הבלוג של חוג - אתר החוגים

חוגים ופנאי- כל מה שרציתם לד

עדכונים:

פוסטים: 55

החל מדצמבר 2011

סדנאות שוקולדאחת מהדרכים שלנו לתת ליצירתיות שחבויה בתוכנו דרור היא בעזרת בישול. בניגוד למה שרבים חושבים, בכדי לבשל היטב לאו דווקא דרושים לנו מתכונים או הוראות מדוייקות. הרבה פעמים ניתן פשוט לפתוח את המקרר או המזווה, לראות מה יש לנו שם שניתן לעשות בו שימוש – ולהתחיל לעבוד. מי שיש לו נסיון יידע לשלב את המרכיבים היטב, כך שייווצר תבשיל או מאכל טובים וטעימים. אך כאמור, לשם כך צריך להתנסות. אל תחששו – ניסוי וטעייה הם הדרכים הטובים ביותר ללמוד לבשל היטב ובצורה שתגרום לכם לרצות לחוות שוב ושוב את החוויה.

על מנת להתנסות, ניתן להשתתף בסדנאות מיוחדות לבישול ואפייה שמאפשרות לכם ללמוד תמיד דרכים חדשות להשתמש במרכיבים, שילובים שונים ומגוונים שלהם, ודרכים חדשות להשתמש בהם, בין אם בבישול ובין אם באפייה. בעבר סדנאות הבישול היו פשוטות מאוד ונגעו בעיקר למי שלא ידעו הרבה בכל הקשור לתחום. הסדנאות היו קצרות ופשוטות והלימודים היו בסיסיים ביותר, אך עם זאת איפשרו למשתתפים להתנסות בכל מה שדרוש על מנת להפוך אותם לכאלה שמסוגלים לעמוד במטבח ולהנות מכל הקשור בעשייה ובבישול ובאפייה כמו גם בסדנאות מתוקות כמו סדנאות שוקולד למשל.

היום, לעומת זאת, רבות מסדנאות הבישול הן סדנאות מתמחות, המיועדות לכאלה שמנוסים במטבח, ומעוניינים להרחיב את הידע שלהם ולהנות מהתנסויות שבהן לא נגעו או שעליהן לא ידעו לפני כן. שניים מסדנאות ייחודיות שכאלה הן סדנאות בצק סוכר וסדנאות שוקולד, שמאפשרות נגיעה בעולם איזוטרי מאוד, שלא לכל אחד תהיה משיכה אליו, אך מי שיגיע ללמוד אותו – יתגלה בפניו עולם חדש ומופלא.

סדנאות בצק סוכר – פיסול ועיצוב באוכל

בצק סוכר הוא למעשה עיסה העשויה מסוכר ועוד מרכיבים מייצבים, אשר איתה אפשר לעצב כל העולה על דעתנו, עד השלב בו הבצק מתקשה והופך למוצג דקורטיבי ואכיל. את בצק הסוכר ניתן לצבוע בצבעי מאכל שונים, להוסיף לו טעמים כאלה ואחרים, ולמעשה להפוך אותו ליצירה אמנותית שמתאימה לאירוע או לאדם שלמענו נערך העיצוב. סדנאות בצק סוכר מלמדות את המשתתפים בהן לעבוד עם החומר המתוק הזה, לעצב בו כל דמות או אימאג’ העולה על דעתם, ולתת לצד היצירתי שבהם לבוא לידי ביטוי בעת הכנת עוגות וקינוחים שונים.

סדנאות שוקולד – עבודה עם מאכל האלים

שוקולד היה מאז ומתמיד אחד הקינוחים האבובים על בני אדם בכל רחבי העולם. אלה אשר השוקולד הוא עבורם פריט מזון יום יומי, בוודאי יהנו מהשתתפות בסדנאות שוקולד, בהן יוכלו ללמוד כיצד ליצור אותו, מה ניתן להוסיף לו כדי ליצור ממנו סוגים שונים של חטיפים, וכיצד לעצב ולפסל בעזרתו. כל אחת מהסדנאות הללו יכולה להתאים למי שמעוניין להרחיב את הידיעה שלו בתחום הקולינארי, ולהתנסות בתחומים חדשים שמהווים עבורם עולם שלא הכירו לפני כן. בנוסף, יכולות הסדנאות הללו להיות פתרון מעולה לימי כיף וגיבוש במקומות עבודה.

מה שלא תבחרו מצפה לכם חוויה קולונרית כייפית, שתמתיק לכם את היום, בתאבון!

עוד מהבלוג של חוג - אתר החוגים

מוסיקה לגיל הרך - להתפתחות קוגניטיבית ומוטורית

מוסיקה לגיל הרך- חשיבות ההשמעה מוסיקה מפתחת את חוש השמיעה, משמחת, מרגיעה ויוצרת אווירה נעימה. מחקרים הוכיחו, כי השמעת מוסיקה לגיל הרך מעודדת את...

תגובות

פורסם לפני 7 years

הצגות לילדים בחגים

אין הורה, סבא, סבתא, דוד ודודה שלא מחפשים אטרקציות מהנות לילדים שלהם או המתארחים אצלהם בתקופות החגים הארוכות. ואכן, כמעט בכל חג מוציאים הצגה חדשה לשעשוע הילדים,...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לימוד ריקוד לשחרור מתחים

ריקוד הוא דרכו של האדם להשתחרר ולפרוק יצרים החבויים בו. כל איש מקצוע העוסק בפסיכולוגיה או באחד המקצועות הפסיכו-תרפים יעיד על כך שהריקוד הוא דרכם של בני האדם לשחרר מתחים ולחצים...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה