הבלוג של Fanny Rabinovich

meturlelet

בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא.... +עוד

בת 42, רווקה. מגדלת ילדה ששאיפת חייה היא להוציא את כל הסובבים אותה מדעתם בנוגע למה היא תלבש בבוקר. לא מתביישת להודות שקומדיות ורומנים רומנטיים עושים לי את זה. חובבת אמנות דקורטיבית ומכורה בגמילה (לשעבר) לקניות מכל סוג שהוא. מתחביביי: קניות אונליין, אוכל ולהחליף צבע שיער פעם בחודש לפחות.

עדכונים:

פוסטים: 64

החל מדצמבר 2010

עוגת בננות משודרגת בתמרים ודבש עם ציפוי דביק ומתוק. נהדרת לחגי תשרי וגם סתם ליום יום

27/09/2017

IMG_20170927_074212_085

יש לי ניסיון רע עם עוגות דבש. כזה רע שאני בורחת מהן כמו מאש חיה. לעומת זאת עוגת בננות או לחם בננות זו אהבה נצחית, כזו שאפשר לצרוך לארוחת בוקר, צהריים, ערב, לארוחות ביניים, כנשנוש ליד הקפה או סתם חטיף לשעת לילה מאוחרת.

עוגת בננות משודרגת בתמרים ודבש עם ציפוי דביק ומתוק זו אהבה חדשה לגמרי. נהדרת לחגי תשרי וגם סתם ליום יום.

FullSizeRender

עוגת בננות ותמרים עם ציפוי דבש ואגוזי מלך (המקור כאן):

המצרכים:

175 גרם חמאה רכה + פלוס חמאה לשימון התבנית

200 גרם קמח תופח

1 כפית קינמון טחון

100 גרם סוכר חום או סוכר קנים אורגני

2 ביצים L טרופות

3 כפות דבש

2 בננות בשלות

100 גרם תמרים (עדיף מדג’הול) מגולענים קצוצים דק

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

לציפוי:

2 כפות דבש

23 גרם חמאה

50 גרם חצאי אגוזי מלך

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

משמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 23 או תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.

בקערה שמים קמח, קינמון, חמאה, סוכר, ביצים ודבש ומערבבים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת בלילה קלה ונפוחה.

מועכים את הבננות ומוסיפים אותן, את התמרים ואת אגוזי המלך הקצוצים לבלילה. מערבבים רק עד שהם נטמעים היטב.

מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנתם מראש ומיישרים את פני העוגה.

אופים 40-50 דקות עד שפני העוגה יציבים למגע וקיסם עץ שמוחדר למרכז העוגה יוצא נקי (תבנית עגולה אולי תיקח 10-20 דקות יותר אפיה).

מצננים את העוגה 15 דקות בתבנית, מוציאים אותה ומצננים על גבי רשת.

הכנת הציפוי:

שמים את הדבש והחמאה בקלחת קטנה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב עד שהחמאה נמסה.

מבשלים כדקה נוספת עד שהציפוי מסמיך מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים.

מצננים את הזיגוג עד שהוא מסמיך ונהיה אטום.

מצפים את העוגה בזיגוג בעזרת כפית ומשאירים אותו להתייצב.

IMG_1159

עוד מהבלוג של Fanny Rabinovich

תצוגה מקדימה

המטורללת מארחת - בראנץ׳ עם טאץ׳

לא רק בראנץ'. באופן כללי אני אוהבת לארח משפחה וחברים ומשתדלת למצוא לכך סיבות מגוונות. בין אם זו המסורת שהתפתחה בשנים האחרונות בה אני מארחת משפחה וחברים לבראנץ' לכבוד יום הולדתי ובין אם לפתוח את הקיץ והבריכה המיניאטורית...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

בלונדיז בננה וציפוי חמאת בוטנים

מטר בננות הוא הנחית על ראשי. "קחי, הבננות הללו בשלות מדי, תעשי איתן משהו לפני שלא יהיה מנוס מלזרוק אותן". בוהה בשש הבננות שהניח לפניי ותוהה לעצמי אם לחם בננות זו...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני בכלל?

בכלל לא חשבתי שאתקבל. אני, זו שלא זוכה בכלום אף פעם, זו שגם אם אהיה המשתתפת היחידה בהגרלת שקר כזו או אחרת לא אצליח לזכות, זו שמייחלת לזכות בלוטו אבל אף פעם לא שולחת טופס, התקבלתי. זה לא שאני לא יודעת לבשל, לשמחתי עדיין לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה