הבלוג של מיכל ביאל

טבעונות ורוחניות

אני הילרית יועצת אישית ומנחת סדנאות, ומשלבת קריסטלים בעבודתי. אני גם טבעונית מטעמי חמלה החל מאפריל 2013 ומתנדבת מטעם עמותת "אנונימוס". בקשה לי אליכם: אם הדברים מדברים אליכם, אם אתם חושבים לעשות שינוי בעתיד, אשמח אם... +עוד

אני הילרית יועצת אישית ומנחת סדנאות, ומשלבת קריסטלים בעבודתי. אני גם טבעונית מטעמי חמלה החל מאפריל 2013 ומתנדבת מטעם עמותת "אנונימוס". בקשה לי אליכם: אם הדברים מדברים אליכם, אם אתם חושבים לעשות שינוי בעתיד, אשמח אם תירשמו כעוקבים, וגם תעשו לייקים שיתופים ותגובות, כל אלה יעזרו את נושא הטבעונות. למען בעלי החיים, למען הבריאות של כולנו ולמען הפלנטה. תודה...

עדכונים:

פוסטים: 66

החל מינואר 2015

כשהפכתי לצמחונית וטבעונית הרגשתי צורך להתרחק משניצל עוף והדחקתי את זכרונות הילדות והגעגועים לטעם הכיפי של האוכל של אמא. אחרי שנתיים של טבעונות, כשהאכילה מן הצומח בלבד התבססה אצלי בצורה משמעותית, מצאתי עצמי חשה געגוע למאכלי הילדות האהובים, השניצל ועוגת השמרים הם כמובן רק שתי דוגמאות וכמישהי שמבלה במטבח ומבשלת וכבר מכירה הרבה חלופות מהצומח זה היה קל מאד לשחזר את המתכונים בגירסה שאינה מכילה אלימות כלפי בעלי חיים.

11/05/2015

בילדותי ונערותי, כשחזרתי מבית הספר בצהרים, חיכתה לי בבית אמא עם ארוחה חמה. אמי מבשלת היטב ותמיד הכינה מאכלים ומגוונים, לרוב את הדברים הפשוטים והפחות יומרניים שהם בסופו של דבר הכי טעימים ואין כמותם לשמח ליבו של ילד שחוזר רעב מבית הספר. מאד אהבתי ארוחות המבוססות על שניצל, עוד מאכל שאני זוכרת מהילדות, משהו שאימי היתה מכינה בדרך כלל בסופי שבוע הוא עוגות השמרים שביום שישי הניחוח שלהן היה ממלא את המטבח.

הג’אנק-פוד היה הרבה פחות מפותח אז ואני חייבת לציין שהיו הרבה פחות ילדים עם עודף משקל יחסית לכיום ובאופן כללי אכלנו יותר מאוזן, אבל כולנו כמעט ללא יוצא מהכלל אכלנו מחי בלי לחשוב על זה יותר מדי, כי ככה לימדו אותנו וחינכו אותנו וטפטפו לנו. האמנו שצריך לאכול בשר כדי לגדול ולהיות חזקים, וחלב בשביל העצמות, באמת האמנו שהפרה נותנת חלב וזוהי מטרתה, לא התעסקנו בפרטים של מהיכן מגיע האוכל שלנו.

אחת הארוחות החביבות עלי ביותר מבית אמא היתה השילוב הפשוט של שניצל, פירה וסלט. משהו בשילוש הזה היה ממלא, מזין ומשביע. אז נכון שיש הרבה תחליפים לשניצל: במשך שנים רבות אכלתי שניצלים של טבעול שהם טעימים למדי, אבל זה נגמר עם המעבר לטבעונות בפסח 2013.

כשהפכתי לצמחונית וטבעונית הרגשתי צורך להתרחק משניצל עוף והדחקתי את זכרונות הילדות והגעגועים לטעם הכיפי של האוכל של אמא. עוגות שמרים, רוגעלך וכו’ זה משהו שהתרגלתי להמנע ממנו בבתים של אחרים, במסעדות ובחנויות, כי העוגות האלה תמיד מכילות ביצים שלא לומר חמאה. רק לא מזמן, בארוחה במסדעת ‘זכאים’ הטבעונית הזמנתי עוגת שמרים וזה היה כל-כך כיף לאכול אותה.

אחרי שנתיים של טבעונות, כשהאכילה מן הצומח בלבד התבססה אצלי בצורה משמעותית, מצאתי עצמי חשה געגוע למאכלי הילדות האהובים, השניצל ועוגת השמרים הם כמובן רק שתי דוגמאות וכמישהי שמבלה במטבח ומבשלת וכבר מכירה הרבה חלופות מהצומח זה היה קל מאד לשחזר את המתכונים בגירסה שאינה מכילה אלימות כלפי בעלי חיים.

להלן שני מתכונים שמשחזרים אוכל ילדות משמח: מתכון לשניצל טבעוני, שאם מגישים אותו עם פירה/אורז/כל דגן אחר שאוהבים וסלט מהווה ארוחה מושלמת ומתכון לעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים.

schnitzel

שניצל סויה עם פירה וסלט ירקות – ארוחה מושלמת עם ניחוחות וטעם של ילדות.

לאחרונה מצאתי מתכון שהוא שילוב של שניים לשניצל צמחי טעים ביותר, זה מצריך קצת זמן כי צריך להשרות אותו במרינדה, אבל בהחלט משתלם לעשות כמות ולהשאיר במקרר ואז להוציא ולטגן. אם מכינים את זה יחד עם פירה, אורז, קינואה, כוסמת או כל דגן אחר וחותכים ליד סלט ירקות, יש פה בהחלט ארוחה ראויה ומושלמת:

שניצל ילדות:

מצרכים: שניצלים סויה גדולים של סויה יבש.
מכינים מרינדה:
1-2 בצלים בינוניים קצוצים
שום כתוש לפי הטעם 3-5 שיניים
כפית תבלין שווארמה
כפית  פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם למי שאוהב חריף
מלח לפי הטעם
2 כפיות סילאן
2 כפיות רוטב סויה
2 כפות שמן זית.
רבע כוס יין אדום מתוק (אפשר יין פטישים של פסח)
4 כפות מים.

הוראות הכנה: מבשלים את  הסויה במים פושרים עד לרתיחה ומוסיפים כפית שטוחה של סודה לשתיה. מרתיחים במשך 5-10 דקות לפחות, מסירים מהאש, מצננים קצת וסוחטים היטב.
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את שניצלי הסויה בתוכה. מכסים ושמים במקרר לכמה שעות לפחות.
כשמוציאים את פולי הסויה מהמרינדה טובלים אותם בפירורי לחם עם שומשום (יש תערובת מוכנה בסופר). המרינדה מרטיבה את הסויה כך שפירורי הלחם נדבקים היטב.
מטגנים במחבת. הערה: כדי שפירורי הלחם לא ייתפרדו מהשניצלים, יש להפוך אותם במרית ולא לנעוץ בהם מזלג.

shmarim2

עוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים.

עוגת שמרים/שוקולד:
בצק:
חצי קילו קמח
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר חום
כוס/כוס וחצי מים פושרים
חצי כוס שמן צמחי
קופסת רסק תפוחים
ללוש את הבצק היטב ולהניח לתפיחה במשך שעתיים לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

 מלית: 1/2 כוס אגוזי מלך
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס קרם קוקוס

ממיסים את השוקולד על אדים יחד עם קרם הקוקוס. מפוררים את האגוזים ומוסיפים יחד עם הסוכר.
כשהבצק תפח מרדדים היטב לעובי חצי ס”מ (הכמות תספיק ל-2 רולדות)
מורחים בנדיבות את השוקולד על הבצק ו מגלגלים לרולדה.
אופים כ-30 עד שהעוגה משחימה מעט.

flowers.med

תודה שקראתם.
דעתכם חשובה לי , ואשמח לשמוע תגובות. ניתן להגיב בסופו של כל פוסט.
כמו-כן, אתם מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג. לשם כך יש ללחוץ על הכפתור למעלה משמאל עם ציור הסיכה והכיתוב “עקבו אחרי”, לבחור באופציה של דואר ולמלא כתובת אימייל. האתר ישלח לכם הודעת אימייל בכל פעם שיעלה פוסט חדש.
לבלוג יש גם דף שמלווה אותו בפייסבוק. אפשר לעשות לייק לדף ולראות את הפוסטים שם:
https://www.facebook.com/vegan1.spirit

שלכם בברכה, מיכל.

עוד מהבלוג של מיכל ביאל

תצוגה מקדימה

ביקור ברפת הגדולה ביותר בארץ – רפת 'עין המפרץ'

בשבת האחרונה השתתפתי בפעולת "תיעוד המוני" ברפת 'עין-המפרץ', הרפת הגדולה ביותר בישראל. בהערכה גסה היינו  יותר ממאה פעילים. נכנסנו לרפת עם ציוד צילום קל עד כבד: מצלמות מקצועיות, מצלמות פשוטות וסמרטפונים,  במשך שעות צילמנו,...

תצוגה מקדימה

מהפכת הטבעונות – פרק 1 – מהותה של ההדחקה

כל מי שעבר לאורח חיים טבעוני מוסרי וניסה לדבר עם  אנשים שצורכים מן החי נתקל בודאי בתופעה שהם לא רוצים לשמוע, מתנגדים במגוון של תירוצים והודפים את המידע מהם והלאה. יש לזה שם: הדחקה!! אני רוצה לדבר על ההדחקה הזו, מקורה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

תקשור על טבעונות שהתבקשתי להעביר – וקצת על תקשור בכלל

זה לא דבר שקורה לי בדרך כלל, לקבל מסרים פנימיים עם תחושה שאני צריכה לפרסם אותם.  למעשה זו לגמרי הפעם הראשונה עבורי לפרסם מסר מתוקשר, כך שהרגשתי צורך לתת  כמה מילות הסבר: התקשור הגיע אלי בדרך עקיפה, בתחילת דרכי כמטפלת ומורה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה