הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 45

החל מדצמבר 2010

נתחי דג לבן מוכנים במחבת ברוטב טחינה לימוני ועשבי תיבול. מוגשים עם שבבי בצלצלי שאלוט פריכים ושומשום שחור

29/08/2018

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

היורשת נטשה אותי לשבועיים בחום המהביל לטובת מזג האויר הקריר באנגליה וסקוטלנד לביקור אצל אבא שלה והשאירה אותי רווקה חופשיה ומאושרת, נטולת ילדה למשך שבועיים.

בין געגוע לשיחות טלפון בלתי פוסקות מצדה, טוב גם מצדי, ניצלתי את ההזדמנות ליציאה מהשגרה, לקביעת מפגשים חברתיים שונים, היי חבר’ה מהצבא שלא התראיתי עמם כבר 20 שנה, לארגון מסיבת טרום לידה, מה שנקרא באמריקאית מדוברת baby shower (חכו, חכו, מתוכנן פוסט המלצות צבעוני ביותר בנושא), לגיסתי האהובה שצפויה ללדת בקרוב, ליום ספא ופינוקים, קצת חופש לגוף ולנשמה ולניסויים קולינריים שונים.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

נתחי לברק ברוטב טחינה ועשבי תיבול:

המצרכים:

שמן קנולה לטיגון

3-4 בצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות מאוד

1/2 כפית מלח

3 כפות שמן זית

900 גרם נתחי פילה דג לבן נקי מעצמות (אני השתמשתי בלברק אבל ניתן להשתמש גם בבקלה, אמנון או כל דג לבן אחר)

3/4 כוס טחינה

1/2 כוס מיץ לימון

3 טבליות שום כתוש דורות מופשרות

2 טבליות פטרוזיליה דורות מופשרות

1 טבלית כוסברה דורות מופשרת

1/2 כוס מים פושרים

1 כפית מלח

200 גרם עלי בייבי תרד שטופים ללא גבעולים

שומשום שחור לקישוט (אופציונלי)

 אופן ההכנה:

בקערה מערבבים ביחד טחינה, מיץ לימון, פטרוזיליה, כוסברה, שום ומים. מוסיפים מלח לפי הטעם (בערך כפית) ומניחים בצד.

בקלחת קטנה עמוקה מחממים שמן קנולה בגובה של 4-5 ס”מ עד שהשמן חם מאוד. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים עד להשחמה תוך כדי ערבוב לעתים קרובות. מוציאים את השאלוט בעזרת כף מחוררת מהשמן לצלחת מרופדת בנייר מגבת, סופגים שאריות שמן וזורים במלח. מניחים בצד עד להגשה.

במחבת גדולה מחממים על חום גבוה 2 כפות שמן זית. משחימים את הדגים בצד אחד בלבד עד שהם משתחררים בקלות עם מרית (אם הדגים נדבקים אז הם עדיין לא מושחמים היטב) ומעבירים אותם לצלחת. הצד השני יסיים להתבשל ברוטב. עובדים במספר סבבים אם יש צורך, כדי למנוע צפיפות במחבת.

מוסיפים כף נוספת של שמן זית למחבת ומוסיפים את התרד. מאדים מספר דקות עד שהתרד מתרכך לגמרי וצבעו ירוק עז. מוסיפים את רוטב הטחינה, מערבבים ואז מחזירים את הדגים למחבת על הצד שלא בישלנו. יוצקים מעליהם מהרוטב ומבשלים דקה או שתיים, עד שהדגים אטומים ומתפוררים בקלות.

מפזרים מעל שומשום שחור ואת בצלי השאלוט המטוגנים ומגישים לצד אורז למשל או ללא תוספת בכלל.

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

צילום: פני רבינוביץ

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תצוגה מקדימה

עוגת בירה ופירות יבשים אירית

הודעתי לה בשישי, מחר מצלמים. כלומר מחר אני אאפה עוגה. ואת תהיי דוגמנית הידיים שלי, ילדה שלי. ואני אצלם אותך ואת העוגה. ואת תביאי אותי קרוב להתקף לב כשבהיסח הדעת את כמעט תשמטי את העוגה. אבל לא, ברגע האחרון אני אציל את העוגה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה