הבלוג של michalica

מיכל והכפר

עדכונים:

פוסטים: 7

החל ממאי 2010

 

ריזוטו אביבי. ריזוטו היא מלאכה ששכרה בצידה, נכון שצריך לעמוד ולערבב כמו משוגעים במשך חצי שעה את האורז המפונק הזה אבל בתמורה מתקבל מעדן טעים עם מרקם ממכר ממש.

ריזוטו אביבי

מצרכים:

ליטר ציר עוף (או ציר ירקות או מצידי תעשו ליטר מרק מאבקה, אני לא מתפלצנת)

חצי כוס יין לבן

חמאה (לטיגון הקישואים וגם לטיגון האורז)

חצי ק”ג זוקיני חתוך לקוביות

בצל קטן קצוץ דק

כוס וחצי אורז ארבוריו (לריזוטו)

כוס אפונה קפואה (רצוי להפשיר)

כוס פול ירוק טרי

חצי כוס פרמז’ן מגוררת

הכנה:

יש להכין שני סירים: אחד לאורז ואחד עם ציר המרק והיין. הציר והיין צריכים להתבשל במשך על זמן בישול הריזוטו על להבה קטנה, לא לרתוח, אבל שתערובת המרק תהיה חמימה.

לטגן בחמאה את קוביות הזוקיני עד להשחמה קלה, כעשר דקות, להוציא מהסיר עם כף מחוררת. להוסיף עוד חמאה ולטגן את הבצל עד שהוא שקוף ורך. לטגן את האורז כשלוש דקות.  עכשיו הגענו לרגע האמת: עם מצקת, יש למזוג כמות של מצקת אחת ולערבב היטב עד שהנוזלים נספגים באורז ורק אז לשפוך עוד מצקת מלאה וחוזר חלילה. את האפונה והפול מכניסים כשנשארת כמות של שתי מצקות לערך – בעשר הדקות האחרונות לבישול ובסוף מערבבים לתוך האורז את הזוקיני והפרמזן.

בתיאבון!

עוד מהבלוג של michalica

שלום עולם!

שלום, ברוכים הבאים לבלוגים של סלונה. שיהיה הרבה בהצלחה, ויש לנו גם כמה טיפים בעמוד הראשי של הבלוגים (הקישור הכי שמאלי בסרגל הניווט)....