שמי מיכל ביאל, אני הילרית ויועצת אישית, וחוץ מזה מאז ומתמיד אהבתי לבשל. בשנים האחרונות אני מאד אוהבת לבשל רק דברים שאינם מורכבים מדי, קלים להכנה, ללא רכיבים מהחי וכמובן - טעימים, אז מאד שמחה לשתף כאן.
עדכונים:
פוסטים: 2
החל ממרץ 2016
07/03/2016
מוצאו של הצ’ילי ממקסיקו, זהו בעצם שמו של פלפל אדום חריף ביותר, אבל אנחנו מכירים אותו כתבשיל חם, משביע ומזין, עתיר בחלבון.
התבשיל בגרסה זו כיפי וקל להכנה, מאחר והרכיבים הם צמחיים הוא גם קל בבטן.
כאמור זהו תבשיל חריף, אבל בהחלט אפשר לשחק עם דרגת החריפות שלו, כי גם ילדים יכולים מאד לאהוב אותו, ואז כמובן כדאי למתן את החריפות.
מצוין להגיש אותו עם קוסקוס, אורז או קינואה, ואפשר עם סלט ירקות ליד, הוא גם נפלא כארוחה מושלמת בפני עצמה.
זמן ההכנה 30-40 דקות, למי שרוצה לחסוך התעסקות ומהשתמש בשימורים, מי שמקפיד על טרי ובריא יותר יכול להשתמש בעגבניות טריות ושעועית מבושלת, אבל אז זה לוקח יותר זמן והתעסקות. במתכון הנוכחי מובאת הגירסה המהירה (עם השימורים).
מצרכים לצ’ילי מקסיקני חריף מן הצומח.
מצרכים ל-6-8 מנות:
בצל גדול או שניים קטנים
3-4 שיני שום
2-3 גזרים קלופים ומגורדים דק.
חבילה טחון מן הצומח של טבעול
1-2 כוסות שעועית חומה (שעועית צ’ילי) אפשר להשתמש בקופסת שימורים של שעועית אפשר גם שעועית קפואה של סנפרוסט להשתמש בחצי שקית. אפשר גם שעועית טריה ואז זה כמות של כוס לפני השרייה וצריך כמובן להשרות ולבשל אותה היטב שזה תהליך שלוקח זמן.
עגבניות מרוסקות – 2 קופסאות או 6-7 עגבניות בשלות קצוצות או מרוסקות.
תבלינים: פפריקה מתוקה/חריפה, פלפל שחור גרוס גס פלפל קאיין (אפשר צ’ילי גרוס או טבסקו למי שאוהב ממש חריף, ואפשר להכין לא חריף ולהוסיף אח”כ כשיש ילדים שאוכלים).
אופן ההכנה:
בסיר מחממים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים, קוצצים את השום ומוסיפים לבצל, סה”כ 2-3 דקות עד שמזהיב.
מוסיפים את הטחון מהצומח ומבשלים עם הבצל עד שהטחון סופג את כל הנוזלים.
מוסיפים אחד אחרי השני את הגזר והשעועית, מערבבים במשך 2-3 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות. מתבלנים.
מוסיפים מעט מים אם צריך. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה
לבשל לפחות 30-40 דקןת, אפשר גם יותר. התבשיל משביח ככל שמתבשל יותר.
ארוחה כיפית וטעימה, מאחר והיא צמחית היא אינה מכבידה על הבטן וכאמור – זוהי מנה עתירת חלבון, גם בזכות הסויה ממנה עשוי ה’טחון מן הצומח’ וגם בזכות השעועית. יש המון אפשרויות הגשה: עם אורז, קוסקוס, קינואה, כוסמת או פשוט סלט גדול ליד.
אבל גם לבד זו ארוחה מושלמת. ולמומחים מביניכם, הנה תקציר המתכון:
מנה מהממת מוכנה לאכילה. צ’ילי בסגנון מקסיקני.
מצרכים ל-6-8 מנות:
בצל גדול או שניים קטנים
3-4 שיני שום
2-3 גזרים קלופים ומגורדים דק.
חבילה טחון מן הצומח של טבעול
1-2 כוסות שעועית חומה (שעועית צ’ילי) אפשר להשתמש בקופסת שימורים של שעועית אפשר גם שעועית קפואה של סנפרוסט להשתמש בחצי שקית. אפשר גם שעועית טריה ואז זה כמות של כוס לפני השרייה וצריך כמובן להשרות ולבשל אותה היטב שזה תהליך שלוקח זמן.
עגבניות מרוסקות – 2 קופסאות או 6-7 עגבניות בשלות קצוצות או מרוסקות.
תבלינים: פפריקה מתוקה/חריפה, פלפל שחור גרוס גס.
אופן ההכנה:
בסיר מחממים מעט שמן זית,
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב.
חותכים כל שן שום ל-2-3 חתיכות ומטגנים דקה או שתיים עד שמשחים.
מוסיפים את הטחון מהצומח ומבשלים עם הבצל עד שנעשה טיפה קריספ והטחון סופג את כל הנוזלים
מוסיפים אחד אחרי השני: הגזר, השעועית, רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב.
מוסיפים מעט מים אם צריך. מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה
מבשלים לפחות 30-40 דקןת על אש קטנה, אפשר גם יותר. התבשיל משביח ככל שמתבשל יותר.
***************************
תודה שביקרתם כאן, ומקווה שנהניתם.
אהבתם? אנא עשו לייק ושתפו לחבריכם.
תגובות בסוף הבלוג ישמחו אותי מאד.
יהיו עוד הרבה מתכונים מהממים, אתם מוזמנים להירשם כעוקבים לבלוג,
ניתן לעשות זאת על ידי לחיצה על הריבוע בצידו השמאלי העליון של הבלוג, ומילוי כתובת המייל שלכם.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות