הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 40, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 53

החל מדצמבר 2010

עוגה נהדרת לטו בשבט, עם קרום מתפצפץ ותוך עסיסי ורך, מנוקדת בפירות יבשים ובניחוח ליקר תפוזים, שרק משתבחת ככל שהזמן עובר

05/02/2017

הודעתי לה בשישי, מחר מצלמים. כלומר מחר אני אאפה עוגה. ואת תהיי דוגמנית הידיים שלי, ילדה שלי. ואני אצלם אותך ואת העוגה. ואת תביאי אותי קרוב להתקף לב כשבהיסח הדעת את כמעט תשמטי את העוגה. אבל לא, ברגע האחרון אני אציל את העוגה כשדרך עדשת המצלמה אתפוס אותך מחזיקה אותה במין זוית כזו נטויה.

טו בשבט 2

כאחת נטולת מסורת בישולית ענפה, כלומר אין לה מתכונים שעברו מסבתא, לאם, לבת וחוזר חלילה פרט לג’חנון האגדי של אמא ובערך כל מאפה תימני, והדבר היחידי שאני למעשה יודעת ומכינה זה סביה, ורק בשמחת תורה, אני רואה לנכון לאמץ מסורות של אחרים. אז מה אם במקרה הזה לקחתי עוגה אירית מסורתית שנהוג להכין לקראת חג המולד ועשיתי לה הסבה לט”ו בשבט רק כי היא שופעת פירות יבשים.

טו בשבט 3

עוגת בירה פירותית (על פי מתכון של רייצ’ל אלן עם מעט שינויים שלי)

450 גרם קמח לבן

1 כפית שטוחה אגוז מוסקט

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג’ינג’ר טחון

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת אפיה

225 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

225 גרם סוכר חום בהיר

225 גרם צימוקים שהושרו כחצי שעה בליקר תפוזים (למשל קוואנטרו)

225 גרם דובדבנים מיובשים

75 גרם קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות גס

2 ביצים

330 מ”ל (1 בקבוק) בירה מסוג סטאוט כגון גינס או מרפי’ס

 

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ. מרפדים את התחתית ואת הצדדים בנייר אפיה (גובה הצדדים אמור להיות כתשעה ס”מ).

בקערה גדולה מאוד מערבבים קמח, אגוז מוסקט, קינמון, ג’ינגר ואבקת אפיה.

מוסיפים את החמאה ובעזרת האצבעות משפשפים את החמאה לתוך הקמח עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את הסוכר, הצימוקים אחרי שסוננו, הדובדבנים המיובשים וקליפות התפוזים ומערבבים הכל יחדיו.

שוברים את הביצים לקנקן וטורפים. מוסיפים לביצים את בקבוק הבירה.

מוזגים את הביצים והבירה לתערובת הקמח ומקפלים בעדינות עד שכל המרכיבים מתערבבים יחדיו היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כשעתיים (ממליצה לבדוק כבר אחרי שעה וחצי האם העוגה מוכנה). אם פני העוגה משחימים מהר מדי, מכסים אחרי כשעה בנייר אלומיניום.

העוגה מוכנה כששיפוד עץ מוכנס למרכזה ויוצא יבש.

מניחים לעוגה להצטנן 20 דקות בתבנית ואז מעבירים לקירור מלא על רשת.

העוגה נשמרת עטופה היטב בטמפרטורת החדר כשבוע. היא נהדרת מיד כשהיא מוכנה אך משתבחת ככל שעובר הזמן.

 טו בשבט 4 ערוך

טו בשבט 1 ערוך

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

פאי פיצה DEEP DISH PIZZA

פאי פיצה, פיצה בסגנון שיקגו, דיפ דיש פיצה, פיצה בעלת שוליים גבוהים, עבים וקריספיים, המון רוטב עגבניות ושפע גבינה מבעבעת מתחת ומעל שנאפית לרוב במחבת או בתבנית ליצירת השוליים הגבוהים. השכבה העבה של התוספות בפיצת דיפ־דיש...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

פנקייקס חומוס, עגבניות צלויות ויוגורט יווני

אמאאאא, מה יש לאכול הערב? מה את מכינה לאכול? מה אוכלים היום? ובכן ילדתי, אני בדיוק טורחת על ארוחת גורמה בת שבע מנות עיקריות עם שלוש מנות פתיחה, גזוז בטעמים שונים שמלווה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה