הבלוג של חוג - אתר החוגים

חוגים ופנאי- כל מה שרציתם לד

עדכונים:

פוסטים: 55

החל מדצמבר 2011

חוש הטעם הוא אחד החושים החשובים בחיינו. יותר מכל חוש אחר, החוש הזה מעניק לנו חוויות אינסופיות של שילובי טעמים מיוחדים, זיכרונות מבית אמא או מפניות נידחות בעולם, ותחושה של הנאה וסיפוק במקרים רבים. לכל אדם הטעמים האהובים עליו, והתחושות המיוחדות שהטעמים הללו מספקים לו כשהוא חש אותם בפיו ובלשונו. אבל יותר מכל אלה חוש הטעם מעניק לנו גם תחושה של חיבור לאנשים שסביבנו. כן, כן, חוש הטעם הוא בהחלט חוש שבצידו גם חוויה חברתית! נסו להזכר בפעמים שבהם בישלתם יחד עם אדם אהוב, או בזמנים שבהם חלקתם חוויות על אוכל עם אנשים שאתם מכירים – הניצוץ בעיניים בכל הקשור באוכל הוא אותו הניצוץ אצל כולם, וכשהחוויה היא משותפת התחושות הללו רק מתעצמות.

זו הסיבה שרבים בוחרים להינות מסדנאות בישול. חלק נרשמים לבד, וזוכים להכיר אנשים שלהם תחביב דומה (וכאמור אותו ניצוץ בעיניים) וחלק מגיעים לסדנאות האלה במסגרת יום כיף של העבודה, עם חברים או במסגרת חגיגה משותפת כמו מסיבת רווקים/ות, ימי הולדת וכולי. בכל מקרה הקרבה שחשים המשתתפים אלה לאלה לאחר חווית הלמידה והבישול בצוותא, תוך שיתוף ברעיונות חדשים ושיטות מקוריות, היא גדולה והחברויות שנוצרות הן לפעמים לכל החיים (או לפחות עד סוף הארוחה, וגם זה משהו).

סדנאות בישול מסויימות מתרחשות באולמות גדולים המיועדים לכך, בעוד אחרות מתקיימות באוויר הפתוח (חוויה מרנינה בעיקר כשמזד האוויר נעים). הציוד תמיד יחכה למשתתפים בסדנא, ולרוב איש אינו צריך להביא עימו דבר. חלק מהסדנאות כוללות חלק עיוני ארוך שבו לומדים המשתתפים את רזי המקצוע שאותו הגיעו ללמוד. כאן הכל תלוי בסוג הסדנא, מפני שסדנאות בישול הן כיום מפותחות הרבה יותר ובדרך כלל מתמקדות בנושא ספציפי. סדנאות מסויימות מלמדות את סוד הבישול ההודי, אחרות מלמדות לבשל אוכל אי
בסדנאות הבישול שבהן אין חלק עיוני נרחב, הלמידה נעשית תוך חווית הבישול עצמה. המדריך מנחה את המשתתפים כיצד לפעול כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר, כמובן – לא מבלי שהשאיר מקום לדמיון וליצירתיות של המשתתף עצמו. חלק מהסדנאות המונחות האלה מועברות באוירה קלילה במיוחד, והן בדרך כלל כוללות הרכבת תפריט קבוע ומגוון שנקבע על ידי המנחה, שתיית יין וטעימה בלתי פוסקת של המשתתפים מהמטעמים שיצאו תחת ידיהם ותחת ידי שאר חבריהם לסדנא.טלקי אותנטי, וסדנאות שהופכות יותר ויותר נפוצות כיום הן סדנאות בישול בריא השמות דגש על מרכיבים טריים ואיכותיים, אוכל צמחוני או טבעוני ושימוש בכל המרכיבים הפחות מוכרים לבשלן הממוצע (דוחן, קינואה, קטניות מסוגים שונים).

כל שנותר למי שרוצה להתנסות בחוויה הזו הוא לבחור לעצמו את סדנת הבישול המתאימה לו – סדנת בישול בריא, סדנת בישול גורמה, סדנת הכנת קינוחים, בישול ישראלי שורשי ועוד אין-ספור אפשרויות העומדות בפני המעוניינים בחוויה הזו.

עוד מהבלוג של חוג - אתר החוגים

מוסיקה לגיל הרך - להתפתחות קוגניטיבית ומוטורית

מוסיקה לגיל הרך- חשיבות ההשמעה מוסיקה מפתחת את חוש השמיעה, משמחת, מרגיעה ויוצרת אווירה נעימה. מחקרים הוכיחו, כי השמעת מוסיקה לגיל הרך מעודדת את...

תגובות

פורסם לפני 7 years

הצגות לילדים בחגים

אין הורה, סבא, סבתא, דוד ודודה שלא מחפשים אטרקציות מהנות לילדים שלהם או המתארחים אצלהם בתקופות החגים הארוכות. ואכן, כמעט בכל חג מוציאים הצגה חדשה לשעשוע הילדים,...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

לימוד ריקוד לשחרור מתחים

ריקוד הוא דרכו של האדם להשתחרר ולפרוק יצרים החבויים בו. כל איש מקצוע העוסק בפסיכולוגיה או באחד המקצועות הפסיכו-תרפים יעיד על כך שהריקוד הוא דרכם של בני האדם לשחרר מתחים ולחצים...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה