי פטריות גדולות או יצטרף לבשר טחון ליצירת קציצות עשירות במיוחד.

אוכלים בתיאבון ומנסים לשכנע את הילדים לטעום גם.

בינתיים, עד שתכינו ותספרו לי אם הילדים גם טעמו, אלך לשקוע לי בבלוג המופלא של דינה.

עוד מהבלוג של מירית וולך

תצוגה מקדימה

סימה גרנות ז"ל

סימה גרנות, 67, נרצחה בביתה ברמת השרון, על פי החשד הרוצח הוא בעלה  חודש לאחר שהגישה נגדו תלונה על אלימות, וזמן קצר לאחר שהסכימה שעל פי צו ההרחקה הם ימשיכו לגור תחת אותה קורת גג בחדרים נפרדים, נרצחה סימה גרנות ז"ל בידי בעלה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מכתב ששלחתי הערב לשר ליצמן, שר הבריאות

התמונה מתוך אתר shutterstock כבוד השר ליצמן שלום וברכה, ... בינואר 2015, לפני כשנה, אחד מילדיי עבר אירוע של איבוד הכרה פתאומי ומוזר. בגיל שנתיים ו11...

תצוגה מקדימה

40

. . 10 דברים שלמדתי בדרך: 1. אם מכבדים את מי שעומד מולך - תמיד יימצא פתרון (כמובן שהכבוד צריך להיות הדדי) 2. אני  חייבת לדאוג לעצמי, ולא לשכוח אותי 3. לסמוך על האינטואיציות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה