הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 41, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 41, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 58

החל מדצמבר 2010

לגמרי מאוהבת במנה הזו של טופו ובאק צו’י מוקפצים ברוטב מתקתק ומתובל לארוחת ערב קלילה או כתוספת

08/04/2018

טופו א

טופו קריספי מבחוץ ורך מבפנים ובאק צו’י מוקפצים ברוטב מתקתק ומתובל לארוחת ערב קלילה או כתוספת, מנה שאני לגמרי מאוהבת בה, בעיקר כי בת ה-10 נהנתה ממנה ואף ביקשה עוד, והיא מוכנה תוך פחות מ-20 דקות.

טופו ב

מוקפץ טופו ובאק צ’וי:

המצרכים:

לרוטב:

2 אצבעות רוטב סצ’ואן דורות מופשרות

1 טבלית ג’ינג’ר כתוש דורות מופשרת

1 טבלית שום כתוש דורות מופשרת

2 כפיות שמן שומשום

1 כף רוטב סויה

2 כפות דבש (סילאן או מייפל לגרסה טבעונית)

2 כפות מים

1/4 כפית פלפל ארבע עונות / פלפל שחור טחון

1 כפית קורנפלור

למוקפץ:

1 חבילה (300 גרם) טופו קשה

2 כפות רוטב סויה

2 כפיות חומץ אורז

2 כפיות שמן שומשום

5 כפות קורנפלור

2 כפיות שמן צמחי (קנולה או חמניות)

3 כוסות באק צ’וי קצוץ

1 כף שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב יחדיו בכלי ושמים בצד.

מייבשים את הטופו וחותכים אותו לקוביות בגודל ביס.

מעבירים את הטופו לשקית פלסטיק עם סגירה (כמו זיפ לוק, במידה ואין ניתן להעביר לקערה), מוסיפים לשקית רוטב סויה, שמן שומשום וחומץ אורז, סוגרים את השקית ומשקשקים עד שהנוזלים נספגים.

פותחים את השקית ומוסיפים לה כף אחת של קורנפלור, סוגרים את השקית ומשקשקים עד שהטופו מצופה. ממשיכים כך עם שאר הקורנפלור, כף אחת בכל פעם עד שהטופו מצופה היטב.

מחממים מחבת גדולה או ווק עם שמן, מוסיפים את הטופו כשהשמן חם ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהטופו בצבע חום זהוב. מוציאים את הטופו לצלחת עם נייר סופג.

מוסיפים את הבאק צ’וי למחבת, קודם כל הגבעולים, מקפיצים למשך 2-3 דקות עד שהם מתרככים ואז מוסיפים את העלים ומקפיצים אותם כדקה נוספת.

מחזירים את הטופו למחבת עם הבאק צו’י, מוסיפים את הרוטב ומבשלים 1-2 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מפזרים שומשום מעל ומגישים חם

טופו ג

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

פאי פיצה DEEP DISH PIZZA

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, דיפ דיש פיצה, פיצה בעלת שוליים גבוהים, עבים וקריספיים, המון רוטב עגבניות ושפע גבינה מבעבעת מתחת ומעל שנאפית לרוב במחבת או בתבנית ליצירת השוליים הגבוהים. השכבה העבה של התוספות בפיצת דיפ־דיש...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שניצל וירקות בתנור

הערך הכי מקודש בעיניי בהכנת ארוחות הוא ערך ה"כמה שפחות כלים מלוכלכים כך יותר טוב" וארוחות בתבנית אחת או בסיר אחד עונות על הערך הזה במדוייק. שניצל וירקות אפויים בתנור, עם טריק קטן להכנת השניצל, 10 דקות הכנה (ניתן להכין גם...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה