הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 44

עוקבים: 11

החל מדצמבר 2010

לגמרי מאוהבת במנה הזו של טופו ובאק צו’י מוקפצים ברוטב מתקתק ומתובל לארוחת ערב קלילה או כתוספת

08/04/2018

טופו א

טופו קריספי מבחוץ ורך מבפנים ובאק צו’י מוקפצים ברוטב מתקתק ומתובל לארוחת ערב קלילה או כתוספת, מנה שאני לגמרי מאוהבת בה, בעיקר כי בת ה-10 נהנתה ממנה ואף ביקשה עוד, והיא מוכנה תוך פחות מ-20 דקות.

טופו ב

מוקפץ טופו ובאק צ’וי:

המצרכים:

לרוטב:

2 אצבעות רוטב סצ’ואן דורות מופשרות

1 טבלית ג’ינג’ר כתוש דורות מופשרת

1 טבלית שום כתוש דורות מופשרת

2 כפיות שמן שומשום

1 כף רוטב סויה

2 כפות דבש (סילאן או מייפל לגרסה טבעונית)

2 כפות מים

1/4 כפית פלפל ארבע עונות / פלפל שחור טחון

1 כפית קורנפלור

למוקפץ:

1 חבילה (300 גרם) טופו קשה

2 כפות רוטב סויה

2 כפיות חומץ אורז

2 כפיות שמן שומשום

5 כפות קורנפלור

2 כפיות שמן צמחי (קנולה או חמניות)

3 כוסות באק צ’וי קצוץ

1 כף שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב יחדיו בכלי ושמים בצד.

מייבשים את הטופו וחותכים אותו לקוביות בגודל ביס.

מעבירים את הטופו לשקית פלסטיק עם סגירה (כמו זיפ לוק, במידה ואין ניתן להעביר לקערה), מוסיפים לשקית רוטב סויה, שמן שומשום וחומץ אורז, סוגרים את השקית ומשקשקים עד שהנוזלים נספגים.

פותחים את השקית ומוסיפים לה כף אחת של קורנפלור, סוגרים את השקית ומשקשקים עד שהטופו מצופה. ממשיכים כך עם שאר הקורנפלור, כף אחת בכל פעם עד שהטופו מצופה היטב.

מחממים מחבת גדולה או ווק עם שמן, מוסיפים את הטופו כשהשמן חם ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהטופו בצבע חום זהוב. מוציאים את הטופו לצלחת עם נייר סופג.

מוסיפים את הבאק צ’וי למחבת, קודם כל הגבעולים, מקפיצים למשך 2-3 דקות עד שהם מתרככים ואז מוסיפים את העלים ומקפיצים אותם כדקה נוספת.

מחזירים את הטופו למחבת עם הבאק צו’י, מוסיפים את הרוטב ומבשלים 1-2 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מפזרים שומשום מעל ומגישים חם

טופו ג

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

עוגת בירה ופירות יבשים אירית

הודעתי לה בשישי, מחר מצלמים. כלומר מחר אני אאפה עוגה. ואת תהיי דוגמנית הידיים שלי, ילדה שלי. ואני אצלם אותך ואת העוגה. ואת תביאי אותי קרוב להתקף לב כשבהיסח הדעת את כמעט תשמטי את העוגה. אבל לא, ברגע האחרון אני אציל את העוגה...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פופ טארטס סוכר חום וקינמון

פופ טארטס, ג'אנק אמריקאי במיטבו, 2 שכבות של בצק פריך וביניהן מלית סכרינית במלוא הדרה ומעליהן זיגוג עוד יותר מתוק. יש מלא טעמים לפופ טארטס אבל אני הלכתי על הקלאסי והפשוט של...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה