הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 39, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 25

עוקבים: 7

החל מדצמבר 2010

ממשיכה במסע שלי להקל על עצמי את החיים והפעם עם הנמסיס שלי, מר בצק פריך

09/10/2017

IMG_20171004_174839_711

פופ טארטס, ג’אנק אמריקאי במיטבו, 2 שכבות של בצק פריך וביניהן מלית סכרינית במלוא הדרה ומעליהן זיגוג עוד יותר מתוק. יש מלא טעמים לפופ טארטס אבל אני הלכתי על הקלאסי והפשוט של סוכר חום וקינמון כי אין שילוב מנצח מזה מבחינתי, והריח… אווווו הריח של סוכר נמס מעורבב בקינמון הוא ריח שצריך לבקבק ולשווק.

אם תשאלו אותי במה אני מתקשה כשאני אופה, למרות שאין לי ספק שיש דברי מאפה בהם אני מתקשה יותר, התשובה שתישלף מיד היא שבצק פריך הוא שנאת חיי, הנמסיס הנצחי שלי. ואז, הוזמנתי לסדנת אפיה עם הקמח להכנת בצק פריך של “שמרית”. התרגשתי לגלות שמעתה חיי, וגם חייכם, יהפכו להיות קלים יותר עם הקמח הזה שמגיע בגרסה מלוחה ומתוקה ושייחודו הוא בכך שהשמן כבר מוטמע בקמח וכל שנותר הוא להוסיף נוזלים בהדרגה לערבב במיקסר או ביד ותוך דקות ספורות נוצר בצק פריך, נוח לעבודה.

DSC_0514

DSC_0519

DSC_0520

פופ טארטס סוכר חום וקינמון:

המצרכים:

500 גרם קמח לבצק פריך מתוק “שמרית” – חבילה אחת שלמה

1/2 כוס (120 מ”ל) שמנת מתוקה

למילוי:

חצי כוס סוכר חום דמררה או סוכר חום כהה

2 כפיות קינמון טחון

1 כף קמח

לזיגוג:

3/4 כוס אבקת סוכר

1 כף חלב ( ועוד לפי הצורך)

1/2-1 כפית קינמון (לפי טעמכם)

1/4 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מעבירים את הקמח לקערת מיקסר (באותה מידה ניתן גם להכין את הבצק ידנית, זמן ההכנה הוא זהה, פשוט וקל היינו הך). מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה, לאט לאט תוך כדי ערבוב, יכול להיות שלא תזדקקו לכל כמות השמנת המתוקה. בהתחלה יתקבלו פירורים גסים ולאט לאט הבצק יתאחד לבצק חלק ונוח לעבודה.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, מחלקים אותו לשני חלקים שווים, מעצבים אותם למלבנים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לחצי שעה עד שעה.

בזמן שהבצק מתקרר מערבבים את כל החומרים למילוי בקערה.

מוציאים חלק אחד של הבצק ומרדדים אותו על גבי נייר אפיה מקומח קלות למלבן בגודל 30*20 ס”מ לערך. חותכים 10 מלבנים בגודל 6*9 ס”מ (אני נעזרתי בסרגל כדי שיהיה מדויק, אתם יכולים לחתוך לפי העין 10 מלבנים שווים בגודלם). חוזרים על הפעולה עם הבצק שנשאר בקירור. אמורים להתקבל 20 מלבני בצק. תוכלו להכפיל את גודל הפופ טארט ולהסתפק ב-5 בלבד עם פופ טארטס בגודל 12*9 ס”מ (בתקופת הקיץ או אם חם אצלכם במטבח מומלץ להעביר את הבצק להקפאה או לקירור להתייצבות לפני שממשיכים).

מעבירים מחצית מכמות מלבני הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.

מניחים כף גדושה של מלית על מלבני הבצק שבתבנית במרכז ומשאירים שוליים של כחצי ס”מ מסביב. מרטיבים במעט מים את שולי המלבנים ומניחים מעל את מלבני הבצק הנותרים. אוטמים את השוליים של כל מלבן על ידי מעיכה בעזרת האצבעות ואז בעזרת מזלג.

כשכל הפופ טארטס מוכנים, מחוררים את המלבנים העליונים בלבד בעזרת מזלג פעמיים – שלוש כדי שיוכלו לצאת אדים בזמן האפיה.

מעבירים את הפופ טארטס למקפיא לחצי שעה ובזמן הזה מחממים תנור ל-175 מעלות.

אופים את הפופ טארטס 20-25 דקות עד שהם שחומים קלות. מעבירים לרשת לצינון מלא.

כשהפופ טארטס קרים, מערבבים בקערה את כל חומרי הזיגוג עד לקבלת זיגוג סמיך נוח וניתן למריחה.

מורחים את הזיגוג על גבי הפופ טארט וממתינים שהוא יתייבש.

שומרים את הפופ טארטס בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

מתכון לכתוב

IMG_20171008_151357_826

למתכונים נוספים לחצו כאן: http://bit.ly/2j7wxa3

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

שתיים הן ולא יודעות

לא מפחדת משמרים. כלומר חוץ מהפעם ההיא שבה אחרי שעה התפחה הבצק לא הראה אף סימן לתפיחה באופק וקלטתי שברוב בלבולי שכחתי להוסיף את המרכיב העיקרי בבצק שמרים, לרוב אני מתמודדת היטב עם שמרים. הבעיה העיקרית היא בהמתנה. המתנה...

תגובות

פורסם לפני 8 months
תצוגה מקדימה

עוגת בטטה ג'ינג'ר עם ציפוי שמנת מייפל

כשהחיים נותנים לך בטטות, תכיני מהם עוגת בטטה. ורצוי שלא תהרסי אותה בפעם הראשונה שאת מכינה אותה, תיכנסי להיסטריה והתקף אמוק מהחשש שלא תעמדי במטלה השבועית בפרויקט של סלונה ודורות, פשוט לבשל, ותאכזבי את כל העולם ואשתו וקודם...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה