הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 45

עוקבים: 13

החל מדצמבר 2010

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, בעלת שוליים גבוהים, רוטב עגבניות והמון גבינה מבעבעת שגם ילדים וגם מבוגרים יאהבו

03/10/2018

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, דיפ דיש פיצה, פיצה בעלת שוליים גבוהים, עבים וקריספיים, המון רוטב עגבניות ושפע גבינה מבעבעת מתחת ומעל שנאפית לרוב במחבת או בתבנית ליצירת השוליים הגבוהים. השכבה העבה של התוספות בפיצת דיפ־דיש מחייבת זמן אפייה ארוך יותר, שיכול לגרום לגבינה או לתוספות האחרות להישרף לו היו בשכבה העליונה של הפיצה. עקב כך, התוספות מורכבות במהופך מהסדר הרגיל שלהן על פיצה. את הגבינה (בדרך־כלל פרוסות של מוצרלה) מניחים על גבי הבצק, מעליה את התוספות האהובות עליכם, בצל, פטריות, עגבניות וכו’, ומעל כל זה יוצקים את הרוטב ומעט גבינת פרמז’ן מעליו.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

פאי פיצה:

 המצרכים:

לבצק:

3 כוסות (375 גרם) קמח

1 כפית סוכר

6 גרם (½1 כפיות) שמרים יבשים

⅞ כוס (210 מ”ל) מים פושרים

1 כפית מלח

1 כף שמן זית

מעט שמן זית נוסף לשימון הבצק ומשטח העבודה

למילוי:

8 פרוסות מוצרלה

4 אצבעות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות

2/3 כוס מים

4 כפות שמן זית

3 טבליות עשבי תיבול  לבישול איטלקי דורות

1 עגבניה גדולה פרוסה לפרוסות דקות

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1/4 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

אופן ההכנה:

מרכיבים את קרס הלישה במיקסר. מנפים קמח לתוך הקערה. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים, שמן ומלח ומפעילים את המיקסר במהירות איטית כדי לאחד את החומרים. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 7 דקות לבצק חלק מאוד וגמיש מאוד. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים של קמח.

בתום הלישה במיקסר מוציאים את גוש הבצק למשטח עבודה משומן במעט שמן זית. מרימים את גוש הבצק וחובטים אותו בכוח כנגד משטח העבודה מכל העברים – 10 או 12 פעמים (פעולה זו עוזרת לפתח את רשת הגלוטן בבצק).

משמנים את כדור הבצק במעט שמן זית, מניחים בקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (במזג האוויר הנוכחי לקח לו לתפוח כשעה).

בזמן שהבצק תופח מכינים את רוטב העגבניות. בקלחת מבשלים אצבעות רוטב עגבניות בזיליקום, מים, שמן זית וטבליות עשבי תיבול לבישול איטלקי עד שהרוטב אחיד והוא מתחיל לבעבע ולרתוח.

מצננים את הרוטב ומניחים בצד עד לשימוש.

מרכיבים את הפאי.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

לאחר תפיחה ראשונה של הבצק, לשים אותו במשך דקה כדי להחזירו למידתו המקורית, משטחים את הבצק בתבנית מתפרקת בקוטר 24-26 ס”מ ויוצרים שוליים גבוהים ואחידים.

נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות.

מפזרים את פרוסות המוצרלה בצורה שווה בתחתית על הבצק, מעל מניחים את פרוסות העגבניה (או כל תוספת אחרת שבחרתם) ומכסים את הכל ברוטב העגבניות המוכן.

מערבבים את גבינת הפרמזן עם המוצרלה המגוררת ומפזרים את התערובת מעל רוטב העגבניות. אופים 20-25 דקות עד שהבצק משחים והרוטב והגבינות מבעבעים.

מצננים כעשר דקות לפני שפורסים לפרוסות ומגישים.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תצוגה מקדימה

עוגת בירה ופירות יבשים אירית

הודעתי לה בשישי, מחר מצלמים. כלומר מחר אני אאפה עוגה. ואת תהיי דוגמנית הידיים שלי, ילדה שלי. ואני אצלם אותך ואת העוגה. ואת תביאי אותי קרוב להתקף לב כשבהיסח הדעת את כמעט תשמטי את העוגה. אבל לא, ברגע האחרון אני אציל את העוגה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה