הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 46

החל מדצמבר 2010

המטורללת מגישה לכם הפעם טיפים, הצעות הגשה ומתכונים לאירוח BABY SHOWER או בגרסתה העברית, מסיבת טרום לידה. הסגנון הנבחר, מסיבת תה

25/09/2018

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

מסיבת ה- Baby Shower, מסיבת טרום לידה בגרסתה העברית, הנהוגה בארצות הברית ואנגליה מזה עשרות שנים, היא מפגש הנערך כמה שבועות לפני תאריך הלידה המשוער של האם לעתיד, ובמסגרתו מרעיפות בנות משפחתה וחברותיה הקרובות של ההריונית והאם לעתיד פינוקים ומתנות לרוב. מבחינה תרבותית לא נהוג לערוך Baby Shower בישראל מכיוון שישנו החשש של “עין רעה” וסביר להניח שמסיבה כזו לא תתאים לזוג שחושש להכניס חפצי תינוקות הביתה טרם הלידה.

אם אינכן מאלו החוששות מ”עין הרע” ורוצות לאמץ לכן סיבה נוספת לחגיגה או אם את חברה או בת משפחה שרוצה לארגן לאם לעתיד אירוע רגוע ומפנק שהוא רק שלה הפוסט הזה הוא עבורכן.

כל הטיפים, ההמלצות והמתכונים נבדקו ונוסו במסיבת טרום הלידה שארגנתי לגיסה האהובה עליי, והיחידה בינתיים שיש לי. הקונספט שגובש למסיבה היה מסיבת תה ואחרי קריאת המוני כתבות, פוסטים מהארץ ובעיקר מחו”ל ונבירה אינסופית בפינטרסט התוצאה לפניכן בפוסט. כמובן שאת הקונספט ניתן לאמץ לכל אירוע חגיגי אחר כגון יום הולדת או סתם ערב בנות מושקע ביותר.

אין עשי/אל תעשי, הפוסט נכתב על מנת לתת השראה ורעיונות למסיבת טרום לידה בתקציב סביר, כמובן כל אחת לפי יכולותיה. הקונספט יכול להשתנות בהתאם להעדפותיכן, מין העובר, צבעים אהובים, תקציב ועוד.

תכנית המסיבה תוכננה מראש – הגשת כיבוד, מינגלינג בין הבנות שחלקן לא הכירו ביניהן, מספר הפעלות, פתיחת מתנות שהביאו האורחות לאם לעתיד ובסיום כשהאורחות עזבו הן קיבלו מתנה קטנה לקחת עמן כאות תודה שבאו לחגוג עם האם לעתיד.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

בתפריט:

כריכוני גבינת שמנת שמיר וגילוחי מלפפון מלבניים.

כריכוני ממרח טפנד זיתים ופרוסות מוצרלה משולשים.

טורטיות במילוי גבינה בולגרית למריחה, פסטו ופלפלים קלויים.

מיני קרואסונים במילוי גבינת שמנת, ממרח חזרת, סלמון מעושן ופרוסת מלפפון.

עוגיות מדלן לימון וניל.

סקונס מוגשים עם חמאה, ריבות שונות וקארד לימון.

טארטלטים במילוי קרם פטיסייר ופירות יער.

משקאות – לימונדה פירות יער, חליטת תה קרה (יש כל כך הרבה טעמים, לכו על מה שאתן אוהבות).

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

טיפים:

מלוחים:

עבור הכריכונים מומלץ לבחור לחם שצורתו היא מרובעת לחיתוך אחיד ונוח יותר, הלחם המועדף עליי ובו השתמשתי הוא לחם הולנדי של ברמן.

למרות שהרגיש לי שאת רוב זמני השקעתי בחיתוך הקשה של הלחם, ממליצה בחום רב לעשות זאת. גם יותר אסתטי וגם יותר טעים (דעתי האישית בלבד כמובן).

לא משנה מה תבחרו למרוח על הלחם, מומלץ להתחיל במריחה של שכבת חמאה דקה. החמאה מונעת מהכריכונים להיות רטובים וספוגיים וכמובן מוסיפה גם טעם.

הכינו את הכריכונים הכי קרוב שניתן למועד ההגשה שלהם. שמרו אותם עטופים בשכבות של נייר מגבת בקופסה אטומה במקרר והוציאו כחצי שעה לפני ההגשה לשמירה מירבית על טריות וטעם.

את הטורטיות מומלץ להכין כמה שעות מראש לפני שחותכים אותן – החיתוך הופך להיות נוח יותר והטורטיות לא מתפרקות.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

מתוקים:

עוגיות מדלן לימון וונילאלו הכי טעימות כשהן טריות והן קלות למדי להכנה. הקושי היחידי שהן יכולות ליצור הוא שהן נאפות בתבנית שקעים ייחודית. ממליצה להשקיע בתבנית כזו (לא מסיליקון) כי הן כל כך מוצלחות וכל כך רב גוניות מבחינת טעמים. השילוב של וניל ולימון הוא אחד האהובים עליי ומצרפת לכן מתכון.

המצרכים:

⅔ כוס סוכר

3 ביצים גדולות

1 כוס קמח

1/2 כפית סודה לשתיה

115 גרם חמאה מומסת ומקוררת

1 כפית תמצית וניל

1 כף קליפת לימון מגוררת

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

מכינים את הבלילה, ניתן להכינה גם לילה מראש ולשמור אותה בכלי אטום/קערה עטופה בניילון נצמד במקרר.

בקערת מיקסר או באמצעות מיקסר ידני, מקציפים סוכר וביצים במהירות נמוכה-בינונית עד שנוצר קצף מעט תפוח ובהיר.

מוסיפים קמח וסודה לשתיה ומערבבים עד שאחיד.

מוסיפים חמאה מומסת, תמצית וניל וקליפת לימון מגוררת ומערבבים עד שאחיד.

מעבירים את התערובת המוכנה לצינון במקרר לפחות כשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומורחים את השקעים של תבנית עוגיות מדלן בחמאה מומסת בעזרת מברשת או מרססים בתרסיס שמן.

מוסיפים כף אחת של בלילה לכל אחד מן השקעים בתבנית.

אופים במשך 8-10 דקות, או עד שקצוות העוגיות זהובות והן אינן רוטטות.

מניחים לעוגיות להצטנן בתבנית לכמה דקות, ואז מוציאים אותן בעדינות ומניחים להן להתקרר על רשת.

מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

טארטלטים במילוי קרם פטיסייר ופירות יער – גם אני כחובבת אפיה מושבעת מוצאת את עצמי משתמשת בקיצורים או במוצרים מוכנים, בעיקר כשמדובר בכמות גדולה או כשהזמן דחוק מסיבות כאלו ואחרות. עבור הטארטלטים השתמשתי בתחתיות מוכנות קנויות (של מיימונ’ס והן נהדרות), קרם פטיסייר שמוכן מאבקה (כמובן שלא משתווה לקרם פטיסייר תוצרת בית אבל אם זמנכם דוחק, או שבישול ואפיה הם לא הצדדים החזקים שלכם, שוב, למיימונ’ס יש את הפתרון עבורכן) ומעל הכל פירות יער טריים נהדרים שגורמים לכל מאפה שתגישו להיראות כמו מליון דולר.

סקונס – ישנם מתכונים רבים ברשת לסקונס, אני מעדיפה את המתכון הזה. מוגשים עם חמאה, ריבות שונות וקארד לימון ביתיים או קנויים, בלעדיהם אין מסיבת תה כהלכתה.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

משחקים והפעלות:

“כי אני אמרתי” – משחק שובר קרח שיגרום לכן לפרוץ בצחוק ולהזדהות עם הכותבת. בקשו מהאורחות לכתוב משהו שהוריהן נהגו לאמר או עצה שמזכירה להן את הוריהן. ערבבנה את הפתקים בקערה ותנו לכל אורחת לבחור פתק באקראי בתורה ונסו לגלות מי היא הכותבת – מובטחים צחוקים רבים והתרגשויות.

פתיחת המתנות – החלק הכי כיפי לאם לעתיד. כל אורחת בתורה העניקה לאם לעתיד את מתנתה, לעתים בצירוף ברכה בעל פה או ברכה כתובה. כדי להקל על האורחות וגם כדי שלא יהיו כפילויות הפצנו רשימת מתנות אפשריות בין האורחות בקבוצת הווטסאפ של האירוע. חלק העדיפו לתת מתנה שמיועדת לאם לעתיד, למשל בגדי בית נוחים ליולדת לאחר הלידה, או עיסוי שמיועד לנשים בהריון לניצול מיידי וחלק נתנו מתנה שמיועדת לתינוקת, חלק מהמתנות היו קנויות וחלקן היו DIY. אין שמחה כמו שמחה של אם לעתיד שמוציאה בגד גוף קטנטן וורדרד מתוך אריזת מתנה, מבטיחה לכן.

ניתן כמובן לשחק משחקים נוספים ולעשות פעילויות נוספות, אנחנו בחרנו בשתי אלו בלבד, ניתן למצוא רעיונות נוספים הפעלות ברחבי הרשת.

מתנות לאורחות:

אין כמובן הכרח או חובה להעניק מתנות לאורחות בסיום, אני אוהבת את הרעיון שהאורחות יוצאות עם מזכרת כלשהי. זה לא חייב להיות משהו יקר אלא אפילו משהו סמלי בהתאם לתקציב שלכן. כאן האורחות יצאו עם לק לציפורניים (ניתן למצוא בחנויות הפארם השונות מגוון לקים בטווח מחירים רחב) ופצצת אמבט. כמובן שניתן להעניק מתנה תוצרת בית, למשל צנצנת קטנה של ריבה, או קופסת עוגיות. אורזים באריזה, מצרפים כרטיס כלשהו וזהו, מוכן.

לא חשוב כיצד תבחרו לחגוג העיקר שיעבור בקלות ובידיים מלאות.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

למלא את הבית בדברים יפים

[youtube MJdd2yUMtqk] אני אוהבת לעבוד עם הידיים. להכין יצירות במטבח אבל לא רק. בסדנה שיזמו סימילאק וסלונה למדנו מדנה ישראלי לצלם ולערוך סרטון עשו זאת בעצמכם עם מוצר DIY קלאסי - אריזת סימילאק. ...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה